Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

stále nováček - pásy


Oliver741

Recommended Posts

Mám na vás dotaz. Lze se nějak dostat k navíječi pásů? Chtěl bych je trochu zkusit promazat. Hlavně zadní se mi blbě navíjí zpět.

Ještě mi ventilátor u řidiče vydává při určitých otáčkách takový "vrzací" zvuk. Tam se asi taky nedostanu jen tak lehce, že?

Tak zatím díky a pěkný den

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pásy- než začnešrozebírat navíječ, zkus pás vyprat. Fakt vyprat, prdel si nedělám. Vymotej ho na max, zajisti proti zpětnýmu namotání např. kolíčkem na prádlo. Do kyblíku teplou vodu , nejlíp s nějakyým tekutým práškem na praní , kartáček , a celou vymotanou délku pásu hezku kartáčkem vyšudlej . Pak čistou vodu , vymáchat a klidně postup zopakovat . Pak nech před namotáním pořádně vyschnout , ať ti to pak vevnitř ( smotaný ) nechytí nějakou plíseň z vlhka . V tomto hnusným počasí to máš suchý hned. Uvidíš jak se bude pak líp navíjet . Kdysi mě to poradili borci na C5 klubu a od té doby to tak dělám u každý káry co mám . Hlavně pás u řidiče je vždycky nejvíc zadrbanej a zasouvá se zpátky dost neochotně a pomalu .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli myslíš ten malý ventilátor u levé nohy řidiče (ne ten velký hlavní), tak k tomu se docela dostat dá (po oddělání plastů). Kdysi jsem se to pískání snažil taky odstranit, ale bez úspěchu. Musel jsem si na to zvyknout a po pěti letech se mi to docela podařilo :D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TAk paráda. Jde se prát.

Pravda že předtím jsem měl ULYSSE (I.) a ten měl jeden větrák a dělal podobné zvuky hlavně v zimě nebo při náklonu auta. Takže bych zvyklý moh být. A můj automechanik mi vždy říkal pusť si hlasitěji rádio a nevymýšlej......

Tak uvidíme. Přesto díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pásy stačí vytáhnout a nastříkat z obou stran silikonem ve spreji,pak to funguje.Pozor na to co prodávají,většina levnějších silikonových sprejů je smíchaná s nějakými jinými oleji,to by pak špinilo,chce to opravdu jen čistý silikonový olej.O vyprání už jsem také slyšel,ale nezkoušel,vždycky pomohl ten sprej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

+1 silikonový olej

co se týče ventilátoru, výměna není tak složitá, zvládnul jsem jí i já, návod zde: 

- největší pruda ovšem byla sehnat správnou náhradu, protože pod mojím číslem mi poslali něco úplně jinýho; naštěstí jsem v objednávce upřesňoval, jak to má vypadat, takže se moc nehádali, že blbej jsem já, a uznali chybu v katalogu ... no a potom zjištění, že nemám klíč 5,5, takže jsem si trapně půjčoval u garážníka a při nejbližší akci za necelý čtyři stovky koupil v Lidlu hned dvě ráčnový sady (ovšem s jednou jsem si naběh - pozor na to, ta co má klíče jako tisícihran, to má nějak blbě vytvarovaný a strašně to ožvejkává šrouby/matky)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...