Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Auto nejde do otacok dusi ho. 2,0HDi 100 RHR


danusko83

Recommended Posts

Zdravim,

po starte mi auto nechce ist do otacok. Ako keby ho dusilo. Dam plyn na podlahu ale otacku idu na max 1500-1700. Davnejsie sa mi stalo, ze po starte a rozbehu skapalo. Vyoperoval som EGR ventil, vycistil a nahodil (samozrejme tam bol strasny bordel aj v tom potrubi ktore k nemu vedie). Po cisteni sa to dostalo do normalu a asi po 4-5 mesiacoch to zacalo znovu ale s tym, ze uz je auto nepouzitelne. Doteraz mi to dusilo len z rana po starte ale ked som chvilu pockal a popridaval plyn umudrilo sa to a auto islo. Poslednu dobu mi to ale spravilo aj za jazdy. Zacalo ho dusit. Odstavil som to pockal 5 min postupal plyn a islo. Mam podozrenie ci ten ventil neodisiel nadobro. Prikladam nejake foto z diag.

Skusi niekto poradit?

 

Dakujem

diag 1.jpg

diag2.jpg

diag3.jpg

diag4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kukni sa na klapku egr na sacom potrubi 

ovlada ju elektroventil  na tvojom vypise cyklycky pomer otvarania klapky recirkulacie plynov

tusim ta klapka na hadici intercoleru

ale hlasi ti to egr asi je po nom

ale pozrel by som aj tu klapku

proste ci neni na sani nejaka obstrukcia v sani

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednou jsem měl v 2.2 4HW podobný problém, dokonce mi to zdechlo na křižovatce a musel mě kámoš odtáhnout. Na dia bez chyby. Měl jsem podezření na špatnou naftu. Naštěstí jí tam už bylo jen cca 10 litrů. Dolil jsem kvalitní naftu do plna, 1/3 plechovky VIF, vyměnil naftový filtr, napojil baterku na startovací vozík. Asi po 4-5 minutách točení motor chytl a valil, jak kdyby se nic nestalo... Netankuješ nějaký šmejd?

Upraveno uživatelem Jarda5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene. Naftu davam 90% na slovnafte. Obcas tam dam aj premium. Ale inak zvyknem dolievat aj aditiv. Mne to za jazdy este nezdochlo. Len Pri tom rozjazde sa obcas stalo ale priamo za jazdy ne. Stalo sa mi za jazdy, ze som zaradil 3q a auto zacalo dusit neslo do otacok ako nahle som vyhodil do neutralu otacky v normale ale pri zaradenom stupni ani boha neslo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

danusko83 prosím ťa aký je prístup k egr ventilu. potrebujem ho asi tiež prečistiť , alebo vymeniť lebo mi to stále padá do ABGASSYSTEM Defect a svieti mi kontrolka motora (žltá). Síce som na tom prešiel BB-Praha a späť ale výkon v kopcoch skoro žiaden a potrebujem ísť za dva týždne do Krakowa. Do vtedy by som si to chcel dať do poriadku. Dík. Ak môžeš nafotiť pošli foto. Ja mám síce 2,2 ale veľký rozdiel asi v umiestnení nebude. Ešte raz DÍK.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na 2,0 HDi RHR je vzadu za motorom. Ja som zhodil stierace aj tie plasty okolo aby som sa k nemu vobec dostal. Ale robota no katastrofa. Povypinat odmontovat vselijake prkotiny. Este som aj hadicu od turba odpajal co je niekde pod nim  ak si dobre pamatam. Nieco mi tam zavadzalo alebo som ho spodkom vyberal uz neviem. Ja sa opat na tuto robotu NETESIM ✖️

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak EGR vymenene+ nove tesnenia od boku ku chladicu EGR a od vrchu tiez.(povodne ktore tem ani nebolo) Vymeneny inercooler ktory bol deravy ako syr. A ako bonus hrdlo skrtiacej klapky alebo ako sa to vola. (riadiaca klapka privodu vzduchu) s tymi dvomi snimacmi. Akoze to bolo tak zaj...ne, ze ked som pozrel do vnutra bola tam len cierna usadenina :-X. V diagboxe som dal nacitat ventil EGR vsetko prebehlo ok. Povodne chyby som vymazal a zatial sa zda, ze co sa chyb EGR tykalo tak uz tam neskace nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...