Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Letní pneumatiky - RÉBUS


Tony Stark

Recommended Posts

Hoj fšem, obracím se na Vás s problémem, který mne trápí od loňského konce léta. Jedná se o pneumatiky Matador MP47 Hectorra 3 195/65 R15 91H s DOT 2016, obutých na Enzo W 6,5x16 5x112 ET50.

Dvě pneumatiky a to ty přední jsou šišaté (tzv. do vajíčka) a po každém převážení což jsem již 6x udělal každý týden po ujetí nějakých 500-700km jsou kola rozvážené a to jakože dost.

Vyměnil jsem vymezovací kroužky, nechal laserem a retgenem zkontrolovat všechna kola, očistil dosedací plochy středu, vyvažoval i jinde, hrubší/tenčí závaží, .... nic. Přední náprava je ok, geometrie je v pořádku.

Jak by se tyto pneumatiky daly sjet bez vibrací, které nejdou do volantu ale rozvibrují celý předek auta, když je přehodím dozadu, rozvibrují celý zadek auta. Jiné pneu jsem zkusil, problém přestal. Gumy mají přes 6mm vzorku a jsou takřka nejeté.

 

Napadlo mne je přehustit - nepomohlo, podhustit jsem nezkoušel - mám obavy z plovoucího čumáku, přeci jenom mám ač 1.6ku ale naftovou a ta něco váží.

Pootočit gumy na ráfku jsem taky zkusil, taky beze změny.

 

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bud nechat za par stovek na prodej, jsou nadsenci, co si prijedou i pro pneu sjetou na 1mm, jen aby usetrili, nebo jeslti chces mit ciste svedomi, sberny dvur nebo kontejner :) vyhodil jsem takhle ctyri pneu s 7mm vzorku, protoze to byl nejakej cinskej ****, na kterym jsem to auto koupil. Na suchu jakztak dobry, ale mokro uz nic moc, navic jak pises, sisaty a zdravi manzelky a dvou deti, kteri tim autem prevazne jezdi, mi stoji za vic nez 8tis, co jsem dal za kvalitni novy Continentaly

V tomhle rozmeru koupis sadu premiovych pneu s trochou stesti do 4tis a kdyz ve finale spocitas to vyvazovani, geometrie a cas, ktery jsi ztratil, mozna jsi za to mohl dve novy pneu uz mit na aute

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ferry má pravdu, ale mnohdy si člověk řešící takovouhle závadu říká, ještě tohle a bude to ok, a když to nevyjde, další investice je zase malá... No jo, pak se to nasčítá a = nové pneu.

Podle mne výrobní vada. Je ale divné, že se Ti to projevilo u dvou a na předku, současně nebo postupně?

Měl jsem podobný problém s pneu Matador (starší) a v pneuservisu mi po roztočení řekli hned, že to je na prd, že je povolené plátno - a taky u dvou, ty druhý dvě jsou ještě jakš takš dobrý.

Mě to dělalo, jakoby bylo v háji ložisko, ale jen pravá strana, a jen při jízdě vysloveně přímo, jak to kolo kmitalo.

Kupoval jsi je ty sám nové nebo od někoho nebo s autem? Nemyslím si, že by se dali někde koupit vadné pneumatiky, že je prostě někdo zachránil z kontejneru, ale možné je vše.

Nicméně ta reklamace je dobrý nápad - akorát že už uplynuly 3 roky od výroby, ale zkus se výrobci ozvat, třeba o tom ví...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Marcel505 reklamovat neco u tohodle vyrobce - Matador je dopredu ztracena zalezitost. Jsou totalne nedobytni, jednaji JEN prostrednictvim svych dealeru. Jeden z byvalych kolegu - dusledny hnidopych - nakonec s reklamaci uspel oklikou pres matersky Continental, ale bylo to na pul roku.

Kdyz jsem miluly tyden zacal resit celoroky na naseho maleho Pazoutka, mel jeden z dealeru velmi lakavou nabidku na Matadorky. V mem pneuservisu me to bleskove rozmluvili ze mi gumy nebudou ani prezouvat, ze u nich budu enkrat zpatky a tak jsem vzal radsi o 20 procent drazsi bezproblemove Barumky,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vemu to postupně.

Nové je nemám - byly již nasazeny na autě, které jsem kupoval ale dle vzorku vypadaly jako funglovky i DOT tomu napovídal.

Bylo mi řečeno, že dneska je to bráno u pneuservisů takhle Čína, Matador, NoName a až pak známé značky až po UltraPrémiové pneu.

Projevilo/projevuje se to nejvíce na pravé gumě, ač je pravda, že mi pouze lehce hučelo ložisko na pravé straně, tak jsem jej vyměnil(měnil jsem je v páru na nápravě) a posléze udělal komplet nápravu. V různých pneuservisech mi vždycky tvrdí jednu a tu stejnou hlášku/větu - to není gumama, to bude něco na nápravě - což mne doslova rozpaluje do běla - jelikož když změním sadu ALU na R15 zimní Nokiany Made in Finland, tak se tento jev neprojevu - ale na to jsem přišel pozdě. Vibrace se projevují nezávisle na směru ať už v tahu či s vyšlápnutou spojkou. Nejlepší na tom je, že vibrace nejdou do volantu/řízení ale rozvibrují celý předek/čumák auta.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cena techto pneu by me donutila je reklamovat jen v ramci jakesi obchodni politiky, a rval bych na kohokoliv, pokud bych neuspel, tak bych je zahodil. Beru je jako jedny z nehorsich pneu, to i spanele jsou lepsi. Hlavne ty pneu *neumím psát slušně*i dalsi casti auta, ktere jsou diky nim velice namahana..... Osobne jsem ted nasadil nexen byt jsem chtel uniroyal rainsport3 , a strejda mi sam rikal, ze to jsou na vyvazeni skvele gumy, tak uvidime co ty srajdy vydrzi :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tony Stark : nevím, jestli ti to pomůže.... Jednou jsem zjistil, že mám pneu v koudeli při výměně letní/zimní.... Zimáky nasazeny a koulím letňáky na diskách do garáže.... A ouha... Dunlopy z předku v pohodě, ale GoodYeary ze zadku se tak nějak divně vlnily ze strany na stranu.... Prostě popraskaný kordy, vzorky ještě suprový.... Šly....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...