Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Akva / Tera - všeobecný pokec.


Gabriel 307

Recommended Posts

Já bych chtěl spíše jen mírně toxický, ostatně proto mám i Adélku, ale stejně je nikdy do ruky nevezmu. Proto i to terárko, pěkně dam doprostřed karton, a můžu prvně vyčistit jednu půlku a pak tu druhou. 

Kde jsou ty doby kdy po mě lezlo třeba třeba 10 pavouků, kde jsou ty časy kdy sem držel kobru, chřestýšů ani nepočítám, do toho krokodýli, anakondy a podobně. Asi stárnu a začínám dostávat rozum, a uvědomuji si to riziko, a někde o mě, jde o to že můžu přidělat starosti mým blízkým, a to nechci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To choval můj nevlastní tata, měli jsme asi 20 hadů, anakondy žlutý, , krajty královský, tmavý, a podobně, krokodýli, a potom všechno nač si vzpomenete že má jed, když v tom člověk vyrůstá tak k tomu má vztah, ale já už teď jen rybičky, psy, kočky, a podobně, ale taky jsme ještě před pár lety měli doma 3 koně, 6 psů, a všechnu havěť od potkanů po chinchilu atd, ale já k tomuhle nemám vztah, pro mě je to jen krmení. Ale ti pavouci se mě líbí, jednak co se týče údržby tak absolutně nulová, a navíc je to nádherný doplněk domácnosti. Od taty jeho kamarád měl doma pumu, simpanze, kobry, atd, k němu jsme jezdili na návštěvu nejraději 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý den otvírám když dávám čistou vodu , dneska jsem dával i myš.

Pavouk dostal po týdnu cvrčka , měl týdenní dietu :D 

Rybám jsem vyčistil filtr a vyhodil řasu, která dostala zabrat od eshy. Přestože píšou že esha nemá vliv na rostliny tak začala opadávat. Zůstalo zhruba to co nechávám po ostříhání , tak že je to OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musíš číst zpětně 

edit: ale tobě to bude asi houby platný co ? rybu budeš znát asi jen z talíře :D 

Upraveno uživatelem Davidak79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ten byl dobrej . . . .   Já jsem toto téma spolu s Gabrielem zakládal ty srandisto  😎    V době kdy on aktuálně vykládal své nové akva,  já už jeho tajemství objevoval .   Také se podívej do historie - stačí na první stránku.  :papa

Ale to tvoje téma / příspěvek s Eshou jsem stejně mezi pavouky a hady přehlédl   😞

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes zakoupen "krmnej" box pro hada, byl jsem nucen vyndat myš protože hadice asi nemá hlad , tak zatím myš bude "bydlet" v boxu. O víkendu zkusím hada dát k myši do boxu , naučím jí žrát jen v tom boxu , jak doporučují někteří chovatelé. Dále jsem pořídil větší nádobu na vodu aby se hadice mohla lépe chladit , už skoro hodinu se koupe :D  Bohužel čuba zahlédla myš v terárku a od včerejška neustále skáče metrdeset do výšky a snaží se do toho terárka dostat 😠 😡 Musel jsem odstranit vše z okolí aby se tam nedostala.  Doufám že pochopí že už tam není a dá pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aby nezanikl pokec o rybičkách,dorazilo 22x neonka modrá a 33x razbora espeho.Vyhodil jsem břidlici i kořen,nastala změna v hnojení i svícení a jdeme zalesňovat celé akva.Plovouček a krevet je už taky hafo,tak za chvíli to začnu prodávat,nebo vyhazovat(rostliny).

20200115_121048.jpg

20200115_124901.jpg

20200115_125130.jpg

20200116_151732.jpg

20200116_164327.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě dneska odešla jedna trubice na akvárku, mám tam T8, je to koupený jako celek Eheim někdy ve 2005. Co jsem se teď díval, už je to starý, teď se prodávají T5, který jsou užší, a míň topí. 

Ale co jsem četl na netu, tak se píše, že nemá smysl kupovat ty trubice co jsou přímo pro rybičky, ty Sun glo a podobně, že jsou zbytečně drahý, cca 400, že stačí nějaký jiný, třeba Philips nebo Osram, za cca 100. Ale řeším délku, protože to není standart 120cm ale 104,5 cm. 

 Co mám dělat? Nebo se už na trubice vykašlat a dát tam led pásek? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...