Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Akva / Tera - všeobecný pokec.


Gabriel 307

Recommended Posts

No dobře klidně řekni že jsem debil , já se tím vyrovnám hlavně když mi řekneš kolik hodin mohu svítit a jak mám rozdělit to svícení na dvě části - rád bych svítil ráno, když všichni vstávají a já leju a sypu krmení a pak nějak odpoledne aby když přijdu v 18 hodin to ještě svítilo alespoň 2 hodiny já nečeměl to tmavého akva . . .

Jo a těch 10 hodin jsem někde opravdu četl , ale dám na vaše zkušenosti z praxe !!!

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pauza přes den se dělá proto, aby si kytky sami doplnily CO2. Jiný důvod to nemá. Tzn. význam má jen pro toho, kdo nedodává nijak CO2 do vody. A ti co to tak dělají tak říkají, že by ta pauza měla být cca 2h a neměla by být delší víc než 3h.

Délka svícení je dost indivindy, někdo má celkem 6h, někdo 8, jiný 10. Každýmu to roste jinak...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Klemoň  . . . to nikdo neříká . . .  svítit musíš podle rostlin a hnojení.Kolik-jak dlouho ti nikdo neřekne je to hodně individuální.Můžeš svítit i 10h mě jen zarazilo že to víš,že

Citovat

že bych měl svítit (zatím) max 10 hodin denně

Pokud zvládneš svítit 10h a nebude se ti tvořit řasa,tak je vše OK ,rostlinám ani rybám to nevadí.Někdo dělá přestávku a psal,že to dělal z důvodu aby neměl řasu.Ja přestávku nemám.

Když nepočítám rozednívání a stmívání,tak svítím 6h v 240L a rovných 6h v 54L akva.Rostlinám to očividně stačí.Teď o víkendu budu dělat rozednívání a stmívání i na 54L-Chihiros udělal novou aplikaci do mobilu kde by to mělo být lépe udělané než v předchozí-tak to chci otestovat.

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky oběma !!!  Já CO2 nemám sice jsem o něm uvažoval ale . . . . 

Chihiros mám právě objednaný také, takže až dorazí tak chci překopat celý režim svícení. Přejít jen na dva denní cykly s jednou pauzou a nastavit rozednívání a stmívání už kvůli rybám.  Jak jsem psal zatím svítím 8,5 hodiny, ale celkem dost.

Je pravda , že když zhasnu jeden ten AquaAtlantis , tak je to znát.  Ono cca 45 cm výšky vodního sloupce je dost. Uvidím jak bude řasa (mám GSA a štětičku) reagovat na větší výměnu vody a Doktora v utlumeném režimu.

Až když by to nepomohlo , tak to jedno LED těleso zhasnu trvale (ono se nezkazí) Ale nevím co na to řeknou Kryptokoryny na dně . . .

Gabrieli můžeš mi poskytnout odkaz na tu novou apku , ať neobjevuji již objevené ???  Díky moc :papa

 

Oprava řasa je GSA - flekatá ne GDA plošná . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chihiros mám od dnešních 15 hodin - doktora verze 3 bez bluetoothu.     Ale na cestě je od Chihirosu ten bluetooth stmívač - funguje s mým LED světlem od AquaAtlantisu  👍

Kdybych věděl že budu mít obě věci od stejné firmy, tak bych těch pár stovek za bezdrátového doktora přidal. Ale uvažoval jsem tak že nenastavuji doktora každý den a trvá to 10 vteřin , tak na co apka. Ale pak mne tu "někdo" přesvědčil , že to světlo se v mobilu nastaví lépe a jednoduššeji než na tvrdo v přístroji :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to neumím porovnat,jelikož jedu jen přes bluetooth. . . pravdou je,že je škoda,že při výpadku proudu a opětovném zapnutí,už světlo nenaběhne.

Juwel to má přes wifi  a to už je super,uděláš to pohodlně přes domácí síť v tabletu,notebooku nebo PC.Hlavně drží paměť a zapne se i po výpadku proudu.(i když už se mi taky jednou stalo,že nenaskočil-pak jsem ho na 2h odpojil a normálně naběhl-chtěl jsem nasimulovat výpadek).

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 app My Chihiros odzkoušen, a je to nefunkční zmetek. Zatím. Nepamatuje si již načtené ovladače, nepamatuje si nastavení. Snad to opraví. Samotné nastavování je ale lepší než v původní čínské aplikaci. 

Mě se po výpadku napájení světlo zapne přesně tam, kde má...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

minimaxa: mě ta apka funguje normálně,co už jsem testoval minule,tak nefunguje simulace v reálném čase-na časové ose běží čas-mění se hodnoty v % ale světlo nereaguje podle toho co dělá simulace ale svítí jak je nastaveno.To předchozí apka nedělala.

Druhy obrázek je,že je někde online uložen profil/graf co mám.

 

edit: miník,to co vytvoříš tak dej uložit

Screenshot_2019-09-12-20-38-03.png

Screenshot_2019-09-12-20-38-12.png

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se to povedlo nastavit u jednoho ze tří akvarek a to jen jednou. Simulace fungovala a ukazovalo to správně. Po znovu zapnutí app byla akva fuč. Znova je přidám ale teď se nedostanu do nastavení vůbec :D Je to šmejd

A co mě kaká nejvíc je,  že to natvrdo nastaví němčinu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

minimaxa: to neumíš nastavit :P  tak pro to je to u tebe šmejd :D:P

 

edit: hele ty máš všeobecně s tím Chihirosem celkově problém :P to bude asi rukama :D

edit2: na první obrazovce se to dělá blbě(u světla. . . nevím jak se dělá u doktora ale ty máš stejně manuál :P:) ) . . . světlo se pohodlně nastavuje přes quick set.

Ja si chci přes víkend trochu vyhrát se stmíváním,tak to prubnu přes první obrazovku-v quick setu je nejmenší-nejkratší krok(časový úsek )0,5h a to je pro mě moc-potřebuji to plynulejší(jsem rozmazlený od Juwelu tam to funguje nádherně).

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 9. 9. 2019 at 19:44, David 106s16 napsal:

Když dělám selekci třeba u skalárů, tak jich musím vyřadit třeba 10%

Škoda, že bydlíš tak daleko.  Taková pěkná Koika by se mi líbila  🙂   Mám jen černou , pruhatou a dalmatina . . . tedy druh , kusů mám víc 2 + 2 + 1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gabe - je to věcí vkusu a očí jak to vidí.  Za mne jednoznačně světle modrá - je to veselé jako obloha a nemyslím tím jídlo :papa

Dnes v Profiplants nákup za 2 000,-   2x rostliny , dusík , hnojivo , CO2 , dvě přísavky na kabely a čistič membrán na Chihiros.  Doktor jede , bublinky krouží po akvárku a ryby tleskají ploutvičkami = režim ryby  😎

Odpuštění cca 50% vody , zasázení rostlinek , malý úklid , napuštění, nové hnojivo a dusík. Dle testu velký nedostatek "N"ka, takže zdvojena dávka .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se mi líbí tmavě modrý ;)

Já mám teda na Rájovcích černé a na Neonkách žádné, ale je za nima levandulová (fialkově) natřená zeď  tak to úplně blbě nevypadá. Jinak kdyby bylo doma místo, tak bych si úplně ze všechno nejraději udělal akva v prostoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...