Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bouchání v přední části P508


Noves

Recommended Posts

Ahoj, předevčírem mi v přední části vozu  začalo rachotat nebo bouchat. Nahrál jsem ten zvuk, tak si poslechněte. Dělá to tak do 70km/hod. Na nerovné silnici víc, jestli to je něco uvolněného jsem nenašel. Najel jsem jednou stranou vozu na zvýšený obrubník a nic pod autem nedohlédl. Nebo jestli to může být třeba i zvuk převodovky, asi má něco za sebou. Nevíte poblíž Prahy a nebo v Praze o nějakým nájezdů nebo jámě u starých garáží kam by se dalo s autem pořádně najet a všechno zkontrolovat? Jednu jsem našel ale ta byla zámkem zamčena.

Průhonice-Čestlice 2.m4a

Upraveno uživatelem Noves
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Teď jsem jel z Alberta a zkusil jsem jestli to nedala třeba převodovka a přijde mi že to rachta u hlavně trojky, když manuálně zaradim třeba při 50tce čtyřku tak to přestane, pětka u ž trochu taky rachta ale při nízké rychlosti. Takže ten zvuk není furt 😕

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Noves

Zkus když máš tu 3ku nebo 4ku a rachtá to, nepřeřazovat, ale jen lehce zatlačit na páku směrem k zařazené rychlosti nebo směrem k "N" jestli to ustane. Pokud ano tak zvuk z největší pravděpodobností může jít od závaží co je na táhlech řazení u vstupu do převodovky. Je to popsáno v bulletinu jako hlášení zákazníkem =řešení jedná se o vlastnost a není to závada. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem byl v Peugeotu a prý v převodovce bylo deci oleje místo cca 2litru. Poslali mi i fotku sroubu. Prý to není otázka 100km ale tisíce. Podle zaschlého oleje na délku. Teď nevím co dál?  Samozřejmě bez rozmontování převodovky nic nevíme.

 

605857E9-40E3-4F84-9D39-B9933DA5420D.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem se vrátil ze servisu, olej mi tedy dolili a mechanik se s tím šel projet a rachtani přestalo a převodovka prý řadí plynule. Když jsem jel zpátky asi 25km, tak můžu potvrdit, že jsem neslyšel žádný rachtani a plynulejší mi to přišlo.

Pak jsem se ho zeptal co s tím a mechanik mi řekl, že ať normálně jezdím a hlavně ať vyměním těsnění nad převodovkou, kde je připojen "mozek" robota. Zřejmě myslel eletronicka spojka, ukazoval mi to místo, když otevřel víko motoru. Je u toho místa nějaké číslo. Pokud byste měl někdo možnost ze servisboxu vytáhnout plánek, byl bych rád (vin je nahoře) Takže prý tam je ten únik. Teď nevím, jak se postavit k tte výměně převodovky.

 

Upraveno uživatelem Noves
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budu to sledovat, dneska ráno žádná skvrna pod autem nebyla, ale ráno mi poslal kamos  fotku od jeho baráku kde jsme včera byli, že pod mým autem, když jsem odjel, našel tohle:

Budu to tedy sledovat, protože za dnešní celý dopoledne co jsem jezdil s malou jsem pod autem nic nenašel

3207F898-688F-4BB7-BAB7-9F41D3BDD986.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar, praskla mi pravá predná pružina na mojej 508. Keď som rozobral tak bolo v prdeli aj ulozenie. Tak som vymenil aj ulozenie na oboch stranách. Teraz mám ale problém že mi na pravej strane niečo klepe. Neviem čo to môže byť. Pred výmenou bolo všetko v pohode. Poprosím o radu. Ďakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, centrální matici na tlumiči jsi utahoval na autě? Pokud ano, tak máš separovaný silentblok v držáku horního uložení tlumiče. U 508 se totiž neotáčí celý tlumič ale pístnice je napevno v silentbloku horního uložení a otáčí se v tlumiči. Když utahuješ matici tlumiče na autě, tak utrhneš tu gumu v horním držáku tlumiče a potom to jakoby klepe. Matice se musí utahovat na složeném tlumiči s pružinou a horním uložením mimo auto. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...