Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Servis bŕzd na Peugeot 406


Enfonator

Recommended Posts

Páni, mám v pláne na svojej 406tke opraviť brzdy, pretože sa mi kvôli zanedbanej starostlivosti prehrievajú kotúče ( doštičky sa priečili v držiaku a celkovo sa strmeň nevracal späť tak, ako by mal )

Mám niekoľko otázok:

Za prvé - dal som tam nové čapy aj s ich gumovou ochranou. Všimol som si, že ak to poriadne namažem, zasuniem a nasadím ochranu, tak čap môže ostať v podstate dvoch polohách. Prvá je, keď z pod ochrany vytlačím vzduch, vtedy je tam viac menej podtlak a čap sa ťahá automaticky späť k držiaku. Druhá je tá, keď tam ten vzduch nechám. Čap sa voľne hýbe, ale nemá takú priťahovaciu silu. Ako je to správne? Vraj je to jedno, ale nezdá sa mi to.

Za druhé - všetky pohyblivé časti potrebujú premazať. Objednal som si toto mazivo http://www.autodielyboja.sk/MINER-TUK-SUPERFIT-100ML-BOSCH-d87.htm ( doteraz som dával univerzálne ). Môžem ho použiť ako na čapy, tak aj pod doštičky, aby správne "behali" po držiaku a v strmeni? Kde všade sa ešte odporúča mazivo aplikovať? Poprípade, aké je vhodnejšie?

Za tretie - doštičky, ktoré som objednal, BOSCH, sa trú o výstupky, na ktoré sa pripevňuje držiak. Asi je opotrebovaný, alebo zle navrhnuté doštičky, neviem. Je niečo na tom, ak im trocha zbrúsim okraj, na ktorom ešte nie je brzdná zmes? Vraj sa to bežne robievalo a ja inú možnosť nevidím.

Za štvrté - nejaké ďalšie rady pri údržbe bŕzd? Chcel by som časom riešiť aj piestiky, ale bojím sa do toho šahať. Dá sa aspoň nejako preveriť ich správna činnosť?

Ďakujem!

Upraveno uživatelem Enfonator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem, to som videl, ale žiaľ nenašiel som tam odpovede na všetky moje otázky

Načerpal som odtiaľ informácie o oprave piestika..a bojím sa, že to bude problém aj u mňa. Problém je, že mne auto pribrzďuje aj z iných dôvodov. Asi sa nevyhnem tomu, že spravím čo viem, poskaldám to a potom pozorovať, čo robí piestik.

Upraveno uživatelem Enfonator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...