Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Demontáž vstrekovacích trysiek


stoklik1

Recommended Posts

Zdravím všetkých

Chcem sa Vás spýtať či už niekto demontoval vstrekovacie trysky na P 306 1,9D a ak áno či je to náročná práca, prípadne či sa môžu vyskytnúť komplikácie typu zapečenia...

Dnes som bol na emisnej a neprešiel som kvôli dymyvosti ☹️

Ďakujem za odpoveď

Prajem pekný deň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas to kousek do Auto Lion v Novem Meste n./V. Jsou tam slusny lidi s rozumnejma cenama. Pripravej Ti auto na STK +E = opravej co je potreba a zajistej nasledne bezproblemovou kontrolu. Bude Te to stat par penez ale je to rychlejsi a ve vysledku mozna i levnejsi nez dobejvat zalomenej vstrikovac a nechat se treba znova vyhodit z STKcka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by ses to přece jen rozhodl dělat sám, tak si do trubkového klíče, kterým to budeš dělat, udělej 2 okýnka na vývod od přepadů. Trubkovým bez děr to můžeš velice rychle polámat.

Vyšroubovat to šlo vždycky dobře, nezapíkalo se to. Nezapomeň pak dát nové žárové podložky a pokud možno, tak i ty měděné velké, až to budeš dávat zpět.

No a možná bych tu dýmivost řešil ubráním nafty na čerpadle, eventuelně lepší naftou nebo snad i bionaftou. Taky se to občas nechávalo měřit bez vzduchového filtru. Ale pokud už to dýmí fakt moc, tak vyměnit špičky nestojí až tak moc.

 

Ilustrační foto pro pochopení těch děr na klíči:

https://www.uni-max.cz/produkty/autotechnika/opravy-motoru/palivovy-system/sada-nastrcnych-klicu-na-vstriky-diesel?wdph=on&gclid=EAIaIQobChMIi6LxxPDA4gIVUuJ3Ch1uJwWtEAQYASABEgIOZPD_BwE

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naftu tankujem už niekoľko rokov na tom istom mieste a pri predchádzajúcich EK som problém nemal, predtým som dával VIF len zimný, tento rok som začal aj letný, či to môže byť aj tým ?!! Technik na EK tvrdil že to bude buď zanesený katalyzátor  (ten bol menený pred 2 rokmi) alebo zlé trysky, ja sa prikláňam k tým tryskám.

Prajem pekný deň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, jasné.

Nějak je ten věk po 40 smutný, čím dál častěji zjišťuju, že jsem něco nepochopil vůbec nebo blbě, byť se mi to zdálo naprosto jasné. Prostě dneska, když se někdo zeptá, jak náročné něco je, tak to nemyslí tak, že by to chtěl udělat sám (jak bych čekal), ale ptá se, aby věděl aspoň trochu co a jak, už má vybraný servis a jen se nechce nechat natáhnout. Neříkám, že to je špatně, to vůbec ne, jen si tak jako chcu postesknout nad vlastním omezeným uvažováním.

Edit:no taky už ten motor nemusí mít úplně nejlepší tlaky

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V diesel plus mi robili vstrek. čerpadlo. David, keby som mal 27mm nátrubkový kľúč na trysky, tak by som si trúfol bez problémov zdemontovať tie trysky, ale ako som písal vyššie nemá význam investovať do sady klúčov, Hľadal som na nete či sa dá kúpiť len 27mm samostatne, ale u nás na SK mi ho u žiadneho predajcu nenašlo. Ty by si si tú sadu kúpil, keď by si predpokladal že už ju  v budúcnosti nikdy nepoužiješ? Servis vybraný nemám len viem že to robia aj u nás v HC.

Prajem pekný deň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viem že si mi tú sadu poslal pre pochopenie ako vyzerá, ak by som si ho chcel vyrobiť, len je rizikom že sa pri výrobe naruší štruktúra materiálu čo môže spôsobiť oslabenie a nerád by som poškodil puzdro trysky prípadne niečo iné, keďže to nebolo hybané 21rokov. Viem že si to myslel s dobrým úmyslom 😉

Prajem pekný večer

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahojte všetci, potrebujem poradiť, chcem demontovať vstrekovacie trysky, ale problém mám demontovať rezonančnu komoru, v prílohe posielam obrázky, všetky skrutky som demontoval, ale je do nej zapustená ešte 1 rurka, ktorá je uchytená so špeci sponou a keď by som ju odstrihol nemám na takú sponu špeci kliešte. Otázka znie či sa dá táto spona nahradiť za nejakú inú na ktorú netreba špeci kliešte, v knihe Jak na to žiadna zmienka o tejto časti pri demontáži nie je.

Prajem pekný deň.

Ďakujem za odpoveď.

IMG_20190613_144209.jpg

IMG_20190613_144215.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je třeba zaslepit  díru do sání, stejně tak musíš ucpat i tu trubku.  Já tam kdysi  dal kuličku (kouli) z ložiska nebo kus kulatiny a pak tu trubku dal zpátky a nic nebylo vidět. Ale musíš to udělat tak aby to nemohlo projít dál do sání, musí to být jistota.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...