Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vymena oleje pod dozorem :-)


Kimbo

Recommended Posts

Dobry den,

Mohl by mi prosim nekdo doporucit solidni servis v Ostrave nebo okoli, kde muzu servisovat manzelcinu 3008? To prece nemusi byt jen autorizak, ale i servis, ktery na to ma nejake osvedceni, pokud se nepletu? Nechci psat klise, ale nejde mi az tak o cenu, ale o kvalitu. Jsem clovek od prirozeni neduverivy a u veci jako je treba vymena oleje chci byt, dokud s mechanikem nenavazeme lepsi, rekl bych az duverny vztah. :-) Je to ciste jen zivotni zkusenost, ze toto odvetvi je horsi nez dzungle, pro par stovek by nekdo prodal i rodinneho clena a to nemyslim zrovna napriklad pejska! Ale abych se vratil k tematu, Auto Hruska i Tichy me poslali do haje, ze chci byt u garancky, pry bezpecnostni pravidla atd., dekuji, nedam si.

Ted jsem narazil na NellyCars ve Frydku Mistku, tak to zkusim omrknout.

 

Za tipy, pripadne usmevne zkusenosti budu vdecen, mohu taky pridat jednu zkusenost k dobru a to je jeste ta levna:

 

Manzelka ma 3008 rocnik 2018, 1.6 THP, teda PARDON, PureTech (narazka na to jak se Pazouti snazi distancovat od THP pruseru - hlavne karbonizace), takze tam tankuju benzin, Vervu. Po manzelce jsem zdedil Audi A3 rocnik 2009 2.0 TDI, tedy diesel, opet Verva. No a tyden zpet jsem tankoval do sve podedene audi (kdo v te rodine vlastne nosi kalhoty sakra??) Vervu, ale benzinek. :D Uz pri 30 litrech jsem si to uvedomil, parada. Takze odtah do servisu a palivo ven. Stesti v nestesti bylo, ze jsem si to uvedomil a nenastartoval, takze fakt banalita, odtah platila pojistovna.

No a typek po skonceni prace ze pry 1828, i s naftou. Tak si rikam, ze je dobrej kluk, ze mi cepl asi plnou, ani me nenapadlo se zeptat zname se, respektive znali jsme se. :-) Tak mu dam dvojec, jdu k autu, nastartuju a ejhle, s bidou pulka nadrze! :D Jako pardon, ale zadny blow job v cene nebyl, takze mi to prislo jako ustrel. Jdu zpatky za borcem, ze se asi spletl, ale ze v aute je s bidou pulka nadrze. A on ze to je v olrajtu, protoze 1000 za praci (ne, nebyl to autorizak), ze se s tim trapil 2,5 hodiny. Diky meditaci se muj vztek nastesti utlumil a ja s ledovym klidem odvetil, co ze se vlaste stalo s tim mym namixovanym palivem, ktere sezere kazda sekacka nebo starsi auto. Frajer ze to at si vezmu, ze to je jim k nicemu...

Snad jsem alespon nekoho pobavil a zlepsil mu den, preji jeho krasny zbytek vsem, kteri docetli az sem :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, s olejem neporadím, výměny a servis si dělám sám :)

no a s tou tisíckou za vypuštění nádrže, dovoz nové nafty ( asi za těch zbývajících 800 Kč) to podle mě není zas tak moc, i kdyby neměnil filtr (pokud jsi to nenastartoval, není třeba ho měnit), na nádrži totiž není žádný kohout, otvor, kterým by ten sajrajt lehce vypustil, je to dnes celkem drbačka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pe.Tr: Jasne ze muzes, delam v IT. Pokud narazis na neco podobneho jako Ozzy56, tak jak jsem psal, s borcem jsme se znali,  par veci jsme spolu uz resili a proto mi prave 1000 kacek prijde dost.

 

Ozzy56: Ty ja myslel, ze jen strci hadici a vycucne to, tohle mi rikal i typek z odtahovky, ale zase muze byt, zase tolik se v tom nevyznam. V cem to je ta drbacka prosim Te?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to běžný úkon aby bylo vše řádně zkontrolované.. nehledě na to, že auto v tu chvíli ztrácí záruku z důvodu záměny paliva...

Ale vraťme se k tvému problému... litr za 2,5 hodiny práce ti přijde moc? 4 stovky na hodinu je moc? tak potom si servisuj auto ideálně sám doma před garáží.. protože za 4 kila je to zadarmo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ChouLu: To ani nahodou, jak uz jsem psal vyse, je to rocnik 2009, takze nejaka zaruka je uplne mimo a PROSIM, nechod na me s nejakou radnosti, kdyz se hlavne v autorizacich smeli se vsim moznym.

Pocinaje starym znamym, vyliju tak pul oleje a zbytek na prasaka doleju, o tom, ze se kolikrat nemeni filtry ani nemluve. To posledni co chci, je se tady hadat,  jen si ani nepochopil to, ze ja se ptal na to, v cem tkvi ta drbacka, aby to tvalo 2,5 hodiny? Ja zil v domneni a byl v tom utvrzen, ze staci hadici vysat do kanystru a nazdar bazar.

Jinak si uctujte i vzduch na parkaci, mne to muze byt sumak, tahle zkusenost uz je nastesti za mnou. A na zaver dodam, ze nejsem kolenovrt, rad necham vydelat, jen nemam rad, kdyz nekdo moc tlaci na pilu a ja koncim s pocitem, jako by me nekdo radne protahl, bez gelu! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako chápu že některý jedinci jsou nedůvěřivý. Ano taky vím že o servisech aut kolují různé zkazky. Ale holt se ti nedůvěřivci musí spolehnout na to že je servis neodrbe. A ještě jedna věc nevěř všem těm pohádkám co kolují o servisácích. 

Co se týče té tvé příhody tak musím jen souhlasit s klukama čtyři kila za hodinu práce není vůbec nic přehnaného dokonce bych si troufnul tvrdit že 400Kč za hodinu práce je dnes spíše průměr nebo lehce pod průměrnou cenou za hodinu práce mechanika. A to i toho garážníka. 

A pokud ti přijde že je to tak jednoduchý tak jsi si tu srágoru z nádrže mohl hadicí do kanystru vycucnout sám a měl bys to zadarmo. 

No a to že Tě někde v servisu odmítli pustit na dílnu aby jsi koukal mechošovy pod ruce a pokud řekli že jde o tvoji bezpečnost tak to tak ber. A holt zkus najít dílnu kde jim to vadit nebude. Ale asi jich moc není kde by jim to nevadilo. Já teda při výměně oleje zákazníka nikam nevyháním do té doby dokud se mi neplete pod ruce a nebo začne dávat " blbé" otázky. Ale při jiných opravách jsem raději když tady auto nechá a hotové si ho vyzvedne. 

Promiň ale jinak to nedokážu napsat. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vena: Na zkazky uz neverim od doby, co mi zacaly kouty, mam osobni zkusenost i primo od tech mechosu z autorizaku, pri pivu se tim nekteri chytraci chlubi... Tvoje veta holt se neduverivci musi spolehnout na to, ze je servis neodrbe je promin, ale pri nejmensim hodne naivni, jakoze fakt moc. 🙂

Hodinu prace taky nerozporuju, za me je to spis podprumer nez prumer u slusneho fachmana.

Co se pousteni na dilnu tyce, bavime se o plechovych hrackach kolem pul milionu, v mem pripade se blizime spis tomu mici (cenikovka), takze podle me muj zakaznik muj pan (alespon u nas ve firme to tak chodi) a na tuhle sluzbu bych mel mit narok.

 

Ale vite kluci co mi prijde? Mozna jsem uplne mimo a uz si nebudu strikat strouhanku do paty, ale driv byla vetsina zisku podle me z prodeje aut, ted uz to mimo premii bude spis ze servisu ne? Snad to nekde i psali...

 

Jinak fajn pokec, dekuju vsem, jen tady s dovolenim nepadl ani jeden tip na solidni servis, kde bych prave i casem auto jen odvezl a pak si pro nej prijel.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten tip ti taky nedám , znám to jak to popisuješ , ale znám to i z druhé strany, představ si že ke mně přijdeš (příklad) na opravu PC , řekněme přeinstalaci OS , a já abych zahnal čas , budu stále povídat. Proč furt mačkáš ten Enter, co je to ten Bios, nesmažou se mi fotky? Radši u toho chci být abys mi nekoukal do složky home porno , a když už se v tom vrtáš , zkontroluj mi hadr, zllobí mě mechanika nemrkneš mi na to ? ....... to je ten pravý důvod proč tě k autu nikdo nechce a schovávají to za bezpečnost , ikdyž to taky má něco dosebe. Jakože můžeš se zašpinit, uklouznout apod......  , Prosklené zdi na dílnu mají taky co dosebe, ale třeba v Unicaru v ově jsme to měli a pamatuju scenu kdy chlap řval proč mu mlátíme kladivem do těhlice.....  (demontáž tlumiče z těhlice . Prostě vše má své pro a proti. 

A zakončím to svým oblíbeným , do restaurací na jídlo asi taky chodíš že ....

 

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvoje prirovnani beru, proto chci mit servisaka jako clena rodiny a idealne toho, ktery drzi hubu! 🙂 Jinak se vse odvyji od ceny, takze by se to dalo doladit. Tvoje instalace je za dekuju kamosovi, kteremu reknu, drz hubu, nez Ti jebnu. Pokud budu delat preinstalaci za 1000 za hodinu klientovi, odvetim: Mily kliente, BIOS je vlastne ...., Enter mackam z duvodu...., to vis te se Ti na ten hadr podivam, jen to bude stat vic casu... Chapes? 🙂 Ja hledam neco jako kompromis...

 

Jeste mi prosim osvetli tu restauraci, jsem tu novy a nezkuseny... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...