Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 sw - Kola, světla


VojtouNerCZ

Recommended Posts

  • O 3 týdny později...

Dnes dosažená hranice 200k km (reálně + dalších 200k xd). No a koupil jsem přítelkyni 307 hatch, 2002, 1.6NFU, 4 kvalt automat. Nájezd 200xxx. Pravý práh je takový všelijaký, ale má technickou na 2 roky a shnilý ten práh není, uvidíme co s tím. Ona to stejně hned otluče xD byly k tomu zimní a fungl nové letní. Jede to celkem fajn. Jinak má auto klimu, přední okna elektrika, mělo i senzor deště ale dalo se tam sklo bez něj. Plus to má rd3 s parrotem. 

DSC_0023.JPG

DSC_0026.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
  • O 4 týdny později...
  • O 2 týdny později...

Hip hip hurá. Rozjel jsem diagnostiku. A povedlo se mi zprovoznit dešťový senzor aniž bych měnil okno :D Obrovské díky @jarokare za poskytnutí schéma zapojení a rady. Kulatý senzor jsem narafičil namísto hranatého (který mé auto neumí). A světe div se, vše funguje jak má. No a konečně mi nefunguje sahara :D (poslední půl rok mi to hlásí někde zkrat, ale doteď vše fungovalo-a nyní nefunguje první rychlost). Díly na to už mám. No a pak nefunguje čerpadlo na studený výfuk, ale ty mám doma asi 4 ve sklepě, takže až bude čas, vyměním a zjistím, kde je chyba.

119986119_1634682426703668_5837952472392900489_n.jpg

DSC_1782.JPG.d2284cebf40ff8af97263764082cdf42.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem se dostal k subwooferu. Výběr padl na JBL basspro SL2. A za ty prachy, fakt paráda. Hraje to náramně. Bohužel sub nepasoval pod sedačku tak, jak jsem si původně myslel, takže musel pryč šuplík, ale tak ten dostane přítelkyně do její 307 xD Není to žádný BUM BUM ve stylu přijedu na parkoviště, otevřu dveře a slyší mě celý město, ale uvnitř auta to htaje krásně a o to mi taky šlo. Bordel okolo omluvte, drolí se mi zespodu sedačka a novou v tomto provedení jsem stále nesehnal. kabely jsou teď v hotové fázi samozřejmě vyvázané a strčené v opletu.

DSC_1921.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Odpor vyměněn, sahara funguje :) Objednány věci na zadní nápravu (tlumiče/pružiny MEYLE, uložení atd FEBI). + přišel olej, objednán filtr, čepy na druhou 307, vzpěry kufru opět na stříbrnou (přítelkyně už dostala dveřma do hlavy, takže snad to přijde brzo xD) No a pak nový šroub vany opět na stříbrnou, uvidíme, zda je strhlý závit na něm nebo na vaně. Zatím je to omotané konopím, aby se šroub neuvolňoval a netekl olej (pak se uvidí, zda to budu řešit nebo ne, pokud to bude závit na vaně.) Uložení nápravy vzadu nechám na servisu (už je taky v kelu), stejně tam zavěšení motoru. v servise mě ještě čeká geometrie + čepy řízení, ale na to je zatím čas až budu dělat tlumiče vepředu, do tý doby to nemá cenu a gumy mají před sebou stejně poslední sezonu. A taky ten vlnovec, to se stále rozmýšlám, zda si na to troufnu sám nebo to nechám na výfukáři.

DSC_1995.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si na spolehlivost 307 zatím nemůžu stěžovat :) Prostě ano, chci to mít pěkný a v cajku, ale je to 20 let starej "pekáč" a jelikož to není žádná spešl verze nemám potřebu je udržovat v úplně 100% top stavu. Důležité je aby spolehlivě sloužily. Jinak dnea dorazil balíček dílů. 

DSC_2002.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako vždy jsem podcenil přípravu :D Tlumiče jsou dole, za pět minut dvanáct, horní uložení je úplně sežraný (to sem pak hodím, až bude hotovo). Nešly uvolnit matky držící tlumič k uložení abych sundal prachovku-starý tlumiče jsem uřízl takže jsem je sundal. Ale našroubit novou matku na nový tlumiče s uložením jen za pomocí svěráku a goly, to prostě nejde :D Prostě se to furt protáčí (a utahovat to úplně extra na krev nechci, abych nepoškodil tlumič). Takže zítra až přijede domů kolega tak to u něj domastím svěrákem a elektrickým utahovákem. Do tý doby, snad mi auto nespadne xD

DSC_2020.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tlumiče a pružiny jsou tam. Opět mi vytrhl trn z paty @ChouLu s radou, takže ještě jednou díky :) No, nové pružiny, ač koupeny dle VIN, jsou o závit kratší, takže auto ve výsledku kleslo ještě níž, než bylo doteď, tak uvidíme, jak se to bude chovat až to naložím xD

DSC_2044.JPG

DSC_2042.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzadu jsou docela masivní výztuhy, na kterých to drží :) Bohužel, lepší místo jsem na 307 nenašel, protože nosníky končí v půlce auta, takže zvedat tak prdel moc nejde. A chytat to za podlahu... To se mi taky nelíbí. Normálně to dávám pod nápravu ale s tou jsem potřeboval manipulovat heverem zvlášť.

 

EDIT-Jsem teda jakože čekal, že se ta prdel trochu zvedne na původní vejšku když jsem auto koupil (to jsem mezi kolo a podběh narval celou pěst), poslední půl rok jsem tam nacpal 4 prsty a s těma novýma pružinama tam dám sotva 2 :myslim A to to nejsou žádný snižovací.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 10. 2019 at 17:50, VojtouNerCZ napsal:

No, tohle je kámen úrazu. Kabely na webasto. Zasilikonováno opět zevnitř, až přijde pořádný hever, sundám kolo, podběh a ještě to zamatlám zevnitř. Zatím to je jen sanitárním silikonem. Kdyby jste věděli o něčem lepším, klidně se svěřte :)

DSC_1008.JPG

pokud používáš obyč. silikon co smrdí po octu, v místě styku s kovem začne ten plech vlivem kyselého prostředí neskutečně rychle reznout, co hůř taky začne korodovat :)a ta těsnicí bambule nakonec odpadne. Řešení je NEUTRÁLNÍ silikon bez acetické reakce... Nebo lepidlo-tmel Mamut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...