Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 sw - Kola, světla


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Dnes při nájezdu 198004 km vyměněna zapalovací rampa za fungl novou SKV germany. A zdá se mi, že motor úplně ztichl a velice se zklidnil. V podstatě to probíhalo takto. Minulý rok problémy se studeným startem. Koupil jsem od kámoše starší lištu a problémy zmizely. Asi půl roku poté začaly klepat ony "hydroštely", souvislost mě opravdu nenapadla, auto startovalo a jezdilo jinak dobře. Nedávno u @Havlicek.Lukas diagnostika a zjistili jsme, problém na druhém válci viz. foto vejš. Vrazil jsem tam tedy původní lištu a ejhle, motor přestal klapat. Hned na to jsem tedy objednal úplně novou a lup, motor je ještě tišší. Takže za mě spokojenost :D Až na ten déšt, kurde, musí začít chcát zrovna když se vtom jdu vrtat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O víkendu proběhl opět proplach chladící soustavy za pomoci TEC2000. Teda to co z toho vyteklo... Lepší nemluvit :D A asi mě to čeká ještě jednou. Po proplachu chemií jsem to ještě protáhl vodou ale teď asi po 3 dnech se v expanzce objevuje ještě bordel a pěna. Další věc jsou přípravy na STK. Vyřešil jsem svítící bag na sedačce řidiče-udělal jsem nové koenktory, nyní bez chyby. Dále jsem vyřešil bag na volantu který najednou přestal fungovat. Naštěstí jsem asi jen blbě zacvakl spodní konektor který vypadl (měl jsem páčky na repasu, ale do auta jsem si je dával sám). Takže auto jako takové bez chyby. Jediné co tak stále nevím co s výfukem. Už mám podezření na díru ve svodech, ale to by šlo vidět, kouřilo by to, potom něco stále mlátí u PP a ještě musím dodat svorky na manžety na poloosách aby mě za to nevykopli. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, nakonec bag volantu. Hrklo ve mně, protože páčky jsou po repasu, že se zlomil kabel. Jinak ta přepážka je kde? Výfuk je na autě stále původní, možné by to bylo. Sice už má pár puchýřů rzi, ale nic hrozného, nerad bych ho měnil. Zas když do něj říznu a svařím, nebude to už ono. Osobně mi ten zvuk nevadí, spíš aby nemleli na stk. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes proběhla výměna uložení stabilizátoru. Při té příležitosti jsem zkusil novou gola sadu z Lidlu. Musím říct, že za 2.3k paráda. No, uložení už chtělo vyměnit, vypadalo dosti nepěkně, snad to vyřeší bouchání od PP kola. Žádnou vůli jsem nikde nenašel (na STK mi o ní kdyžtak řeknou :D ). A zkoušel jsem ještě hledat díru ve výfuku a klepat s tlumičem, ale nic se z něj neozývá, tak už fakt nevím. Ale opět, jestli na technický něco najdou, tak mi to dají vědět. Tento měsíc mě to čeká tak uvidíme. Podle mě je auto na svůj věk v dobrém stavu, strach z toho že neprojdu nemám. Brzdy vypadají po 40k kilometrech docela dobře. Kotouče pohoda, desky taky, takže to snad bude OK. Jediný co tak se bojím o stav jednoho kola. 3 pneu mají asi 5.5mm, jedna je skoro na 1.5 (má okolo 1.7). Nevím proč (jsou už dost staré, možná jsem to tak s tím autem už koupil, nevím), tak přemýšlím, že tam radši plpnu rezervu aby nebyly kecy. Fakt by mě nasralo kdyby mě vykopli kvůli jendý pneu.

DSC_1636.JPG

DSC_1639.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To kolo ani nevím kde doteď bylo. Ale jsou to pneu na poslední sezónu, tak to tak nehrotím. Dezén má ještě dostačující abych prošel bez problémů. Čep a ručku udělám s kámošem, výfuk nespěchá, nemá na STK vliv (emise na výbornou), ale nový střední tlumič a vlnovec je už na cestě. Žárovky, no, o tom si myslím svoje ale vyměním je taky. Jinak myslím, že na 18 let starý auto do kterýho se defacto leje jen olej a benzín to není špatný. Technici taky nic neříkali. Netěsnost nápravy, chybí mi na jedné straně spona na manžetu. Tu tam dodám. Co mě štve je ten airbag. Svítí si jak se mu zachce. 3 týdny byl klid, na stk 3x, teď zase klid. 

DSC_1649.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dnes jsem chtěl vyměnit ten čep a seřídit ručku. celej den vedro, jdu na to. Čep šel ven opravdu pěkně, vzal jsem si na to z práce utahovák, ořech je můj. Potom přišlo nasrání když nový čep nešel našroubit do těhlice... Idioti u Novotného mi prodali jinej. Má jiný závit. A to to berou podle VINka. Pak mě ještě chytl déšť, no a novej čep seženu až v pondělí. Doufám, že auto i v pondělí najdu v tomto stavu na kozičce a ne na zemi...

IMG_20200613_165535.jpg

IMG_20200613_163646.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čep je tam. V kelly mi nabídl starline, opět febi a delphi. Starline jsem nechtěl, febi byl úplně stejný jako ten co mi nepasoval, delphi vypadal jako původní. S trochou broušení prvního závitu těhlice tam zajel jak namydlenej. Nakonec mi ještě vypadla poloosa v kloubu a jelikož nemám ořech na matici poloosy a nešla mi nasadit zpět kvůli tlumiči, šel ven ještě tlumič :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Proběhla výměna středního dílu výfuku + proběhne výměna vlnovce, který jednak drnčí a druhak je tam podle výfukáře malý průměr (potrubí mám 55mm, vlnovec má necelých 45), to by mohla být příčina onoho škubání auta při prudké akceleraci a náhlém puštění plynu. Je krása teď jezdit, ani nevím, že tam mám motor :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...