Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

307 sw - Kola, světla


VojtouNerCZ

Recommended Posts

auto za 6k. Trivalcova pracovni fabie uz mi totiz jezdila jen na dva valce a ja potreboval jezdit NĚČÍM do prace. prodejce mi priznal ze "auto netopi" a ukazal v motoru nakratko propojene hadice puvodne vedouci do kabiny k vymeniku. Jaká byla pricina te upravy, nevedel, uz to takhle v létě koupil. Jinak je auto v zasade schopne nas denne vozit do prace. Abych teda zjistil co se tam stalo zapojil jsem hadice zpatky do radiatorku a dolil vodu... 

Vymenik byl na dvou mistech prasklý, evidentne zamrz, zalepil jsem ho epoxidem a je to uz tyden co funguje bez uniku... Jen ta demontáž z podpalubky byl utok na moje nervy, jezek v kleci hadr... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo mas recht, dalo se cekat praskly topeni, ale celkove ta 406 je vyborna motoricky, podvozek neni vymlacenej (cca 250000km na disp.), akorat je hnusnej lak a vnitrek je orvanej. Původně jsem to koupil s tim, ze na tom nic nebudu resit a na konci roku to vyhodim, az zas vstoupi v platnost TK & ME. Ale zjistil jsem ze je to uzasne pohodlny auto, ze jeste neumira, jen blbe vypada... Tak to asi zacnu pomalu davat do kupy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
V 31. 10. 2020 at 10:20, VojtouNerCZ napsal:

Vzadu jsou docela masivní výztuhy, na kterých to drží :) Bohužel, lepší místo jsem na 307 nenašel, protože nosníky končí v půlce auta, takže zvedat tak prdel moc nejde. A chytat to za podlahu... To se mi taky nelíbí. Normálně to dávám pod nápravu ale s tou jsem potřeboval manipulovat heverem zvlášť.

 

EDIT-Jsem teda jakože čekal, že se ta prdel trochu zvedne na původní vejšku když jsem auto koupil (to jsem mezi kolo a podběh narval celou pěst), poslední půl rok jsem tam nacpal 4 prsty a s těma novýma pružinama tam dám sotva 2 :myslim A to to nejsou žádný snižovací.

No potěš pámbu jestli máš zadek na 2 prsty vysoko. Z toho co píšeš ti v garáži zůstaly ty origo péra, já bych je vzal a jel s nima na vrakac, kde jsou aspoň trochu ochotný (není samozřejmostí), a omrknul bych, jestli se nepodobaji jiným (z jiného auta, klidně i dodávky- třeba na Mercedes 123 (tzv. piáno) pasovaly přesně z dodávky dvanácettrojky). A buďto bych koupil ty odpovídající z vrak. (vetsinou je to prvovyroba) nebo podle nich koupil nový. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 10. 2020 at 18:12, VojtouNerCZ napsal:

Tak jsem se dostal k subwooferu. Výběr padl na JBL basspro SL2. A za ty prachy, fakt paráda. Hraje to náramně. Bohužel sub nepasoval pod sedačku tak, jak jsem si původně myslel, takže musel pryč šuplík, ale tak ten dostane přítelkyně do její 307 xD Není to žádný BUM BUM ve stylu přijedu na parkoviště, otevřu dveře a slyší mě celý město, ale uvnitř auta to htaje krásně a o to mi taky šlo. Bordel okolo omluvte, drolí se mi zespodu sedačka a novou v tomto provedení jsem stále nesehnal. kabely jsou teď v hotové fázi samozřejmě vyvázané a strčené v opletu.

DSC_1921.JPG

Špica, tak si to hlavně někde nešlusni! I když podle tvý pečlivosti je zkrat v zapojení vyloučenej ;) Do subwooferu musejí vést tlustý napáj.kabely, tečou tam na 12 voltech ve špičkách velký proudy, ale vidim že to ty máš. Ke středovýškám už pak stačí norm. tloušťka (původní vedení úplně postačí). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aaa tak to sem nosil dříví do lesa, no ale uznej že je plno těch co jim průřez vodiče nic  neříká. Obzvláště třeba k autozesilovači by měl vést drát jak noha když má ležet až v kufru a tect do něj 20, 30A. Ale plno lidem to nevysvětlíš, tak sorry... 

A s těma tlumičema když to bereš takhle, tak jo: minus s minusem se neutralizuje... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dlouho jsem z novýho vejfuku radost neměl xD Už zas prdí jak ten starej... Díra nikde, vše sedí, tak se asi po čtvrt roce vysypal střední tlumič. Značka tuším MTS, co mi doporučil vejfukář. Tam asi plpnu rovnou rezonátor nebo holou trubku, když už to má dělat bugr xD 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To netuším, jak je na tom s cenou proti origo... Ale dá se sehnat za 800. Tohle MTS stálo 1300. No a proč tam chci dát trubku nebo rezonátor.... Protože to se nevysype :D Zadní díl mám ještě origoš od peugeotu, ale střed je už po druhé měněný... Origo tam byl do roku 2015, do roku 2020 nějakej polskej šmejd a teď od půlky roku 2020 MTS kterej vydržel fakt chvíli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Hafity napsal:

Možná se mi válí v garáži rezonátor, který jsem měl omylem na 806 2,0....

Kdyby jsi ho někdy našel, beru :) 
A vadil zvuk... Stejně mám v autě hudbu, kterou poslouchám docela nahlas, navíc je to auto odhlučněný (podlaha, strop, komplet dveře, podběhy-jen jsem sem zatím nedal fotky), tak to takovej problém není. Ale každý má rád něco :) Bejt to na mě, nechám udělat nějakej laďák, ale to se mi do tohohle "tuctovýho" auta zas tak investovat nechce, to leda, kdyby někdy došlo na nějakou pěknou 406 V6 a podobné, což nehrozí dřív, než tohle auto dojezdí, protože potřebuji něco, kam nacpu všechny děcka a prodávat to a namísto toho koupit něco jinýho nemá moc smysl, když je na tom tolik věcí udělaných.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...