Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

307 sw - Kola, světla


VojtouNerCZ

Recommended Posts

No pokud teče vůkol kol dokola, tak to je jiná :super

Je pravda, že já závitníky shánět nemusím, protože je mám.... A ještě používám "výplach vlastním olejem" :D A samozřejmě při řezání postupuji po částech a řezný nástroj co chvilku čistím od špon....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak i přes nové gumy a ventilky se mi stále jedno kolo pomalu vyfukuje... Bohužel jsem si neoznačil, které to bylo, takže netuším, zda to dělá to samé, jako se starými pneu, ale trochu se bojím, aby nebyla v disku nějaká prasklinka 😕 Dnes odpoledne na kole pouze 1 bar...

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Kolo stále uchází :/

No zas tak složité to není najít příčinu. Do rozprašovače dej vodu s trochou jaru  a až kolo nafoukneš tak s tím postříkej celý odvod ráfku jak dosedá pneu k ráfku. Pokud to nebude utíkat z venkovní strany tak zkus i vnitřek. Docela bych se i vsadil že to bude utíkat tudy. Že by byla díra v ráfku to by musel dostat někde šlupku jako kr.va. Spíš bych to šacoval že gumař sice podmáznul novou pneu pastou ale neočistil letité nánosy bordelu na ráfku v místech kde dosedá pneu a tam to utíká.  U starších ráfků je to docela běžná věc.  Nbeo se na to vyprdni a odvez to gumařovy který to dělal že to utíká protože nová pneu na starším ráfku běžně nesmí ucházet tam je něco špatně a pokud je nový ventil tak to utíká jedině někde po obvodu.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak pokud se loupe lak tak to je taky možná příčina. A proč jsi psal do jiného servisu tohle by měl udělat buď v rámci reklamace nebo za nějakou symbolickou cenu. Protože gumař by to měl poznat jestli to udrží nebo neudrží tlak. Hele jako asi bude někdo křičet ale u cizích lidí který sem dojedou poprvé na gumařinu a přezouvám pláště na ráfech tak upozorním že buď dám nové ventily nebo že na to nebudu držet záruku že to nebude utíkat. Protože to znám pán tvrdil vloni mi gumař dával nové ventily ty budou držet a za tři dny tu byl zpátky a utíkalo to podle ventilu a myslel si že mu dám nový ventil a ještě to bude zadarmo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zda je pán gumař, to netuším. Otevřel si to tady na vsi v garáži letos, tak jsem ho zkusil. Kdyžtak mu zavolám, jestli by mi to stáhl a zkusím to nějak oškrabat. Uvidíme. Mně je tak nějak jedno, jestli za tenhle úkon ještě někomu (nebo znovu i jemu) zaplatím, hlavně ať to drží. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele jednoduchý zkus to jak jsem psal pak když tak kolo shoď odvez mu jen kolo aby zul plášť vezmi drátěněj kartáč do vrtačky nebo na flexu a obruš ráfek aby byl hladkej a nech to znova obout. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes proběhla výměna termostatu (byl tam snad ještě origo, v létě OK, ale teď jsem nešel přes 70 stupňů). Pak jsem repasoval naviják, ten jsem už nestihl namontovat, a "opravil" výfuk na stříbrným, protože drnčel o pružiny (držáky byly kratší, takže jsme prodloužili závitovkou a našponovali matkou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera první výlet s novým termostatem a po 5 kilometrech jsem vařil xD Znovu odvzdušněno, teď se držím na 90, což je fajn, doteď jsem měl 80, poslední 2 zimy 70. Kolo jsme dnes zuli, vzal jsem dráťákem lemy a zabrousil smirglem, zítra mi to snad nahodí + zmínil nějakou lepící pastu, tak uvidíme. A hraji si s bezdrátovým nabíjením do 307... Pod popelníkem je taková pěkná "polička", origo gumový spodek jsem vymodeloval a vytiskl rovně (origo je ohnutá) a zatím provizorně vlepil samotnou nabíječku. Napojím to pak na zapalovač a uvidíme, jak se to bude chovat. Povrch případně dále nějak upravím gumovým nástřikem.

DSC_2321.JPG

DSC_2322.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Bezdrátové nabíjení
  • O 2 týdny později...

aj, tak ta je hodne KO :( zajimavy, ze vubec jeste komunikoval. Pruser jsou i ty zalomeny srouby, ty se z toho hliniku blbe vyndavaj. Benzinovou jednotku bych mozna doma vyhrabal a nejsem si jistej, jestli nemam dokonce i komplet celej funkcni benzinovej bufik, kdyz bys chtel, pres vikend bych ti mrknul

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, když jsem to otevřel, zacítil jsem najednou silný smrad jak se něco pálí, myslím, že jak jsem s tím mlel, tak jsem možná ještě něco šlusl. Chybí i komplet cesty. Tý jo, to by byla paráda, kdybys měl někdy čas, byl bych rád. Benzínových jsem na netu moc nesehnal. Určitě bych koupil :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...