Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 sw - Bufík zase KO, přezuto na kola z RC


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Právě že to nás taky napadlo ale jak se tím teď tak zabejvám, normálně mi přijde, že to jde spíš odspodu, takže mi vlezla do hlavy šála ojnice. Zkusím chvíli poslouchat a pokud si nebudu jist, prostě koupím sadu, shodím vanu a uvidíme. Buď to bude ono nebo ne a holt hydroštěly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proběhla výměna oleje za total 75W80 (po výměně spojky jsem dal trochu levnější olej a krásně se to vypláchlo), zatěsnil jsem opět kabely na webasto (a tentokrát pořádným sajrajtem, jestli mi bude poříd týct voda na podlahu, webasto vyškubám a díru prostě zavařím), klapání se mi zdá odspodu motoru, takže v blízké době nastane akce sundej vanu a zkontroluj ojnice, a stále se mi nedaří identifikovat drnčivý zvuk plechu při rozjíždění na větší kvalt a měnší rychlost (např 10km/h a druhej kvalt) a celkové "prdlání" výfuku. jde to někde zepředu, ve svodech ďoura není, u katu taky ne, výfuk je nový a zdravý. Tak snad není kat na počátku konce. Dále jsem zjistil, že je auto zřejmě stočené o krásných 200k km :D Našel jsem pod kobercema cedulku kde byla výměna provedena při 398k km (nyní svítí 194k). Takže čert ví, no. Auto interiérově a posloupností odcházení spotřebních dílů odpovídá na těch cca 200k, ale někdy mám pocit, že má najeto víc :D 
Dálě taková perlička-měnil jsem na kámošově 306 break 1.6i svíčky. Teda to byl porod :D Tam je nikdo neměnil snad posledních 100k km (jedna svíčka utavená-jelo to na 3 válce, proto výměna) a zbytek byl tak zakouslej, že se z toho stala akce na hodinu a půl. Ale povedlo se a už si krásně přede. Ale ten přístup... O tom pomlčím. Jo, jsou i horší motory na výměnu svíček, ale tohle bylo pěkný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, VojtouNerCZ napsal:

jestli mi bude poříd týct voda na podlahu

A jak to jde do kabiny (dráty nebo trubky, to je jedno)? Stoupá to, nebo klesá? Mělo by to směrem do kabiny stoupat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, vyfotil jsem pro představu vnitřek, nechce se mi už vyndavat podběh :) Ale prostě to vede odshora podběhu do průchodky a pak do auta, no. Nahoře nad průchodkou (asi 20cm) je ten odtokový kanálek ze skla, takže všechny voda valí na kabely a výsledek si domyslíš. Uvidíme, jestli tenhle sajrajt pomůže. No a abych dnes nezahálel, udělal jsem si klasický bypass blinkrů v předních světlech (bolest 307), začal jsem si připravovat kabelový svazek od čidla světla/deště (díky ChouLu za schéma)-jediné co tak jsem si sehnal rozvržení BSI jednotky abych našel odpovídající konektory a Piny (už jen čekám až mi přijdou další 2 barvy kabelů aby to bylo barevně odlišené), pak to zapletu do jednoho svazku a protáhnu. A třetí věc, začal jsem si hrát se zadníma lampama. Děsně mě krká slabá zpátečka, navíc jen jedna, takže ani silnější LEDka moc nepomůže. Tak teď koketuji s myšlenkou dát do zpátečky onu LEDku a do obou blinkrů kombinaci LED světla a blinkru. Takže by svítila jak zpátečka, tak oba blinkry, aniž by byla jejich případná funkce přerušena (samozřejmě by se zpátečka v blinkru dala odpojit zvlášť tlačítkem) Tak uvidíme, co z toho vznikne. Šajní to docela pěkně.

 

DSC_1257.JPG

DSC_1260.JPG

DSC_1258.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dnes jsem konečně dozapojil senzor deště a světla do ŘJ. Bylo by to už před týdnem ale chyběly mi piny v konektorech, ty jsem si vytáhl z jiných konektorů se svazku který se mi tu válí a dnes je hotovo. Takže už jen se setkat s ChouLu aby mi to aktivoval, rovnou aktivuje ten alarm který jsem nedávno dodělal, potom klasicky kontrola chyb a pokud už budu mít ty desky na V2C tak rovnou předání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Takže bych potřeboval poradit, co vše je potřeba na výměnu hydroštelů. 16x stavítko (to je základ :D ), těsnění pod hlavou, rovnou rozvody když budou dole a pumpu (protože brzo bude interval), když to bude rozebraný, tak gufera ventilů a těsnění víka ventilů (protože trochu mizí olej). To jsou ale hlavně věci okolo. Je na to potřeba ještě něco dalšího? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera večer setkání s ChouLu, aktivace alarmu (takže už klidněji spím, poslední 2 týdny máme v okolí dost případů vykradených aut), aktivace dešťáku a senzoru světel (dnes udělám repas páček a o víkendu zapojím, uvidíme zda to půjde), aktivace automatického zapínání světel, bohužel deadlocking není možný, ale někdy se zase zastavím a prý aktualizuje soft v BSI, tak uvidíme, no a kontrola chyb na výbornou. + předání desky na V2C a ten uličník to měl už o půlnoci poskládané xD 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera mě poprvé pažout vypekl. Naložil jsem nákup, otočím klíček, startér točí jak šílenej ale nechytá. Ještě že tak nějak poslouchám zvuky při startu auta a po chvíli mi došlo, že neslyším čerpadlo. Takže pomohlo opětovné spárování klíčku. Nicméně zajímavé že to samo od sebe udělalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem vytlumil tapce (konečně to nevibruje ani s novejma reprákama), protahal jsem kabeláž na výškáče (budu je dávat mimo palubku), kabeláž na ambientní osvětlení klik a kabeláž na osvětlení dveří po otevření (zespodu bílá LED aby šlo vidět kam lezu a pak klasicky červená aby šly vidět otevřený dveře). Teda protahovat ty kabely byl porod. U spolujezdce ještě OK, u řidiče děs, ale povedlo se. No a pak jsem aplikoval JBL emblém na mřížky repráků. Až bude pěkně umeju i vnitřek, tchán měl teď auto půjčený a pěkně mi ho vevnitř zrasil blatem 😡

DSC_1334.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně už dlouho zřejmě radost dělat nebude :) trochu mě to mrzí kor když si řeknu, co jsem si na něm udělal, ale tak starat se o něj budu furt. 

Jinak díky :) Kolegové v práci mi stále nevěří, že je to auto z roku 2002 xD Když člověk sežene zachovalou 307, vypadá fakt libově. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je zase dneska den. Jedu si tak Jumperem za kolegou, on přejede přechod, v protisměru policajti stojí u přechodu, já přejedu přechod a zrovna mě si pán policajt vybere jako obětního beránka a už po mně jede, že jsem nedal bábě přednost a málem jsem ji srazil (paní tou dobou stála na chodníku)... Takže fotka a správní řízení s firmou kde pracuju... Tohle fakt zlepší náladu, kor když takováhle blbost (kdy jsem v podstatě nic ani neudělal) vychází na asi 2.5k a 4 bodíky. Fakt nechápu, co mu přejelo přes nos, že byl tak nevrlej, jestli mu stará nedala. To by mě ještě zajímalo, musí mi dát při takovémto zastavení dejchnout, či nikoli? Protože on si vyfotil jen SPZ, mě, byl nepříjemnej a odjel si po svým.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...