Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 sw - Kola, světla


VojtouNerCZ

Recommended Posts

No, já na auta nikdy nebyl, ale nějak mě to chytlo xD Navíc proč to dávat do servisu. Ani tak nejde o peníze jako o to, že mám radost, když to udělám sám. Sice je mi teprve 21, ale už jsem se toho dost naučil díky tátovi, tak jsem k omítání, dláždění, elektrice, vodě, vzduchařině, strojařine a dalším věcem přidal ještě auto xD No a palec jsem si zranil ještě předtím. Celej žhavej jsem měl radost z nové sady skalpelů, až jsem se hned dost nepěkně fikl. Otisk na palci nebudu mít minimálně 2 měsíce xD

Jinak zvuky při točení volantu a mlácení zmizely :) už se těším, až tam dám nové uložení a kosti. A časem i přužiny, ale jestli vyjde hypotéka a bude barák, tak půjde auto stranou.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, vypadá to, že výměna uložení pomohla. Pružina se už točí i s ložiskem, uložení nemlátí. Jediný co tak až bude čas vyměním uložení stabilizátoru, to mi taky už při skoro 200k mlátí (zítra svátek, času bude dost xD) . Tak uvidíme. No a ještě uložení vzadu a nějak pořádně přidělat ty zatracený prachovky, kdo měl 307 tak ví xD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkně makáš...co Se v mládí naučíš...:) jen dostat z hlavy ty telecí napady:) 

Já teda už z oprav na parkovišti na sídlišti trochu vyrostl...nebavili mě spíš ta pohledy cumilu...ale pokud to vyjde, tak budu mít brzy garáž a tak se začnu zase trochu opravam venovat:) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky :) Snažím se, no :D Jako lidi koukaj, tady na vesnici kde to dělám to ještě není tak zlý, ale některý pohledy jsou vtipný když člověk leží pod autem na kozách a kouká :D  Ale většinou to jsou lidi, co si na autě vymění max vodu do ostřikovačů za zimní a naopak. No, nakonec jsem uložení nevyměnil, byla zima, a stejně tak jsem se vykašlal na proplach chladiče a výměnu kapaliny. Snad bude některý den trochu teplo. A garáž snad bude, pokud teda vyjde barák. Tam si pak budu moct dotáhnout i něco na komplet předělávku, ale na to asi nebudou prachy :D Teď mě tedy trochu zlobí ty starty 😕 Co jsem naposledy odpojil klapku, tak jsem si všiml, že po zdechnutí auta to do sání docela silně ufoukne (nevím, zda to dělalo i předtím), ale jak začala zima, trochu hůř točí, ale pořád to je na věk auta OK. Holt nechytne na drc, ale na dva drcy. Akorát to chcípání při rozjezdu když mám ty vyšší volnoběžný otáčky mě s*re. Až budou finance, vyměním svíčky (jsou tam už asi 30k km) a pokud nepomůže, od kámoše zkusím několik zapalovacích lišt.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi dávno tu lidi řešili lepší světlo do kufru. Řešení LED páskem se mi nelíbilo - jednak vozím v kufru věci, hned bych je orval, druhak v SW by to nebylo praktické z důvodu 7 míst. Dostal jsem se ke světýlkům viz foto, napájel na původní bludičku, vyvrtal díry do plastu a osadil z obou stran. V noci to luxusně prosvítí celý kufr. Věc druhá. Takovéto klepání motoru po startu je normální? Občas to dělá, občas ne. A třetí. Těsnění pod víko ventilů. Trochu mi tam prochcává olej. Nic strašnýho ale vadí mi to. Podle čeho koupit těsnění? Když zadám VIN, vybleje to na mě asi 3 druhy, každé vypadá jinak. 

 

DSC_1090.JPG

DSC_1091.JPG

DSC_1089.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Hele, co je to za kola vůbec netuším. Můžu ti sem hodit kódy který jsou na nich vyražený, jestli to nepoznáš z toho :) A středový krytky musím sehnat nějaký pěkný. Koukám po origo Peugeot, ale ty mají většinou o dost jiný odstín, takže při nejhorším bych je musel šplíchnout. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže, verdikt je takový, že nechám dát zimní pneu na letní disky. Nedá se na tom jezdit. Při 90 km/h volant klepe jak prase. Netusim zda je to těma koplýma kolama vzadu nebo tím, že mi za jízdy z kol upadly nějaký závaží -_- Pojedu zpátky do servisu ať to nalepí znova pořádně, projedu a pak vyřknu verdikt na letní nebo ne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno, dnes jsem chtěl zajet do servisu s těma kolama, aby to dali do kupy, a co se nestane, píchl jsem :D Takže teď sháněčka nějakých náhražek na přední nápravu, protože nechávat opravovat gumy, který jsou už jen na jednu sezonu než půjdou dál se mi opravdu nechce. Zatím tenhle týden začíná peckově 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rovnání kol se nekoná. Byl jsem dnes v servisu, dělal mi to přímo majitel. Dost se divil, když veškeré závažíčka strhnul rukou a o to víc čuměl, když viděl kolik mi toho jeho zsměstnanec narval na zadní kola se slovy jsou nakopaný. Namísto původních asi 320g závaží tam mám jen 35. Nic za to teda nechtěl, i když jsem se zeptal, a jízdní vlastnosti jsou teď úplně paráda. Volant neklepe, kola nemlátí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, byl to už nějaký starší chlap. Osobně jsem viděl, jak ty 2 konkrétní kola lítaly na vyvažovačce, včera jen minimálně, vzhledem ke stáří disků nic neobvyklého. Asi je blbě upnul, jinak si to vysvětlit neumím. Přece by se za necelý týden na autě, kdy jsem toho navíc moc nenajel nesrovnaly. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak dnes již podruhé. Teplota - 2. Auto normálně startuje na drc, dnes asi na 4 otáčky startéru, ale naskočilo na 200 otáček. Dokud jsem nesešlápl mírně plyn, drželo si to 200 a bručelo to fakt hodně.  Na dia žádná závada. Někdo nějaký tip na co se zaměřit? Ne každý start to udělá, zatím co začaly zimy tak asi po druhé během měsíce a půl. Díky. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...