Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Alternátor


pava

Recommended Posts

No, taky mi to "chytré" dobíjení vadí. Na jaře jsem měnil původní baterii po skoro 8 letech za novou. A přes udělátko sleduju, jestli se při jízdě baterie dobíjí nebo nedobíjí. Bohužel se dobíjí jen občas. Nejzdím každý den, ale tak 2x v týdnu cca 50km a ob víkend dávám třeba 400km. I tak mám ale vypozorováno, že mi po měsíci kapacita klesla o cca 10%, prostě jak se baterka nedobíjí při každé jízdě, tak kapacita klesá s časem 😞

Zatím to řeším tak, že po asi 2 měsících přípojím nabíječku a doplním energii...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
V 25. 5. 2019 at 9:47, pava napsal:

Zdar pánové, mám takový dotaz. Někdy v zimě cestou z lyžovačky na slovensku se mi rozsvítilo na palubovce STOP + kontrolka baterie a na displeji nápis v angličtině,  což jsem se svýma několika lekcemi pro samouky přeložil jako něco ohledně nízkého nabíjení baterie ( battery charge too loow ). Stalo se to dvakrát po sobě, na chvíli a poté to zmizelo. S autem sem potom zajel za známým do Unicars Zlín, tam proměřil dobíjení, pročistil alternátor ( vyfoukal vzduchem ) a prej všechno OK. Od té doby jsem ujet cca 3000 km a v pohodě. Před týdnem jsem se vracel z Prahy po dálnici  a před Brnem se mi zase rozsvítilo STOP + kontrolka nabíjení, po chvilce to zmizelo. Prej by to mohl být problém s alternátorem. Auto mám 6 let, kupované nové u Peugeot Samohýl Zlín. Najetých mám necelých 80 000, za tu dobu bez problému, mimo roční servisní úkony pouze výměna čidla teploty motoru asi po roce provozu auta. Startuje bez problémů. Tak si myslím že alternátor by měl vydržet delší dobu. Tak pokud se to někomu také nepřihodilo. Dík,Pavel.

Stejný problém, Peugeot 308sw 1,6 vti-kontrolka dobíjení a stopka, několik sekund svítí, pak zhasne, udělá to několikrát během jízdy, pak někdy třeba měsíc klid. Zjara vyměněna baterie, alternátor zatím ne. Jestli můžu mít dotaz, pomohla výměna té jednotky kontroly dobíjení či jak se to jmenuje? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...