Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Repase servopumpy P206? Má někdo zkušenost?


Roman sw

Recommended Posts

Zdravím všechny, moji 206sw mám teprve chvilku a pomalu přicházím na věci které bych chtěl opravit. Servo pumpa na mojem autě má zvláštní kňučivý zvuk  který se mění v závislosti na ot. motoru a taky mám pocit že učinnost posilovače by měla být větší. Naopak se zvuk nemění v závislosti na otáčení volantu(zatížení prac. válce-hřebene) Proto jsem se chtěl zeptat jestli lze pumpu repasovat, např. vyměnit lamely, ložiska... Existují opravné sady? Kdysi jsen si to dělal na mém golfu 3,ale lamely byly ok,měnil jsem jen ložiska. Normálně to šlo rozlisovat. (Bylo to ještě v dobách kdy taková pumpa stála i na vrakáči ranec...) Dík za případné připomínky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele to záleží na stupni opotřebení. V podstatě jde opravit téměř cokoliv, záleží za jakou cenu/čas.

Nějaký roky zpět jsem měl rozebranou hydraulickou pumpu ze Sharana, tam vlastně pod deklem je rotor s lamelama a vnitřní stator je vložka. Ložiska jsem neměnil, byly dobrý, ale dokázalo šelestit, tak jak popisuješ.

Lamely byly trochu přidřený na vrcholech a ve statoru lehke drážky. Lamely stačilo lehce přebrousit (musí být dodržená geometrie, rovinnost) a stator stačilo vzít fortunou s jemným smirkovým válečkem.

Pak sice nějaký šelest zůstal, ale byl výrazně slabší. Především šlo o to zjistit, v jakém stavu je čerpadlo uvnitř a že drobný šelest není problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to byl ten případ, tak to hučelo/kňučelo. Stejnej zvuk jak hydraulickej hever na auta... lis na jabka nebo štípačka na dřevo. Taky jsem si myslel, že je to její konečná, ale neteklo, tak jsem tomu dal ještě šanci a servo snad jede do dneška. Nebyly vůle v uložení a jediná vada byly lehce přidřené lamely a škrábance na statoru. Věděl jsem, že není nový, ale když jsem ho pak opravil a vyměnil servo olej, tak jsem neměl obavy, že by mě na cestě někde nechalo/zadřelo se. Vrčelo, ale mělo to tendenci po pár tisících slábnout jak se trochu zajely broušené plochy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...