Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kupa Traveleru


viliammmmm

Recommended Posts

Ahojte,som tu nový, prosím o radu, váš názor.
V januári 2020 plánujem kúpu nového auta.
Chcem zabit 2-3 muchy jednou ranou.
Moje účely:

1.pracovne auto -občas vozím muzikantov 6-8 ludi
2.často jazdime BA-Východ slovenska,BA-Praha, BA-CZ,Chorvatsko atd...(predstava,že vyhodim jeden rad  pozdlžne) a dám dnu 2horske bike.Nemusim na strechu ťahať nosiče....sa mi páči.len to treba riadne zafixovať.
3.sme zatiaľ 2-dospelý  + 1-dieťa 5.ročn.
4.na prácu prenášam občas dlhé predmety, banner, reklamne predmety atd....zvukotechniku  nástroje atd...projektory,plátna....čiže furt potr. priestorovú rezervu.
5.+ je tu predpoklad auto príležitostne požičiavať na prepravu iným kapelám,muzikantom, atd...(nie je to primarny účel)

Uprimne na Multivan, alebo Viano  ktoré si  v súčasnosti požičiavam  na účely v bodoch 1. a 4. nemám €.preto hľadám niečo príbuzné.
Hovorim si že ked už dat cca 35000€ bez Dph za nejake auto, tak nech z toho je širší účel, pre viac ludi, viac využitia,viac príležitostí.
No,ale ja sa iba obávam, že mi časom budé to auto napr v pripade LONG2berzie 5,3m, dlhé  na bežne jazdenie do mesta,v režime kedy si chodim svojim Avensisom 4,6m.Možno nie.neviem...Viano je fajn, ale je kratsie.
Ale mam zakladnu dilemu: či ist do strednej verziue,alebo ist do LONG2 5,3m neviem ako do ma P,ale Citroen to ma XS,M,XL,,,tak mam dilemu medzi M a XL-kom.
A este jedna vec: ci mi časom nebude chybať pocit klasickeho  SUV, (Kodiaq,Tiguan) ale viem, že miešam asi neporovnateľné.
Či mi nebudú chýbať techn.fičurinky ako aké dnes má napr Santafe.....opäť miešam (:(:(:
Ešte som Traveler nešoferoval,čiže čakám v BA, na jazdu v najbl.dobe.ale mna zaujimaju vaše denodenne postrehy z užívania:kvalita spracovania, neduhy, na čo si dat pozor. atd...
Zbežne som prebehol forum a sekciu Traveler, nejaké info mam..

 

Ďakujem za Vaš nazor.

 

Viliam 

 

 

 

Upraveno uživatelem viliammmmm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem auto, do kterého naložím kola aniž bych je musel rozebírat - nic jiného, než dlouhá verze tím pádem nepřipadalo v úvahu. I s dlouhou verzí je to u 29" s vyššími zdvihy na hraně a když se jich veze víc jak 2 a věci, tak už stejně u některých sundavám přední kolo. Silničky a cyklokrosky jsou v pohodě.

Střední a dlouhá verze se liší "jen" délkou převisu vzadu, rozvor zůstává stejný, takže poloměr zatáčení se nemění. Samozřejmě že se s 5.35m délky člověk nevejde na místo po osobáku, ale člověk s tím počítá a hledá parkování jinde nebo kolmo k chodníku. Jezdím d dlouhou verzí i dost po Praze, zvykl jsem si a neměnil bych.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

No, včera som mal možnost vyuskusať Citroen-Spacetourer

No...skáče to po mestskej premavke, až som som zostal zaskočený.
Bola to velkost M, cize stredná, ale po meste s tymto denodenne, neviem ci  by som si na to zvykol.
Viem si predstavit že na dialnici to bude jedna paráda,ale ked prisiel retarder, tak zozsadi taká šupa....

NO je to o inom ako klasicke nizke auto.
Momentalne mam Avensis-a až po prevezeni  včera som si uvedomil,aky je premakaný ten podvozok.

Uznavam nemam žadnu skusenost s FR podmozkami, ale toto doslovne plávalo, až  mi bolo zle (:(:

 

No....neviem co dalej....Asi  pojdem cestou superbu, aj ked to je uplne ine auto....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten rachot cez retarder - je to kompromis v nastaveni tak, aby to auto bolo zatazitelne ked je plne... prazdne to cez retarder vzadu buchne - tlmice na doraz. mna najviac trapia posuvne dvere - mam ich elektricke - hrkocu. v servise ich nastavia, ale casom sa to dodrbe opat. to je problem aj multivanu aj fordu, aj mercedesu, takze tu si nepomozes. tie velke posuvne dvere su tazke, casom sa to vyhegla. v pripade travelleru je to vyheglane od noveho. mam strednu verziu, ako rodinne auto staci, dlha = problem s parkovanim. inak mi nechyba nic z ficur, mam to vo full vybave. chyba mi moznost odlozit niekde flasu s vodou (da sa do dveri, ale je to na strecing...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Traveller ve střední délce, jezdím trvale s naloženými cca 300 kg vzadu a pohoda, nesmíš samozřejmě přes zpomalovací prahy preletět. O víkendu jsem ho kompletně vyndal a je to určitě rozdíl. Auto je celkem svižné (EAT6) ale samozřejmě to není formule. Aby si tak dlouho nevybíral až přebereš...  Na každém autě bude něco + a něco -. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem Travellera (L2, 150 PS) pred trema mesicema. Zatim najezdeno 5000 Km. Myslim, ze pro 5 clenou rodinu naprosto dostatecny. Kocarek, kufry a vsechny kramy, ktery porad sebou tahame, se tam krasne vejdou. Ze zacatku jsem si musel zvyknout, ze do zatacek musim tocit vic volantem nez u osobaku. Ted jsme byli na dovoleny v Italii a na delsi trasy je to proste pecka. I po dlouhy dobe jsem nebyl unavenej. Je pravda ze na horsi cestach jsem byl trochu vyzkakenej a obcas se ozve nejaka ta rana od zadni napravy. Bohuzel budu muset zase do servisu protoze ted obcas pri popojizdeni neco lupne na zadni naprave.

+ pohodly, prostor, spotreba, vybava, vnitrni hluk, zadni kamera, sledovani mrtveho uhlu.

- posuvny dvere, start stop system, odkladaci prostory v prednich dverich jsou obrovske ale nizko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvidíme, chystám se na roční prohlídku a udělám si seznam "závad". Jen stále nevím, kam vyrazit. Nejblíže to mám na Kladno, Mělník a možná i Písek, kde jsem to kupoval. 
Kladno je marné, vzhledem k jejich situaci. Mělník asi v pohodě a Písek z ruky. Ty jezdíš Plzen a spokojený?

 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Mám travellera rok a nic také nemám. Po roku som stále spokojný, nemám ani žiadne problémy s posuvnými dverami ako tu niektorý písali. Je to dodávka za cenu vybavenejsieho kombíku, takže zázraky ani nečakám. Za ten rok som vyslovene nič spatne nenašiel, mám eat8 a Allure. Pár veci som riešil na zaciatku, vyriešené v záruke (ambientne osvetlení, pískanie dverí, a malé vrzanie na stropnici.  

 

Edit: takže spokojný, možno je to aj tým že  jazdím prevažne dlhé cesty, kempovacky v Alpách a tak. Na behanie po meste mám ďalšie auto, 20rocny saab ...

Upraveno uživatelem rass76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

No ja dufam ze tento problem s dverami mat nebudem hoci sa toho obavam,musim uznat ze som uz precital asi vsetko o tejto problematike ale v kutiku duse stale dufam ze to maju uz doriesene nielen foliou :) . Tuto sobotu si idem pre noveho Travellera kupujem to v nemecku vo vybave VIP Business 8EAT 180k  tak som zvedavy a dam vam vediet ako to u mna vyzera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...