Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Zdravím. Nebyl někdo v poslední době autem v Bělorusku ? Konkrétněji - neprojížděl někdo autem nedávno Bělorusko z Ruska do Polska ? O režimu na bělorusko-ruských hranicích jsou dost neúplné informace jak na stránkách obou ambasád, tak na stránkách našeho ministerstva zahraničních věcí a ÚAMK. Víza do Ruska i Běloruska mám.

Krajní varianta je vyjet z Ruska do Lotyšska a z Lotyšska přejet do Běloruska, ale jsou to kilometry navíc a časový plán cesty dost napjatý.

Vozidlo: P 307 CC        Termín :8.-15.6.2019

Celá trasa :

Den 1: Praha - Elblag (Polsko)

Den 2 Elblag - Kaliningrad 

Den 3 : Kaliningrad - Pärnu (Estonsko) - možná s cachtáním v moři na vyhlášených plážích (je tam mělko, jestli zasvítí slunko, tak se to ohřeje)

Den 4: Pärnu - Jyväskylä (Finsko ) - s trajektem Tallinn- Helsinki

Den 5: Jyväskylä - Rovaniemi (návštěva kanceláře Santa Clause na polárním kruhu)

Den 6: Rovaniemi - Alta (Norsko)

Den 7: Alta- Karasjok -přes Severní mys (snad bude alespoň pár minut svítit sluníčko 🙂 )

Den 8: Karasjok - Murmansk

Den 9: Murmansk - Kem (na břehu Bílého moře)

Den 10: výlet lodí Bílým mořem na Solovecké ostrovy a zpět 

Den 11: Kem - Petrohrad

Den 12 : Prohlídka Petrohradu

Den 13: Petrohrad - Vitebsk (Bělorusko)

Den 14: Vitebsk - Brest 

Den 15: Brest - Praha

Snad to cécéčko dá a nikde nás nenechá. A na východě bude benzín levnější, tak to vynahradí tu spotřebu. A snad bude občas taky hezky, abychom si užili  i oblohu nad hlavou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 6 měsíců později...

Jel jsi to opačně, než plánujuletos  já, přes Kaliningrad se chci vracet. Začínám v Osvetimi, pak Kraków, Brest, Grodno, pak Litva, Vilnius, do Ruska, Pskov, Puškino, Petrohrad a nahoru na Solovky, zpět pak Novaja Ladoga, Petrohrad, Kornstadt, *neumím psát slušně* Ten neslušný název je jméno města v Estonsku K...a   (pro Čechy povinná), Tallin v Estonsku, Riga, Kaliningrad, Wolfchanze, a pak nahoru Malbork, Gdaňsk a domů.   Mám plán taky až na Solovky, ale nevidím důvod, proč by se neměl sehnat lodní lístek až tam na místě a za hotové. Nechci tam autem, poplujeme jen lidi. Stejně tam mají jen kousek silnice asi 5 km. Taky jsem uvažoval, jestli tam neletí z Petrohradu letadlo, ale zatím jsem žádnou linku nenašel, letiště tam přitom je. Ušetřil bych tím dost kilometrů i času na jiné poznatky než jízdní mezi Oněžským jezerem a Kernem.

Upraveno uživatelem Espero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Letadlo na Solovki létá myslím jen z Archangelska. Loď bývá pravidelně plná, rusové mají Solovki jako poutní místo. V estonském městě se sprostým jménem stojí za to vyfotit se u cedule, jinak tam ale není vůbec nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z Petrohradu do Archangelsku je nejkratší cestou 1 120 km, na Solovki 820. Takže jestli je pravda, že se tam létá jen z Archangelsku, nemá to letecké spojení pro mě řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díval jsem se ještě na stránky o Solovkách  https://www.xn--b1afb8babli.xn--p1ai/informaciya/kak-dobratsya-na-solovki  a zdá se, že fakt jediné letecké spojení je z Archangelska, tak je ještě možnost  letět nejdříve z Petrohradu do Archangelska, něco tam pravidelně létá, let trvá asi hodinu a půl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledal jsem na Letušce i na kiwi a z Petrohradu do Archangleska se nic nezobrazilo, a z Archangelska na Solovki taky ne. Možná zkusit přímo třeba Aeroflot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petrohrad (LED) - Archangelsk (ARH) jsem na letušce našel, ale hledal jsem to na náhodné datum. Pro Solovki - Archangelsk asi fakt bude třeba zkusit přímo Aeroflot, nikde jsem přesnější informace neviděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka je, jestli tam to, co navštívím, stojí za takové časové a konec konců i ekonomické výdaje. Dovolená je vzácné koření a když 15% její doby dám jen na cestu na Solovki, je to adekvátní časová investice?  Nevím, jestli prohlídka kláštera a bývalého gulagu vydá na celý den, i když ta loď tam třeba hodinku poplave. Kdyby ano, bylo by to v pořádku. Neboli jestliže nevydá, co tam dál? Kromě asi nějaké restaurace. To si už budu muset rozhodnout sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...