Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cukání při rozjezdu


Jardel2018

Recommended Posts

Myslím, že máš pravdu. Setkal jsem se s tím u jiné značky (Škoda), ale myslím, že tady bude stejné. Jistě víš, že TSI motory měly (možná stále mají, přeci jen s němcema nemám takovou zkušenost) spoustu problémů, když pominu napínák řetězu a špatné stírací kroužky, tak další velký problém byl karbon na ventilech. Takže se spousta lidí ptalo, proč teda dělají pořád přímovstřik a nevrátí se zpět k nepřímému vstřikování. A odpověď byla, že s nepřímým vstřikem, není možné splnit emise EU norem a to ani u motorů bez turba. Takže tady - si myslím - tp bude stejné. Zdroj bohužel už uvést nemůžu, je to už přeci jen nějaký pátek, co jsem to viděl...

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

PureTech 82 Man5 a také jsem se setkal s cukáním a to jak při akceleraci tak při konstantní rychlosti. Naposledy stálo auto asi tři hodiny na parkovišti (studený motor), rozjedu se a asi po 300 metrech začal vůz cukat. Rychlost zhruba 60km/h na čtyřku (dlouhá rovná cesta, velmi mírně z kopce), opravdu jsem se snažil držet nohu na plynu co nejstabilněji to šlo. Cukání bylo relativně pravidelné, odhadem tak na půl vteřiny akcelerace, pak vteřina pauza a zase znovu akcelerace. Dělalo to tak deset vteřin. Zkusil jsem podřadit na trojku, pak na pětku a přidat. Cukání bylo znatelné ještě tak asi půl minuty a pak se to začalo postupně vytrácet.

Ze svých zkušeností mohu říct, že se cukání objevuje tak jednou do týdne, většinou krátce po nastartování, ale párkrát i v průběhu jízdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Zdravim, drive jsem tu popisoval cukani  2008 1.2 atmo 61 kW S&S, v dobe kdy bylo auto nove a temer nejete. Pokud to nekdo sledujete, tak vezte, ze se cukani s vetsim najezdem (zajetim) samo vytratilo. Uz nejakou dobu necuklo, ani za podminek ktery jsem tu popisoval. Zkousel jsem i dobit aku na 100% a cukani vyvolat, nepovedlo se. Nejak si to "sedlo" samo. Pro uplnost dodavam ze auto je asi 10 mesicu stare, najezd 22500 km.  Celkove si motor hodne polepsil behem prvnich asi 15000km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...