Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Servis střechy 206cc


Kryspin_dk

Recommended Posts

Tak to popíšu celé. Koupil jsem za pár korun 206cc (místo motorky 🙂 ). Předchozí majitel řešil problém s únikem kapaliny. byl vadný ten malý píst co vytahuje ten límec za sedačkami. Otevíral střechu ručně dle návodu na youtube. 

Po výměně pístku a doplnění kapaliny se nic neděje. Motorek je ticho. Dostal jsem se do stádia že vše mám zavřené a při stisku spínače střechy nevydá ani negativní tón a ani se nic neděje. Tak přemýšlím než dále do toho vrtat, raději někoho s pořádnou diagnostikou která by měla ukázat někde chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono to zase není až tak složité. Spínače jsem všechny proměřil a jsou ok. Ten princip není zase tak složitý.  Když nedám v kufru rolety tak to píská.  Dostal jsem se do stádia že nepiska nic a motorek nejede. To znamená že čidla jsou ok protože kdyby nebyly tak pipa chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to rozchodil: Autorizák mi dal termín pro diagnostiku až skoro za týden. Když takto mne odbyl již třetí, tak jsem se do toho pustil. Nakonec to byl kontakt v levém háku střechy. Prolezl jsem je všechny a již vím že některé jsou spínací a některé rozepínací. Zase tak složité to není v porovnání s tím, že mám doma dvě Volva ( tam teprve složitost nabývá význam.) Po výměně jednoho pístu se okruh krásně sám odvzdušnil a jen jednou bylo potřeba doplnit kapalinu. 

Takže kdo se hodlá sám pustit do střechy, není se čeho bát. Všem Pokustónům přeji hodně zdaru!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to se omluvám, ale fotkami jsem to nezdokumentoval. Příště se polepším. Jelikož to je vůbec mé první francouzské auto, tak se vůbec necítím jako odborník 😉

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Já jsem zatím měnil pouze ten malý píst co ovládá ten límec a měl jsem venku motorek. Podle mě ta výměna bude docela jednoduchá. Píst odhaduji na vrakáči za cca 500,-

Já mám doma komplet mechanismus střechy z bouraného auta. Nemám potřebu to prodávat, ale kdybys nemohl sehnat tak jeden píst oželím. Zatím vše co jsem na tom autě dělal je dost jednoduché když srovnám s mým druhým vozem Volvo. Takže myslím že výměnu průměrně zručný jedinec zvládne bez problémů. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak od pondělka lítám a sháním po všech čertech, ale bohužel bez úspěchu. Ale jak jsem koukal tak ty jseš až Rožnov p.R. Moc by mi to pomohlo, léto bude brzy pryč, ale mám to k tobě skoro 400km. Měl bych návrh, pokud bude pro tebe přijatelný. Jestli bys mohl ten levý píst poslat poštou na dobírku. Tím budeš krytý před nějakou levárnou a poštovné plus práci bych ti pochopitelně zaplatil. Zkus si to promyslet a řekni si cenu, díky.

Zdravím, mám dotaz ohledně pístu střechy (jeden netěsní), tak se chci zeptat na cenu a pak jak složitá a náročná je výměna, děkuji.

 

Upraveno uživatelem passatruckeu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...