Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peu 107 1,0i AUTOMAT - občas nestartuje


David 106s16

Recommended Posts

Moje máti má Peu 107, 3-válec benzín, 1,0, AUTOMAT. Občas,cca 1x za 2-3měsíce, bez nějaké pravidelnosti, se jí stane, že nejde nastartovat. Má zařazen neutrál, stojí na brzdě, ale startér ani necvakne. Pak to třeba za hodinku už jde, někdy to ale trvá i dýl. Špatné je, že když jsem 2x dojel já, tak už to šlo. Ten problém tam ale opravdu je, v uživatelce chyba není :) Zároveň diagnostika nic neukáže, žádná chyba tam není.

Je mi jasné, že by to chtělo diagnostikovat v okamžiku, kdy tam ta závada je, ale to se mi zatím nepodařilo se k tomu v takovou chvíli dostat.

Nemá někdo podobnou zkušenost s takovou závadou nebo neví někdo, co se tam takovým způsobem může projevit?

Smutné je, že měla snad 15 let Fiat Brava, taky automat, rozbila to snad 5x, žralo to jako tank(11-12), ale nikdy, fakt nikdy s tím problém nebyl. Před cca rokem jsem ji přesvědčil na takového Peugeota, pochvaluje si spotřebu, cca 4,5l/100km, jenže teď už s tím nechce moc jezdit, protože se bojí, že nedojede domů a chcípnou jí kočky hladem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nad tím už jsem přemýšlel, že ho snad preventivně vyměním.

Trochu se bojím, jestli to nemůže být tou kulisou řazení. Dneska jsem s tím zkoušel různě hýbat a jednou to cvaklo do startéru při zařazené zpátečce. Ale jen to cvaklo a hned to přestalo, startér se neroztočil a pak už se mi to nikdy nepovedlo. No a jednou to i při zařazeném "D" nechalo sepnutou spojku, nešlo to tlačit, jinak je vždycky spojka rozpojená a roztlačit by to nešlo. Ale zase, to bude drahá věc a to se mi preventivně dělat nechce.

 

Edit:teď mi došlo, že to je Citroen, ale to na věci asi nemění vůbec nic

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď snímač nebo kulisa, ale i ta kulisa půjde opravit. Jestli máš možnost diagnostiky, tak v měřených hodnotách bych se na to podíval- jestli odpovídají stavy na kulise i brzdového pedálu při různých režimech- na kulise N-D-R atd. a různě hýbat a dívat se do PC. S brzdový vypínačem taky, několikrát šlapat, zkoušet, jak to vidí jednotka. Přinejhorším mě můžeš kulisu poslat a můžu ji zkusit opravit.

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, to mě nenapadlo, zkoušet s tím hýbat, šlapat a koukat při tom na hodnoty na diagnostice. Když si vezmu, že to máti nastartuje maximálně 100krát než to zastávkuje, tak je i dost velká šance, že to během pokusů řekněme během dne ukáže nesprávnou hodnotu i mi.

Zkusím, pokud by to byla kulisa, tak se na tebe obrátím, kluk chodí v Brně na UNOB, tak by to k tobě dovezl.

Zatím dík, člověk by na to třeba i přišel sám, ale někdy ho to nenapadne nebo se zacyklí blbým směrem a pak rada fakt přijde vhod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...