Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rozvody 106 1.4 55kw


Martin2391

Recommended Posts

Chalani prosim vás roztrhlo mk rozvody a vymenil som všetko čo bolo zle znova nahodil a auto nejde vôbec naštartovať 

Všetko ide palivo a aj iskru hádže 

Len si niesom isty rozvodmi neviete niekto presne akp maju byst nastavené rozvody keď že som si nemal ako označiť keď sa mi roztrhol remen

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravím; tiež sa mi na TU3 KFX 1998 -Saxo, už nie pri jazde, no na volnobeh pravdepodobne zachytil práve natrhnutý kúsok "klinového" remeňa do rozvodov. Auto by som chcel odviezť do servisu. Aké nadpráce (naviac od výmeny rozvodov a "klinového" drážkového remeňa) môžem s vysokou pravdepodobnosťou očakávať, aby som mal predstavu, do akej miery budem musieť platiť?

Napr. kolko práce zaberie výmena výfukových ventilov, a prípadných ďalších očakávaných úkonov?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, práve to tam chcem dávať už trocha "pripravený", kolko peňazí to bude stáť, dosť ludí uvažuje aj v rentabilnosti, žeby tam auto v tomto veku nad určitú sumu už nedávali, ja asi tiež nie.

Čo všetko sa teoreticky mohlo pokašlať (bolo počuť určité pazvuky pod kapotou, kedy tak motor išiel asi 4-6 sekúnd - nezdochol, vypol som ho sám zapalovaním), a ak by to boli navyše "len" ventily, kolko času zvykne zabrať ich výmena.

Postačí auto odtiahnuť na lane, alebo bezpečný bude len odvoz?

(Tiež som bol v tomto smere dezorientovaný zmienkou na TU motory, ktorú som čítal asi v dvoch článkoch, vraj: "Naprosto spolehlivé jsou ovšem rozvody, i když jsou řešeny řemenem – "potkaný" motor řady TU snad ještě nikdo nikdy neviděl.https://www.idnes.cz/auto/historie/test-ojetiny-citroen-saxo.A120417_160720_auto_ojetiny_fdv " - akoby tým naznačili, že motory nie sú stretávacie-"potkávací")

Upraveno uživatelem pinot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TU se potkávají zcela běžně, typicky jsou ohnuté 2 sací a 1 výfukový ventil.... Jak popisuješ událost, (rozvoďák zřejmě není přetržený, ale jen skočený) tak bych zkusil jen dát rozvody a nastartovat, hlava se může sundat až pokud to poběží "na 3".... Pokud by se hlava přeci jen sundávala, tak rozhodně vyměnit guferka ventilů.... Jinak TU je kočička, dělá se to s jedním prstem v nose a druhým v.... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vrakovisko zatial neuvažujem, chcel by som si zachovať pôvodný motor, má necelých 90000 km a ešte do minulého týždňa bežal perfektne (ten za 60 EUR bol v potom poriadku?).

Hafity nádej teda ešte nejaká je. Kolko hodín práce by odhadom zabrali výmeny ventilov? Hlavu valcov treba pri rozmontovaní zarovnať vždy? Od posledného rovnania prešlo asi necelých 25000 km (výmena tesnenia hlavy). Vďaka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naděje je, pokud řemen jen přeskočil a nepřetrhnul se.... Když se zaaretuje klika tak jde pak vidět o kolik přeskočil na vačce.... Kdyby se sundávala hlava, tak i s výměnou ventilů a guferek bych to měl za den hotové, za předpokladu, že budou díly skladem.... Pokud byla hlava už jednou rovnaná a má to jen těch 25000 km, tak bych dosedací plochy jen dobře očistil....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vďaka za vysvetlenie. Najprv som myslel, že zlyhal rozvodový remeň, potom na druhý deň za svetla som sa pohladom pod kapotu potešil, že zrejme trieskal len dlhý odstávajúci kus drážkového remeňa (š. cca 3mm, dlhý cca 30cm ). Odrrezal som ho ako sa dalo, no potom som spravil škaredú chybu, že som ho odstávajúci kus chcel odrezať komplet, a nato som potreboval aby sa "kliňák" ešte pootočil ďalej; vtedy som naštartoval asi na sekundu a hneď vypol, pretože zároveň bolo počuť už nepekné kovové pazvuky z motora ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...