Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zamykání pedálů/volantu


ckarlik

Recommended Posts

Zdravím všechny. Měl bych k vám dotaz. Příští týden si pojedu pro 508 SW r.v. 2014 (facelift) a jelikož nemá žádné mechanické zabezpeční (nyní mám u 407 zamykání zpátečky), tak přemýšlím o zamykání pedálů pomocí Bullocku Excellence. Jenže, hledal jsem na netu a někde píšou pro 508 typ J, někde zase typ W, tak jsem nakonec vznesl dotaz na bullock.cz a tam mi napsali, že pro tuto 508 nelze Bullock Excellence použít, pouze Bullock defender (zamyká volant a jeho airbag) a nebo Bullock absolute (zamyká volant s jedním pedálem).

Nemáte s tím někdo zkušenosti? U zamykání volantu se bojím, abych ho časem nezničil (je kožený a nerad bych potrhal stehy). Prostě zámek pedálu se mi jeví jako nejlepší řešení, ale opravdu to na tuto 508 nejde?

Díky za jakoukoliv odpověď

ckarlik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak když ti to napsal výrobce tak tam je asi dost fundovaných aby věděli co vyrábí a prodávají. A proč tam nedat zamykání řadicí páky jako máš teď u 407? Ale z osobní zkušenosti vím že jakékoliv přidávané mechanické zabezpečení začne svým způsobem majitele obtěžovat dříve nebo později a tím spíš tyhle věci které netvrdím že nefungují to chraň bůh ale při použití mají své místo ale pokud s autem jedeš tak musíš mít v kabině vyhrazený prostor kam to odložíš. Což teda u zamykání řadicí páky odpadá protože tam je vše skryto a ovládá se jen zámek který nepřekáží a nemusíš ho nikam odkládat.  A věř tomu že vím o čem mluvím různé tyče a klacky jak trefně ta zařízení nazval HonzaZ jsem používal první měsíc poctivě po každém zaparkování pak jen když auto stálo přes noc venku pak jsem to omezil jen na okamžiky kdy auto stálo přes noc na neznámém místě. Když jsem měl zámek řazení tak mě jeho používání otravovalo méně ale stejně jsem ho po delším čase přestal používat možná že to bylo tím že auto stávalo na prověřených místech možná mojí leností. Ale chápu že ne každý ja takový jako já a že i to že pojištovna dá slevu na pojistném pokud taková zařízení používáš tak že to funguje a má to význam zvláště pokud nemáš možnost parkovat za plotem nebo v garáži. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakykoli zamykani volantu resili uz v davnejch dobach Skodovek stodvacitek zlodejicci termoskou s tekutym dusikem a [i malym] kladivkem. Nalili, chvilu pockali a tuk, rozpadlo se.... Zamek zpatecky je z mechanickych  zabezpecovacich systemu porad vicemene neprekonatelny.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...