Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Blinkrový vodič na Peugeot 106


Onyxacek

Recommended Posts

Mily @Onyxacek jsi tady chvilku = jeden den [!]\ a hned rozdavas cerveny puntiky :grr ? Ta packa ke ktere jsem se Te snazil navest se jmenuje "prepinac blinkru a svetel ". Uz z nazvu vyplyva, ze k ni mj. MUSI vest jeden privod od prerusovace aa DVA vyvody pro leve a prave blinkry! Jak se ke konektoru packy dostat pochopitelne bez sundani volantu se dozvis kdyz pouzijes standardni funkci Fora vpravo nahore "hledat" se symbolem lupy. Jen to chce trosilinku vetsi IQ nez ma houpaci kun!

Nepotrebujes ke schematu umet francouzsky, on pan Guuugl vymyslel prekladac. Nepotrebujes vlastne ani to, kdybys investoval ca padesatikorunu a koupil si onu nami proklamovanou zkousecku, tak to na konektoru packy ozkousis prave tou zkouseckou pri zapnutych blinkrech. Ale to chce alespon minimalni znalosti na urovni fyzika pro 7. tridu ZS.

    Takze mi nezbyva nez Ti poprat az ten bastl zbastlis abys potkal silnicni kontrolu s policistou ktery se rano pohadal s manzelkou a potom hooodne dukladnou STK!

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno špatně drahý pesastore.. červené puntíky rozdávám proto, že se mnou mluvíš arogantně jako s naprostým dementem. Místo rady akorát urážky na téma Járy Cimrmana a humor jako člověk který má za sebou krizi středního věku. Když mi poradil Kovy_s tak jsem měl hned tušení jak by se to dalo provést a dneska jsem všechno provedl a funguje jak má..  vlastně stačila jednoduchá rada a všechno se vyřešilo jak mělo.

Nepotřebuju luštit francouzské schéma když si odvodím, že indicateur znamená blinkr ale když se zeptám kde najdu danou věc, protože píšete s prominutím negramotně bez diakritiky, tak jsem si bohužel nebyl ani jistý, jestli to je "packa" nějakéhho konektoru, nebo páčka za volantem. 

Nechápu proč bych kupoval zkoušečku, když mám k dispozici multimetr.. A několikrát jsem to zmínil.. Jelikož jsem strávil 4 roky na IT elektro škole, tak jaksi vím jak funguje i multimetr i google.. jenom nemám prakse s hledáním blinkru za podběhem auta natož s rozebiráním interiéru jak jsem také zmínil.

Nevím k čemu vám je ten egoismus a proč tu vůbec na to fórum lezete když nemáte vůbec chuť pomáhat těm kteří to potřebují..
Děkuji pěkně za váš čas ale mohl jste si ho ušetřit jinde,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Onyxacek mily IT specialisto! Jara Cimrman byl svetove uznavany vynalezce, Ty jsi zrejme pouhopouhy vyznavac Piratu. Ti taky nikdy nedokazali nic kloudneho a jejich reci, urazek a 🛑je plna snemovna!

Rozdavat 🛑 je trpnost od lidi kterym chybi argumenty coz je bohuzel zrejme Tvuj pripad. I Tve vyjadrovaci schopnosty / s diakritikou - tomu svedci, vzdyt treba "dratek"je terminus tecnicus jak vino. Dtto Tvuj multimetr -> treba se po case pouzivani auta prijdes na to ze takova zkousecka ma neco do sebe, zvl.pri hledani siloviny.

Recicky jaks KONECNE pochopil scema bez pouziti prekladace, to me prekvapiko a klanim se Ti, treba po dokonceni dalsiho stupne vzdelani pochopis i vyznam symbolu "hledej"a zacnes ho pouzivat.

Ted mi nezbyva nez Ti znova poprat poradnou policejni kontrolu a naslednou navztevu STK. Mezitim muzes premyslet jak vyzdobit auto xenony nebo aspon LEDkami misto zarovek v hlavnich svetlech, Aliexpress to jisti a policisti by si smlsli jeste vic.

PS

a nezapomen mi pridat dalsi 🛑.

 

           

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

beru jako uzavřené téma,ale přesto si neodpustím-to je takový problém vymontit třeba boční blikač (přede dveřmi tu "kapku"!  a vytáhne se se i s dráty-kablíky?!když je velmi těžké najít kabeláž k přednímu blinkru?Mně přijde že nejen tazatel tímto dělal z komára velblouda!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem si jistý, jestli to chápu.. Ale jelikož se jedná o faceliftový model, tak blikač je součástí světla, které se vyndává poměrně dost těžko. Minimálně co jsem koukal na nějaké videa, tak by se musel sundat přední nárazník, čemuž jsem se chtěl vyhnout. Ve finále oddělat podběh bylo ještě dost poučné řešení, protože jsem zjistil kolik součástek ty podběhy drží, tedy z důvodu koroze skoro žádné a to jsem alepsoň opravil spolu s tím, že jsem úspěšně blinkrový kabel našel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už rozumím (ještě aby ne), musím uznat, že to mě nenapadlo. Ale vzhledem k tomu, že jsem drát vedl doslova z pod světla, takže ve finále není kabel delší než 30 cm.. A kdybych ho vedl k blikači, což musím uznat, že mě asi napadnout mohlo (možná i napadlo, ale vytěsnil jsem to z hlavy) ale bylo by to daleko a i tak bych musel přes podběhy, takže bych si až tolik nepomohl. Ale cením snahu o pomoc  :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...