Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ecall (connect SOS)


Šindy 73

Recommended Posts

https://www.autorevue.cz/system-ecall-definitivne-schvalen-povinny-bude-od-roku-2018

Dle článku viz odkaz, by auta vyrobená po 1.4.2018 (novy model) měla být tímto systémem vybavena. Máte už někdo a podělíte se o zkušenosti? Videl jsem fotky z 308 ktery uz to mely, ale asi jen v zahranici.

Upraveno uživatelem Šindy 73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citace z katalogu P308 z roku 2016. Já nikde tlačítko SOS v autě nemám P308SW (T9) rv 2019, výbava ACTIVE - podle aplikace "ScanMyPeugeot" předpokládám, že by mělo být ve stropním panelu nad středovým zrcátkem a tam nic není, viz fotka z interiéru a printscreen z aplikace.

Citovat

PEUGEOT CONNECT SOS* Peugeot rozšiřuje službu tísňového volání v Evropě. Když jde o vteřiny a potřebujete rychlou pomoc, můžete se spolehnout na PEUGEOT CONNECT SOS*. Automatické tísňové volání: při aktivaci airbagů nebo pyrotechnických předpínačů bezpečnostních pásů je tísňové volání odesláno automaticky bez zásahu řidiče. PEUGEOT CONNECT SOS* lokalizuje polohu vozu, kontaktuje posádku a vyšle na místo potřebnou pomoc. Komunikace může probíhat v mateřském jazyce majitele vozidla. Manuální odeslání tísňového volání: pokud je někdo ve voze svědkem nebo obětí krizové situace Ķnevolnost, napadeníķ, může rychle vyslat tísňové volání PEUGEOT CONNECT SOS*. Stačí po dobu 3 s tisknout tlačítko SOS umístěné na stropním panelu. V současnosti je služba PEUGEOT CONNECT SOS* k dispozici ve Č3 evropských zemích: Francie, Německo, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Belgie, Lucembursko, Nizozemí, Švýcarsko, Rakousko, Velká Británie, Dánsko a Polsko. *Služba PEUGEOT CONNECT SOS je pro vozy 308 k dispozici zdarma, objednává se v rámci objednávky vozu a podmínkou je souhlas s všeobecnými podmínkami pro poskytování služby, které získáte u svého obchodního zástupce Peugeot. V ČR není tato služba prozatím dostupná.

 

2019-04-19 10.11.01.jpg

Screenshot_20190422-183156.png

Screenshot_20190422-183202.png

Screenshot_20190422-183209.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Facelift bol v 2017 a 2019 resp 2018.

Myslim ze legislativa nebude rozlisovat fl, alebo model, proste bude to musiet byt, a je jedno u akeho auta modelu, typu, verzie.... 

Mam vw touran 2018 a nema to, Partner 2018 tiez nic. Mozno Rifter by to mohol mat.

U nas nie su na to podmienky este.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni pravda, u nas na to podminky jsou, zvlast kdyz je to povinnost. Facelift byl prave tedy pred 1.4.2018 takze to mit nemusi.

 

 

 

https://www.mobilmania.cz/clanky/od-1-dubna-povinne-pro-vsechna-nova-auta-system-ecall-bude-zachranovat-zivoty/sc-3-a-1341405/default.aspx

Upraveno uživatelem brixtr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LOL, tak urcite., mozna by bylo vhodny mluvit o necem cemu rozumis...

https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/nouzove-tlacitko-ecall-nehoda.A190314_101344_automoto_taj

 

Je to normalne funkcni a je to implentovano od 1.4 2018 do vsech novych modelu a nebo  po tomto datu do faceliftu. Nejsem si  jist jak to budou vyuzivat hackeri, kdyz to neni nijak aktivovany do doby nez se to RUCNE aktivuje, ale asi si na ty veci odbornik.

No nic tazatel odpoved dostal a tim to asi konci.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v tom článku je to napsané jasně:
"... je však třeba si uvědomit, že systémem eCall musejí být povinně vybavena všechna nově homologovaná vozidla, nikoli všechna nově vyrobená. Vozy, které byly homologovány před tímto datem (1.4.2018), ho mít nemusí... "

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Mam z 2017 ako predvadzacku skoro full vybava a nic.
Nejake clanky z r 2018 pisu o platnosti novo schvalenych aut od 1.4.2018, ale odvtedy akoby sa po tom systeme zlahla zem.
Co som cital, tak EU to chcela tak, aby si automobilky vytvorili spolocnu "centralu" ecallu, alebo nieco podobne pre vsetky krajiny EU, resp kde predavaju auta. no asi lobby automobiliek bola silnejsia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...