Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Divný zvuk


Petrx

Recommended Posts

Tiež mením olej a filtre častejšie ako je predpísané. Na 3008 s 1.2 puretechom mám predpísaný šialený interval 25.000km, nechcem si ani predstaviť, v akom stave by bola tá miniatúrna náplň po toľkých km. Ja som vymenil po 12.000, teraz nechám v servise vymeniť po roku, to má auto tesne pred 20.000km. To čo predpisuje výrobca je naozaj robené s ohľadom na výpočet servisných nákladov firemným zákazníkom, keď pre nich väčší nájazd km = nižšie náklady a to je jediné čo ich zaujíma. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

převodovka pro motor 1.2 benz. bude mít jiný stálý převodový poměr, než převodovka k jinému motoru, to je bez debat, dokonce může mít i jinak poskládaná ozubená kola jednotlivých převodových stupňů (nebo jen některých)--v tom by mohl být ten zdroj zvuku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak, benzín 1.6 je iba s automatom a diesle budú sprevodované uplne inak, takže to nebude tá istá prevodovka. Pokiaľ bude niekto ochotný a pošle mi postup výmeny prevodového oleja v 3008 1.2 puretech M6 (ak treba VIN tak pošlem) tak by som sa do toho asi pustil aj sám doma, pokiaľ to nevyžaduje nejakú špeciálnu výbavu a samozrejme by som potom dal vedieť výsledok, nemám s tým vôbec žiadny problém to urobiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tohle mam na sve 308 vzdycky v lete. Akorat ja mam najeto 190 tis. Taky na 4. V zime to temer nedela, pac je olej vic husty. Olej uz mam koupeny 2 roky, ale nedostal jsem se k tomu. Napln je puvodni. V mem pripade uz to neresim, auto je stary. Ve vasem pripade bych se po vycerpani vsech moznosti obratil na soudniho znalce nebo pockal. Podle UK fora to ale PSA resi, tak snad to brzy vyresi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci se zeptat,zda je tu.nekdo, kdo ten problem nejak resi. Nebo si vsichni na to zvykli? U mě proběhla vymena prevodovky a zvuk nadále pretrvava. Nyni i pri zarazene rychlosti bez sešlápnutí plynu. Bylo mi porazeno,abych se obratila na hygienu,ktera je schopna zmerit hluk ve voze a pote dale postupovat. Osobně.premyslim nad oslovenim soudniho znalce. Podle infa, Peugeot o veci vi, ale zda se to nekam a kdy posune je ve hvězdách. Bylo by fajn,kdyby majitelé aut zacali věc řešit u dealeru, aby se vec pohla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono prvý problém s reklamáciou tohoto problému je už v samotnej servisnej knižke. Hneď niekde na začiatku v záručných podmienkach je uvedené, že zvukový prejav vozidla nemožno reklamovať.

Nemám pri sebe servisnú knižku, ale treba si ju otvoriť a pozrieť to tam. Na druhú stranu by samozrejme malo byť v záujme výrobcu a tiež predajcu vozidla, aby s nim bol zákazník spokojný, pretože najlepšia reklama je práve spokojný zákazník.

U mňa je ten zvukový prejav tak slabý, že ho prakticky ani nevnímam, mám pocit, že s postupom času a nájazdom km je tá prevodovka tichšia, takže pokiaľ nevydajú nejaké oficiálne riešenie, tak ja to ani riešiť nebudem, nebudem riskovať že po výmene prevodovky na tom budem horšie ako pred výmenou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mikis - Jak tu uz nekdo psal, kup si 3008 s automatem a problem mit nebudes. 

Loque - Bouchani napravy kvuli volnemu cepu je take zvukovy projev a reklamovat se da. Zvuk co jsem slysel na ruznych nahravkach rozhodne neni charakteristicky zvukovy projev automobilu. Je to charakteristicky zvukovy projev pro rozbitou prevodovku jak dle nekolika reakci potvrdili i nezavisli mechanici. Jedina moznost bude soudni znalec. Peugeot to zda se zatim vyresit neumi. Z meho laickeho pohledu se tedy jedna o neodstranitelnou vadu a asi bych usiloval o vraceni automobilu a penez akorat mam takove tuseni, ze tohle by bylo na hodne dlouho.

Naprosto rozumim Petula7, ze je nastvana. Nove auto za pul mega, mozna vic a zni jak to moje po 7 letech a 190tis km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

popest - no to je sice řešení, ale do automatu se mi moc nechce a jsou to další peníze navíc a další větší možnost závad.

Já hlavně nechápu jak u tak drahého auta můžou být takové problémy a je zajímavé, že u prvních verzí 1.2 s touto převodovkou se nic takového neprojevovalo nebo o tom nikdo nepsal a to se tahle kombinace dává do mnoha Peugeotů ne jen do 3008

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mikis treba zatlačiť na predajcu a dá ti zľavu takú akú potrebuješ ty. A budú hneď peniaze na automat. 8 stupňový Aisin na 3008čke je super. Krásne využiva krútiaci moment motora takže nepodtáča. Ja som dostal krásnu zľavu na auto takže moja príplatkova výbava bola grátis 😂 zaplatil som iba za auto, metalízu a ťažné 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...
  • O 3 měsíce později...

Ahoj, tak já už jsem stejný problém s divným trolejbusovým zvukem 3008 r. v 2018 vyřešil.

Dvakrát jsem byl v servisu. Poprvé mi mechanik řekl ,že je to normální a že to dělají všechny. Podruhé po půl roce jsem zašel za vedoucím servisu a ten ochotně slíbil , že to zkusí poslat do Německa kde mají centrálu.

Ještě týž den mi oznámil ,že cetrála schválila výměnu převodovky. Něco v těchto převodovkách bylo špatně. Tak to nevzdávejte a zatlačte na servis. ahoj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně vyměnili převodovku 2x. První výměnou se nic nevyřešilo. Podruhé se hluk snížil, ale stejně auto při rychlosti 50-65km/h zvuk vydává. Zdá se mi, že po druhé výměně auto tolik neskáče při přeřazování z jedničky na dvojku. Chod je plynulejší. Převodovku, kterou mám nyní vyráběli prej přímo kvůli tomuto problému. Ale stejně není pro mě vyřešen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvni 8/2019, podruhé 3/2020. Ano je pravda,ze v  2008 je to neznatelne.

Také nechápu lidi co to neřeší. Bohužel se mi nepodařilo sehnat vice lidí,kteří by problém chtěli řešit spolecne. Přes dlouhé tahanice mi byla vyměněna prevodovka. Dokonce 2x, ale problém přetrvává, avsak v menší míře.

Dle amatérského úsudku si říkám zda není problém v diferenciálu. Když to.kvílí i při vyřazené rychlosti.

Peugeot mi jasně sdelil,že vice už mi nepomůže. A byla to jen jejich dobrá vůle. Prej je to barva produktu a ne vada. 

Petra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to neriešim, pretože síce to počuť, ale mne to nepríde nejako zvlášť rušivé. Je ale pravda, že som nemal možnosť sa previesť v inom aute, tam je možné že ten zvuk je silnejší a to by mi už prekážalo. Ono aj nahrať niečo mobilom nieje moc smerodatné, najlepšie je si to vypočuť osobne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...