Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Divný zvuk


Petrx

Recommended Posts

Tak uznávam, že pokiaľ by sa ten zvuk prejavoval hlasnejšie, tak by som to aj ja riešil. Som rád, že sa nedáte odbiť, osobne si myslím že by bola škoda auto predávať, nakoľko je to istá finančná strata. Treba trvať na odstránení problému. Ono aj ten zvuk vo videu nieje úplne vypovedajúci, lebo keď si pustím to video ja sám, tak ten zvuk tam je dosť intenzívny.

Možno by stálo za pokus kontaktovať priamo importéra Peugeot ČR s tým, že žiadať nápravu problému, v opačnom prípade by som potom šiel do medializovania situácie, nakoľko sa jedná o jav, ktorý sa nevyskytuje u žiadnej inej motorizácie ani prevodovky, iba v kombinácii 1.2 puretech + MAN6 na P3008.

Aditíva do prevodovky síce môžu zmierniť prejav, ale v danej situácii by som ich vôbec neriešil. Auto je v záruke a nakoľko sa reklamuje problém s prevodovkou, treba sa vyvarovať akýchkoľvek zásahov do prevodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mala poznamka, tiez mame doma uz dva tyzdne 3008 1,2 Pure tech a ten zvuk pozorujem pri konstantnej rychlosti tiez ale nie az tak hlasno. Podla mna to je nieco co bude mat kazdy len mi neni jasne preco to tak pocut a hlavne co je to!!! Dufam ze to nebude casom hlucnejsie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano....dela to každý, ale u nekterych je to uz o tom ze se na to musite soustředit. Ja můžu mit zapnutý radio i klimu a rve to. Hlavně se tedy domnivam,ze tvrzení,ze je to normalni jev je v mem případě silenost. A druha vec je,ze by to měl Peugeot vyrabet, tak aby se toto nestavalo. Jela jsem v 1.0 Seatu a je úplně tichy. 

Je tady někdo,kdo to chce dále řešit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohladom toho zvuku, vcera som sa bol previest s jednym mojijm znamim a ukazal som mu ten zvuk. Pri konstantnej rychlosti cca 50-65km to pocut. Hned povedal bez rozmyslania  ze je to prevodovka. Ono to pocut aj pri vyssich rchlostiach ale je ten zvuk prehluceny kolesami alebo odporom vzduchu tak si myslim ze to pocut v kazdom aute s manualom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Je to v prevodovce, u me 5008 1.2 MAN, probehla vymena prevodovky na zaruku, po 800km..., nova prevodovka "knuci" mene rusive, uplne ticha take neni. Reseni reklamace v pocatku ve stylu "Monte Carlo", pri prvni zkusebni jizde technik sam poukazal na hlucny diferencial, protokol chtel/musel napsat ve smyslu, vse v norme, coz jsem odmitl. Druha zkusebni jizda s vedoucim servisu a jednatelem, zvuk slysitelny i pres destove srazky, nebyli, nebo nechteli odpovedet na jednoduchou otazku, zda "knuceni" slysi, pan jednatel rekl, ze sam jezdi se zapnutym radiem... Pri treti navsteve probehlo predani nahraneho zvuku "knuceni", vec postoupena k reseni na Peugeot, potvrzena vymena prevodovky. Po vymene reseno horsi razeni rychlostnich stupnu R,1,2, razeni klade odpor, dle serviceboxu, se ma pouzit pripravek k aretaci a serizeni, reseno uz 2x, pred vymenou bylo razeni bez problemu.

zvuk.m4a

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě napsali toto vyjádřeni ze zastupeni Peugeot ČR. Pote co jsem obdržela vyjádření ze sveho servisu,kde mi řekli,ze se jedna o vlastnost vozidla.

 

děkujeme za váš e-mail. V první řadě se velice omlouvám za prodlevu se svou odpovědí. Čekal jsem na vyjádření servisu i technického oddělení výrobce.
 
Je mi líto, že nejste zcela spokojena se svým vozem. Mohu vás ubezepečit, že servis, společnost ....., jmenovitě pan ....., se vámi popisovaným problémem intenzivně zabýval a v podstatě stále zabývá. Na základě vaší reklamace byla vytvořena garanční složka s požadavkem na prověření technologických a pracovních postupů přímo u výrobce, tedy společnosti Peugeot. V reakci na tuto výrobce uvedl, že popisovaný hluk je běžným jevem u daného typu převodovky a jedná se tedy o vlastnost převodovky v kombinaci s daným typem vozu. Toto vyplývá i z toho, že další vozy se stejným převodovým ústrojím vykazují stejné zvukové projevy.
 
Na základě založeného reklamačního spisu bude záležitost i nadále sledována přímo výrobcem a v případě, že společnost Peugeot objeví nedostatky v technologických postupech či použitých materiálech, bude nastaven adekvátní opravný proces. Tento by následně na váš vůz byl aplikován buď prostřednictvím svolávací akce, případně v rámci garanční prohlídky, eventuálně v některých případech i po skončení zákonné záruční lhůty.
 
V tuto chvíli vás mohu ubezpečit o tom, že v souladu se stanoviskem výrobce, nemá vámi reklamovaný stav vozu vliv na jeho funkčnost či užitnou hodnotu.
 
Je mi líto, že pro vás nemám v tuto chvíli konkrétnější řešení a věřím, že i přes vzpomínané nepříjemnosti, budete se svým vozem dále spokojena.
 
V tuto chvili jsem objednana u jiného servisu,kde si.budu nadale stat za svym,ze toto není normální a je to vada. 
Bohužel mi jasne rekli,ze je na mně abych dokazala,ze dany servis pochybil a pote si to s nimi prej vyridi. Ale za ja si koupim novy automobil a pote s tim mam jen starosti a jeste se tvari,ze nic neslysi. To je vrchol...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 7. 2019 at 0:51, Petula7 napsal:

Na základě vaší reklamace byla vytvořena garanční složka s požadavkem na prověření technologických a pracovních postupů přímo u výrobce, tedy společnosti Peugeot. V reakci na tuto výrobce uvedl, že popisovaný hluk je běžným jevem u daného typu převodovky a jedná se tedy o vlastnost převodovky v kombinaci s daným typem vozu. Toto vyplývá i z toho, že další vozy se stejným převodovým ústrojím vykazují stejné zvukové projevy.

Z toho jasně vyplývá,že ten zvuk slyšej a vědí o něm.Jenom se ho zatím snažej vydávat za běžný jev.

Sice netuším jak a kde by se to dalo změřit,ale i v techničáku je udávaná hlučnost vozu.Možná by stálo za pokus jít touto cestou.Je ale otázka,jak hodně to hučí z venku.

Další a asi schůdnější cesta by byla,jak už tu někdo psal,medializace.Bylo to auto roku a myslím,že by Peugeot nestál o negativní reklamu.

No a potom asi ta nejsmutnější zpráva.Jelikož se píše,že ten zvuk vydávají víceméně všechny auta s tímto motorem a převodovkou,tak asi ani výměna převodovky tento problém nevyřeší.

A nejvíc mě asi pobavilo,že v úvodu napíšou " Je mi líto, že nejste zcela spokojena se svým vozem." a pak to zakončej " věřím, že i přes vzpomínané nepříjemnosti, budete se svým vozem dále spokojena."

Jinak přeju pevný nervy a ať se problém zdárně vyřeší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono jde spíš o to že u mě senejedna o stejny zvukový projev. Jenze servis misto,aby řešit konkrétně mé auto,ktere jsem jim.chtela nechat k dispozici. Tak přesedali z jednoho vozu do druheho,ktere měli k dispozici stejne motorizace a z toho vzesel závěr. S mým automobilem to nemělo nic společného🙄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím uz jsem argumentovala...dokonce jsem jim i pristavila automobil sve kamaradky,ktery to nedela. Kdyz jsem jim rekla,jak je to tedy mozne,ze.jedno auto to dela a jine ne. A pote mi napisou vyjádření,ze je to vlastnost vozidla. Tak mi Pan majitel rekl....co vám mam na to rict........

A Peugeot CR?

Děkuji za vaši odpověď, a však nemohu s vaším vyjádřením souhlasit. Toto není normální jev vozidla, vzhledem k tomu, že ho nevykazuje další vozidlo stejneho tytu viz. předchozí email,kde jsem zmiňovala vozidlo me kamaradky. 
Tento hluk je nadměrný a je nutné záležitost řešit. To,že hluk nemá vliv na jízdní vlastnosti je sice hezké, ale zkuste se do mého automobilu posadit a jet v něm a budete si myslet,že jste se snad zbláznil,že toto dělá automobil za půl milionu. To není možné!!!

Proto žádám, aby celá věc byla opětovně projednána. Aby automobil někdo skutečně vyzkoušel, a tím myslim,ze v něm bude déle jezdit a ne 5ti minutovou jizdu. Houka to jako blázen. Vlastně je jedno co je zarazeno. V rychlosti od 50 do 70km/h to dela pořád. 
To se mám tedy městem loudat tricitkou?

Panu Ing. .......jsem navrhla, aby tedy automobil u nich v salonu prodali, jelikož ja jako uživatel bych se styděla s touto vadou automobil prodat dalšímu zajemci.
Nevidim jediny důvod,proč ja jako kupující bych měla být tratna, byť jen jedinou korunu.

Mam tedy věc dále řešit znalcem, následně soudní cestou a medializaci?

Ještě bych k dané věci řekla,že již při prvním setkání s panem ..... se vyjádřil,že se ještě nestalo, aby z výroby přišel vadný kus. A u nás se sešly hned dva. Pritelovo nové auto stojí v servisu už nějakou chvíli. 

Prosim o vyjádření
S pozdravem 

odpověď Peugeota

 

podle informací, které mi poskytl servis, tito využili všechny možnosti pro zjištění a případnou opravu závady. Přesto bohužel neidentifikovali nic, co by neodpovídalo běžným charakteristikám daného vozu (tyto se mohou v průběhu jeho vývoje měnit, tedy nelze srovnávat dva stejné modely z různých období výroby.
 
Samozřejmě, pokud máte pocit, že pan Lavička bude lépe schopen problém identifikovat a případně opravit, je určitě možné, nechat vůz opravit zde. Záruka na vašem voze je platná v celé síti prodejců/servisů značky Peugeot jak v ČR, tak i v zahraničí, nic vás tedy nelimituje k využití pouze "domovského servisu".
 
Pokud se navíc v jiném servisu prokáže, že závada na voze skutečně je a je opravitelná (nejedná se tedy o definici produktu), budeme situaci samozřejmě důrazně s prvním servisem řešit prostřednictvím našeho oddělení kvality a oddělení rozvoje sítě.
 
Pokud se rozhodnete situaci řešit jinde a skutečně zde dojde ke zjištění vady, budu velmi rád, když mne o této skutečnosti budete informovat, abych mohl zahájit další kroky s vaším prvním servisem.
 
Děkuji za pochopení.
 
ma odpověď

Toto je až neuvěřitelné. Takže pan Trkola se intenzivně věnuje případu. Asi tak,že není schopen ani zvednout po celou dobu telefon. Můj automobil ani neřídil a jejich stanovisko vzniklo z jizd jinych automobilů.
Vaše tvrzení, že se mění charakter během výroby je tedy zajímavé, avšak obě auta, která já zmiňuji jsou z totozneho roku 2018. Pokud se charakter mění, pak tedy špatným směrem. 
Navíc to co vykazuje můj automobil, nevykazuje žádný jiný. 

Toto umí říci každý. Není to vada a máte smůlu.

Takže nyni si musim vzít z práce dovolenou, abych objizdela vaše servisy a dokazovala,ze je chyba na vaši straně. Neskutečné...

Chtěla bych využít soudniho znalce....bude pro vás jeho vyjádření dostačující?

Proč nezohlednujete názor letitých zkušených automechaniku?

Misto, abych měla radost z nového automobilu, za spousty peněz, tak to přináší je problemy...
 
odpověď Peugeota
 
Dobrý den,
 
bohužel neexistuje žádný způsob, jak ověřit fyzický stav vozu jinak než jeho přistavením do servisu. Technici ve všech servisech naší koncesionářské sítě prochází stejnými povinnými školeními a kvalita péče a výsledek jejich zkoumání by měl pochopitelně být shodný. Je mi líto, pokud by se prokázalo, že jeden servis poskytuje péče méně než servis druhý a pokud by se něco takového skutečně prokázalo, samozřejmě z toho společně s kolegy z týmu kvality a týmu rozvoje sítě vyvodíme patřičné důsledky.
 
Do té doby však musím vycházet z informací poskytnutých vámi osloveným servisem značky Peugeot. Tento se vyjádřil, navíc po konzultaci s technickým týmem výrobce, že se jedná skutečně o běžnou vlastnost daného vozu, potažmo dané specifikace vozu.
 
Z toho důvodu byla vaše reklamace ve smluvní rovině zamítnuta a zbývá k řešení pouze rovina zákonná. V této rovině je bohužel prokázání vady, potažmo jejího vzniku (tedy, že se jedná o vadu vzniklou již ve výrobě) na zákazníkovi. Vyjádření soudního znalce je v tomto ohledu samozřejmě dostatečné.
 
Děkuji za pochopení.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsi první a bohužel asi ani poslední, kdo se dohaduje s Peugeotem kvůli reklamaci. Vzpomínám si, že někdo zde už psal /ale byl to jiný případ). Většina ho zrazovala, že ten boj nemá význam, ale nakonec to dopadlo pro zákazníka dobře. Držím Ti pěsti, ať i ty přesvědčíš Peugeot, že problém je na straně jijich výrobku a ne Tvých uší a pocitů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se mi na tom líbí jak jednou je to běžná vlastnost daného vozu a jednou se to může v průběhu vývoje měnit. Jen nechápu proč to v průběhu vývoje mění když je to vlastně běžná vlastnost vozu a pokud to tedy mění tak zřejmě dříve to byla nějaká vada, kterou museli odstranit.

A taky nechápu jak se může k tomu vyjadřovat servis když s tím autem ani nejel a taky je jasné, že servis neřekne ano udělali jsme chybu.

Jen doufám, že to auto dají do pořádku ke spokojenosti zákazníka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento tyzden som sa na to zameral, pri ustalenej jazde v meste, a ja tam nic nepocujem. Teda nic zvlastne, co by mi vadilo. Mam ten isty motor aj prevodovku, ale auto bolo vyrobene este v 2017 a je este bez filtra pevnych castic. Netusim ci toto moze mat nejaky vplyv a ci su tam este nejake dalsie rozdiely (medzi 2017 a 2019).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...