Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Divný zvuk


Petrx

Recommended Posts

Ja jsem vec resila jako reklameci a vcera jsem byla u prodejce. Pan ze servisu se mnou jel autem a vyjadroval se slovy,ze nic divneho neslysi. Coz jsem se tedy uz rozcilila a panovi rekla,ze uz mě nebavi,jak se v dané veci postupuje. Poté jsem jela v uplne novem aute stejne motorizace a pak jeste v dalsim,ktere má najeto 3tis km. Vsude stejny, hrozny projev,dle soudu prevodove skrine. Jak rikate...projevuje se mi to uplne ve stejnych situacich. A take mě to totalne *neumím psát slušně*. Auto za pul milionu a dela to randal,jak nejaka rachotina. 

V prodejně,kde jsem automobil zakoupila se me divaji,jak na blazna. 

Take mam v umyslu oslovit primo zastouni značky Peugeot v CR, ale myslim,ze dopadnu stejne. 

Muj nazor je,ze je sice pravda,ze to dela dalsich x automobilu, ale dle mě by to delat nemely. A mel by nekdo problem řešit,protoze je videt ze je problem nekde ve výrobě.

 

Vubec nevim,co ted s autem,protoze mě to prostě vadi.

Nejlepší by bylo asi sehnat co nejvice kidi,kteri řeší stejny problem a zautocit na ne.

 

Petra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byť mě to strašně se.., tak ale též myslím, že to nikam nepovede. Jinými slovy nevím, jak bych na ně mohl teď víc tlačit. Nikde není stanoveno, co je normální zvukový projev a co "vadný", když jinak převodovka funguje jak má:(.. Navíc se bojím, že i když uhraji reklamaci a třeba by i vyměnili převodovku, tak nová se bude projevovat stejně. Asi se to do určité míry projevuje u každé této převodovky. 

Faktem ale je, že při každé návštěvě servisu, kvůli čemukoliv, si s nimi dám opáčko na téma houkání převodovky. A jestli bychom se nesvezli jiným autem se stejnou motorizací, jak to bude tam. A už se těším na odpověď - zrovna jej tady teď nemáme, bohužel.. Je to hrách na zeď.

Jen ještě doplním, že poprvé jsem se nad tím zvukem pozastavil, když jsem měl najeto cca 3k km. Teď mám nějakých 43k a je to zcela setrvalý stav.

Caly

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezkoul jste nekdo vymenit olej nebo pridat nějaké aditiva?

Auto mam chviku, ale uz premyslim, jestli ho neprodam. Jelikoz hluk je to otřesný. Jen si tedy nejak nedokazu představit, kdo by to s timto.chtel. I kdyz tedy těch aut jezdi mraky a lide zřejmě nic neslysi nebo to neresi. Nechápu...

Nezavisly automechanik mi rekl,ze je chyba v převodovce a ze je tam velka vule v ozubeni.....mam si snad jit koupit do.noveho auta převodovku na vrakac?

 

Petra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vie niekto nahrať ten zvuk na telefón? S 1.5 BlueHDi nepozorujem žiadne divne zvuky z prevodovky. Je pravda že sem tam skubne automat ale to je minimálne v normálnom režime na príjazde na semafor a z rýchlosti 2 na 1. Inak v Športovom režime to radi hladko bez skubnutia. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak keď nikto nebol schopný nahrať ten zvuk, tak ho dám sem ja:

Nevypol som klimatizáciu, tak tam dosť ruší zvuk fúkanie ventilátora, inak je ten zvuk v tom videu celkom zreteľný pri ustálenej rýchlosti, pri pridaní plynu zmizne. Osobne mi ale ten zvuk nejako neprekáža.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte doporučujem prečítať príspevky v sekcii 2008 - vlákno cukáni pri rozjezdu. Pri konci tam je príspevok s teóriou, že by to mohol spôsobovať aj alternátor. Ono totižto ten zvuk počuť aj pri vyradenej rýchlosti, samozrejme aj tak to môže byť stále prejav prevodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento zvuk ja vnímam pri 206tke pri spomaľovani pri zaradenom prevodovom stupni. Uvediem príklad blíži sa odbočka - križovatka tak dám nohu z plynu a pomaly ma zbrzdi motor. Ale je fakt že na ňom mam 210 tisíc KM, takže to už môže byť aj únava materiálu. Ale pri novom aute by som toto neakceptoval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, to je ten zvuk:).

Osobně si nemyslím, že je to alternátor. I z první odpovědi z centrály (citoval jsem výše) tuším, že dobře o věci vědí a proto přišli s argumentem "klimatických pásem". Navíc myslím, že alternátor by asi řešili. Převodovka je trochu jiná cenová kategorie. Co jsem měl možnost různě googlit, tak nejčastěji jsem narážel na názor, že to je na stálém převodu v diferenciálu. Snad to teď nemotám.. To by podporovalo projev i při neutrálu.

Jinak mě zkušebně olej v převodovce měnili a k ničemu to tenkrát nevedlo. Jakékoliv aditiva či jiné specifikace mi rázně nedoporučili. I s ohledem na záruku. 

Fakt je nechci házet do jednoho pytle, ale fascinují mne výrazy, které pravidelně slýchám:

- nám se to neprojevilo

- pusťte si rádio a jezděte

- já nic neslyším

- dokud nic neukáže diagnostika, nemohu s tím nic dělat:)

Ale abych je jen nehanil, vrzající 308kovou nápravu mně nakonec vyměnili:).

Caly

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tam asi nebude rovnaká prevodovka, nakoľko 3008 má o dosť vačšie kolesá, tak pri rovnakej prevodovke by práve 3008 šla rýchlejšie, tak táto bude zrejme s kratšími prevodmi. Kňučiaci unikát 🤣 Dnes som na nej zase jazdil a jednoducho ja ten zvuk nevnímam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u mě byste to tedy neprehlednul. Vyjádření servisu,ze je.vse v pořádku. Dala jsem jim k dispozici jinou 3008, ktera tento zvuk vydava minimálně a má 100x hlasitěji a přesto je to vubec nezajima.. Pojedu do dalsiho autorizovaného servisu a pote soudni znalec. 

Dalsi.varianta prodej přes prodejce,ktery tedy tvrdi,ze je.vse jak ma byt...

Nejste někdo z jiznich cech?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...