Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Divný zvuk


Petrx

Recommended Posts

Ahoj . Koupil jsem 3008. 1.2 130 v manuálu a při rychlosti do ňejakejch 70 tedy hlavně ve městě to má takový kňučivý zvuk nebo spíš možná bych to poslal jako zvuk trolejbusu . Dělá to jak při jízdě se zařazených kvaltem tak při dojíždění na neutrál . Je to výraznější jak zvuk motoru ten není skoro slyšet . Chci se Vás zeptat jestli je to normální vlastnost u týhle motorizace a nebo mám očekávat nějakou závadu . Auto màm druhý den a je to funglovka . Při předváděcí jízda s jiným vozem jsem si toho nevšim . Ale je fakt ze tam jsem se zaměřoval na jiné věci . Peugeot jsem před tím nikdy neměl a třivalec taky ne , tak jsem z toho trochu vedle . Předem díky moc za každou odpověď a názor   ˇ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to kňučí i při vyřazeným kvaltu tak bude někde problem, zajeď s tím zpět k dealerovi ať si to poslechnou. Tam nemá co kňučet, jediný co má specifický zvuk je motor ve vyšších otáčkách, cca od 3500ot/min

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lebo u mňa pri ustálenej mestskej rýchlosti to vydáva taký prerušovaný nepopísateľný zvuk, ale ten som už počul aj pri iných benzínoch, pod záťažou to nerobí. Ale jazda bez kvaltu by znamenala voľnobežné otáčky a tam rozhodne nič také nepočuť... Takže radšej overiť u predajcu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak vidím že tento “problém” tu má viacero uživateľov. Na mojom aute ho tiež registrujem, aj keď úroveň toho “kňučania” nieje nejaká extrémna, bolo by fajn, ak by sme skúsili tento problém adresovať predajcovi. Kdesi som sa tu dočítal, že predajca poradil “dať hlasnejšie rádio” - asi by odomňa zožal veľmi nepekný pohľad, či to myslí u auta s cenovkou okolo 25.000€ vážne?! Myslím, že bude treba tlačiť na predajcu, prípadne priamo importéra na riešenie problému, o probléme sa píše aj na zahraničných fórach, zatiaľ myslím nikto tento problém úspešne nevyriešil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja se rozhodla,ze budu požadovat opravu vady...reklamace. Doporucenym dopisem jsem je o tom informovala a požaduji nahradni vozidlo. Vcera jsem měla možnost se projet autem stejneho typu a motorizace a automobil tento jev nevykazoval. Auto bylo koupeno v lonskem roce. Moje pred 6ti dny. At se na mě nikdo nezlobi,ale auto mě stalo půl milionu a nechci tam poslouchat něco co dle meho v žádném případě být slyšet nema..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 51 minutami, Petula7 napsal:

 Moje pred 6ti dny. At se na mě nikdo nezlobi,ale auto mě stalo půl milionu a nechci tam poslouchat něco co dle meho v žádném případě být slyšet nema..

Takových víc. Třeba se začnou prodejci a servisy více starat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bolo by fajn, ak by si vedela nahrať ten zvuk (mobilom a hodiť trebárz na youtube) aby som to vedel porovnať. Mne to ten zvuk vydáva, ale rozhodne nieje tá úroveň toho pazvuku nejaká moc rušivá. Tak by som si to chcel porovnať. V každom prípade pri návšteve servisu na to upozorním, ale to bude asi až pri ročnej prehliadke (dúfam)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono možno záleží, aký hlasný je ten zvukový prejav. U mňa sa to prejavuje ale musím sa na to zamerať, pokiaľ je pustené rádio, tak to v židnom prípade neregistrujem. Takže je možné, že u mňa je ten prejav slabší ako vo vašom prípade a nemá zmysel to u mňa riešiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar!

Jsem v partě (308sw, 1,2, 130 MAN). Aspoň tedy myslím, že řešíme stejnou věc. A docela intenzivně jsem tento problém, byť neúspěšně, řešil. A to tak, že jsem si po vlastní ose vymodlil jízdu přímo s technikem z "centrály" Peugeotu za účasti technika z autorizáku. Výsledkem byl udivený výraz a resumé, že nic nestandardního během jízdy neregistrovali.. Ještě než došlo na společný výlet, tak mi z centrály psali následující. 

Na základě realizované diagnostiky, dále konzultace s technickou základou a technickým koordinátorem, bylo konstatováno, že se v tomto případě jedná o normální zvukový projev a nebylo doporučeno provádět jakýkoliv zásah do převodové skříně.
Tento může být dán charakterem a konstrukcí převodové skříně, neboť tyto jsou dnes navrhovány a řešeny pro vozidla provozované jednak v oblastech s chladným i horkým podnebím. Tudíž vymezení vůlí v inkrimovaných částech převodovky může být "volnější", což je někdy doprovázeno i zvýšenou zvukovou hladinou.
Jak vyplynulo z prohlášení ved. servisu tohoto koncesionáře, vozidlo se jinak chová zcela normálně a není proto důvod v současné době k žádným obavám.
Dále jsme byli informováni, že jednou z možných příčin zvýšené hlukové hladiny, jsou i zimní pneumatiky, které máte v současné době namontovány. Bylo proto dohodnuto, že jakmile dojde k přezutí na letní sadu pneumatik, vyzkouší se, zda tento projev bude nadále přetrvávat.
 
Upřímně mě to docela pobavilo, jak lze odargumentovat vůle v převodovce:). Holt někde se jim to krapet víc roztáhne, někde zase míň:). Úvaha o pneu byla lichá - letní, zimní, sucho, mokro - stále stejný projev.
U mě se to nejvíce projevuje při ustálené jízdě na 4 stupeň někde kolem cca 70-80 km/h. Je to však docela slyšet i při plynulé akceleraci, když to prochází tímto rychlostním rozmezím. Stejně tak pak při decelaraci (i na neutrál v té rychlosti). Při prudší akceleraci to nepozoruji. Ale jinak to lze v menší míře registrovat i na jiných stupních (2,3) při nižších rychlostech.
 
Samozřejmě jsem si vyžádal opakovaně jízdu se stejnou motorizací, ale tak nějak nikdy nebyla zrovna k dispozici. 
Takže tak..
Caly
 
 
 
Upraveno uživatelem Caly
holt jsem sprostý, no..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...