Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

PeJa 308 SW P-T 130 (96kW)


skypeja

Recommended Posts

před 4 hodinami, Charlie 1 napsal:

Jde to řešit typovým listem od kol,buď koupíš kola,nebo si koupíš jen typový list stejný jako máš kola,půjdeš na STK tam to mechanik zkoumané a na úřadě zapíšou 😋

A máš to ověřené u nových aut homologovaných podle WLTP? Protože právě tahle norma způsobila to, že se začala omezovat různorodost výbav, rozměry kol apod. Protože každý model s každou výbavou se homologuje zvlášť. A odpovídá normě jen tak, jak vyšel z fabriky :nevim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem do prvního příspěvku doplnil ještě pár fotek, v kufru už je gumová vana a mám i zahrádku (využil jsem jarní akce). Zahrádka jako taková mě dost zklamala, ale to už jsem tak nějak tušil, než jsem kupoval auto, že to nebude žádná sláva.

Jinak zatím spokojenost, jezdí to super, tahá to super :) ale zatím spolu máme jen 170km.

A z číny mi dorazily zkumavky na dávkování VIFka

2019-04-19 10.07.14.jpg

2019-04-19 10.07.17.jpg

Upraveno uživatelem skypeja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já taky objednával 308 sw 21.1.2019 a dodnes nemám nic. Tak ti závidím, že už jezdíš. Když to čtu s těma kolama, jsem rád, že jsem nepodlehl nátlaku prodejce a nekoupil na 17 palcových elektronech, ale zůstal u standardních 16 palců. Četl jsem někde na netu, že auta vyrobená od května 2018 musí být vybavená systémem ecall (connect SOS), máš ho?

 

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím o tom, že by tam nějaká taková zbytečnost byla, respektive žádné tlačítko SOS nebo něco podobného (viděl jsem fotky u škodovek) nikde nemám. Nevím jak je to s určováním data homologace, ale pokud se to vztahuje na modelovou řadu a facelift nemá zásadní dopad do konstrukce vozu, tak se podle mě nová homologace nedělá. Pokud by to tak bylo, tak P308SW II je ve výrobě od 03/2014 (řada T8, po faceliftu řada T9 cca 2017-dodnes), tak homologace modelové řady spadá do roku 2014 (t8), případně 2017 (t9) a nový zákon se na něj nevztahuje. Ale je to jen moje domněnka selského rozumu a zkušenosíi ze stavebního zákona, pokud je to špatně, tak mě prosím někdo opravte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi mas pravdu, tech clanku je nekolik, v nekterych pisi o novych autech a v jinych pak o novych modelech od dubna 2018. A vetsi logiku maji ty nove modely 🤔. I kdyz jsem cetl, ze Peugeot uz to montuje do nekterych modelu.

Upraveno uživatelem Šindy 73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom ještě doplním k těm kolům - ano, bohužel dneska už varianty nebudou, protože kvůli "ekologii" je třeba homologovat každou konfiguraci auta zvlášť:bojim Samozřejmě byrokracie se s ekologií vylučuje, takže to dopadlo, jak to dopadlo...

K 15" plechům, jak píše Láďa - já je sehnal normálně v jednom z místních pneu servisů. Ovšem tedy 2 roky zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

nevím, jestli už máš folii na těch oknech tak ti posílám foto, jak to auto vypadá se zatmavenými skly z výroby od peugeot. Mám jinak skoro to stejné co ty. Peugot 308sw allure, 130k, šedá hurricane( do příplatku pouze zatmavená okna s hliníkovými lištami a pedály) Na fotce je hodně přímého světla, takže okna vypadají průhlednější než jsou, zevnitř jde vidět ven vpohodě. Z venku hezky tlumí.

Jinak auto mám taky z výroby, přebíral jsem ho 27.12. 2018

Menší poznatky ode mně. Najeto cca 7800km. (cca 7tis.km  město /vesnice 6,5l/100km na zimních, cca 1tis km město/vesnice+klima  6,5l/100km na letních)

Kola 15" na tento typ auta s tímto motorem vůbec nejde dát kvůli velikosti brzdy, proto jsou nejmenší 16"

K barvě - ta základní šedá jednovrstvá je extrémně náchylná na oděrky, na přední kapotě mám už několik malých bílých míst odloupnutých na podklad od kamínků, teď budu shánět nějaký korektor. Pak hodně po bocích vlasové škrábance ( staší aby se ti o auto někdo u nákupáku nešetrně otřel s bundou, nebo keře u krajnice). Auto poctivě voskuju kvalitním voskem a stejně mě to od těch lehkých škrábanců moc neochránilo. Cestu k baráku máme trochu tankodrom a mám pocit že mi tam začíná vepředu klepat něco, možná tlumič, možná se mi to zdá, budu řešit jestli se to zhorší nebo na garančce.

 

 

auto.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

zatmaveno už mám, dával jsem to na polep ve středu a jsem maximálně spokojený. Jen jsem to nefotil, že jsem chtěl počkat, až auto umyji, ale nějak není čas a výhledy počasí tomu taky nepřejí, ale díky tvému příspěvku jsem teda dnes vyfotil.

Fólie jsou s propustností 5%, ven je vidět v pohodě, skrz zadní okno jde večer vidět cca stejně, jako když se ztmaví zrcátko a hlavně ani na ostrém slunku není vidět dovnitř. Fólie podle mě hezky ladí s lesklými B a C sloupky. Jen mě trošku mrzí, že lišty okolo oken nejsou v "chromu", vypadalo by to ještě líp 🙂.

S autem máme teď najeto 650 km, počítač ukazuje spotřebu 5,8l/100. Jezdíme ve dvou lidech s lehce naloženým kufrem, na letních. Asi třetina najetých km byla po Praze v centru, zbytek je pražský okruh, okresky a dálnice. Dost používám omezovač. Autu zatím moc nešlapu na krk, ale už jsem mu taky dal párkrát pěkně napít a musím říct, že když těm koňům dáš trochu dinosaurů, tak to táhne jako blázen.... motor pěkně zatahá už tak na 2300ot/m a čím víc točí tím víc 😁

S tím lakem mě trošku děsíš.... A tak tedy otázka do placu - nebo možná počin na nové téma, ale spíš se to tu taky už někde řešilo - Máte někdo zkušenosti s "keramickou ochranou laku" nebo s "nano ochranou laku", vyplatí se to za ty peníze?

2019-04-28 15.48.24.jpg

2019-04-28 15.48.31.jpg

2019-04-28 15.48.48.jpg

2019-04-28 15.49.02.jpg

2019-04-28 15.49.13.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sázím na Meguiars, dnes aplikovano.  Ale po několikahodinové přípravě! 

Pokud si to chcete dělat sami, můžete: 

https://www.escape6.cz/meguiars-deep-crystal-ultra-paint-coating-spickova-extremne-odolna-ochrana-laku-coating-na-bazi-polymeru-a-sio2-id254797/

Ano, za ty prachy je jenom 60 ml té ochrany (+ aplikator, mikrovlakova uterka a rukavice), nic víc. 

PS: Měl jsem nabídku na GTi, za zajímavé prachy v barvě Hurricane, ale kvůli náchylnosti na poskrabaní jsem to odmítl. Dvoubarva je o 40 000 Kč jinde. 😄

20190428_195845.jpg

Upraveno uživatelem MilanF1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, přeji mnoho ujetých kilometrů :) Mám dotaz na tu zahrádku, taky jsem o ni přemýšlel, jakou máš značku a cena, kupoval jsi v autorizovaném servisu ? Mám strach trochu o tutěsnící gumu... 🤔 Mám právě najeto 3600 km, zatmavení z výroby a je supr, kupováno v říjnu 2018 (taky jsem čekal 4 měsíce od objednávky). Kromě studící šaltr páky (zase jsem se naučil jezdit jako v autoškole, obě ruce na volantu :D ), zatím pouze spokojenost. S těma kolama mě osvítilo a kupoval litý zimáky ve stejném rozměru, uf 😅

20181020_101723.jpg

Upraveno uživatelem MatesVonBahnhof
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky a přeji nápodobně. Já teda jako musím říct, že jsem také spokojený. Zahrádku jsem kupoval originál v Peugeotu, mají teď akci na příslušenství, takže cena, ač byla hrozná, nebylo to až tak bolavé.... >> AKCE <<

Cena před slevou: 3300,- s DPH

Cena po slevě: 2639,- s DPH, koupeno v AV-Car na Praze 6

O zahrádce jsem psal více tady: 

Auto máš moc pěkné :) ta barva je luxusní... 💪

asi jsem se měl vykašlat na 130 koní a příplatek za motor dát radši do barvy :D 

Upraveno uživatelem skypeja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zase něco málo nového... Minulý týden jsem byl vyzvednout a nechat nasadit nová zimní kola. Nakonec jsem sáhl po Continental WinterContact TS 860 205/55 R16 91H FR a plechové disky KFZ 7J16 5x108 ET44 65mm. Peněz to bylo jak za nové, ale co už.  Gumy jsem vybral podle toho, že byly vítězem v testech ADAC a i tady jsem na ně nečet nic moc špatného. Každopádně doufám, že pár let vydrží a nebude to s nimi jak na Barum Polaris, které jsem měl na Fabii.

Využil jsem možnosti slevy na P-Club v BestDrive. Byl jsem na Stodůlkách. Přístup byl fajn, pracovali i o svátku 28.10.2019, s ničím nebyl problém.

Jinak s autem máme natočeno nějakých 6600 km a všechno se zatím zdá být v pohodě, respektive na nic si úplně nemůžu stěžovat. Akorát přední okno se z vnitřní strany dost blbě myje a teď teda docela bojuju s čmouhama, ale už jsem koupil IRON, tak snad se povede. Celková průměrná spotřeba je 5,8l/100km, přičemž točím N95 a přidávám VIFko.

2019-10-28 16.12.02-1.jpg

2019-10-28 16.12.10.jpg

2019-10-28 16.12.13.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...