Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Immo cip


misulo222

Recommended Posts

Hledáš tohle: 

... pokud vnitřnosti vypadají takhle:

(tj. čip immo je mimo plošňák)

Neboli PCF7936AS. Koupil jsem jich od číňana pět, nicméně zas nevím, kam jsem ty nadbytečné založil, takže je zbytečné, abych ti je nabízel, ale píšu o tom proto, že to mám vyzkoušené a je to cajk - jestli nespěcháš, tak na ali/e-bay pořídíš výrazně levněji než v našich krajích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to je problém, který jsem nevyřešil - resp. nechce se mi dávat mnoho tisíc v autorizáku.

Ten starý typ má zvlášť čip immobilizéru a zvlášť dálkové ovládání. Nový typ má oboje v jednom čipu. Myslel jsem si, že jakmile se načte immobilizér, tak lze nové dálkové ovládání spárovat klasickým postupem tlačítko po otočení klíčku, jak je popsané v návodu, ale bohužel nefunguje to tak :-(

Samotný klíček seženeš v pohodě na vrakáči, popř. na ebay se prodávají již s vyměněnou planžetou. Samotná planžeta se dá sehnat buď u číňana za dolar (hledat "peugeot uncut blade"), nebo případně na SBazaru často visí inzerát nějakýho borce z Prahy, že to posílá za stovku; na Slovensku asi budete mít taky nějakýho takovýho podnikavce. K tomu je potřeba koupit výše uvedený čip immobilizéru, protože čip z jiného auta nenačteš, auto si do něj při prvním párování ukládá vlastní elektronický klíč a pak ho zamkne proti přepisu. Když znáš kód immobilizéru, tak potom klíčky v pohodě spáruješ Lexií - pozor, jakmile vlezeš do té nabídky načítání klíčů, tak se uložené klíče vymažou a auto zůstane nepojízdné dokud úspěšně nenačteš klíče nové, nejde to nijak vystornovat, když si načítání rozmyslíš, a musíš načíst všechny klíče najednou.

A dál jsem se bohužel nedostal, co s tou dálkou fakt nevím :-( Takže jako druhej rezervní klíček jsem koupil celý hranatý čtyřtlačítkový pouzdro a narval do něj jenom čip, bez elektroniky na tlačítka, tu se mi nikde najít nepodařilo, abych s tím experimentoval. U toho je potřeba dát pozor jednak na to, jestli sedí výřezy v planžetě, a jednak jsou dva typy, jeden s baterkou v pouzdře a druhej s baterkou na plošňáku, a je to ten s baterkou na plošňáku, tedy bez kontaktů v pouzdře. Teoreticky, kdybys sehnal novou elektroniku toho typu s baterkou na plošňáku a bez čipu immo, tak bys asi mohl mít vyhráno i s tou dálkou, ale čtyřtlačítkovou elektroniku jsem nikde neviděl, jen ty prázdný pouzdra.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno, v tom "téměř všechno" rozhodně "vajíčka" nevidím, z relevantních dílů tam vidím jenom ID46 (to je ten PCF7936AS) za 6,5€ a planžetu za 3€. Proti výše zmiňovaným cenám okolo dolaru slušná marže, ale chápu, že za hrst rýže slovák dělat nebude.

Jinak koukal jsem na e-bay a ty repasované klíče už se tam nevyskytují, našel jsem aktuálně jedinou nabídku na fungl novej klíč za 59.99 £ + 16.71 £ poštovný. No, za ty prachy se fakt bez dálkáče na rezervním klíčku obejdu; navíc pořád není jistý, jestli by se to povedlo spárovat. Ale třeba to kolega zkusí 🙂

A když už to po těch dvou+ letech řeším, tak jsem znova dal čísla čipů do vyhledávání, a vylezlo na mě, že ten E16-02A je paměť. Zatímco podle popisu u číňana, kterej jsem našel předtím, je to "switching diode". Tak teoreticky, kdyby se tento vyměnil, mohlo by se to chovat jako novej klíč, a pak jsme ve stavu jako výše, otázka jak spárovat novej, ale teoreticky za menší peníz. Jenže prakticky, jedinej prodejce, co jsem našel, to má po 10 kusech za $17.47, a já neumím pájet SMD, musel bych s tím za někým jít, takže mě to nakonec bude stát stejně, akorát mi zbyde devět nevyužitejch broučků.

Upraveno uživatelem kavol
oprava odkazu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...