Jirka.budejovice Posted April 4, 2019 Posted April 4, 2019 (edited) Nevím jestli poradíte ale možná ano. Motor mám krásně suchý, jen něco teče odzhora a stéká po stěně převodovky, která je ve směrem k motoru. Nemá někdo tušení co by to mohlo s největší pravděpodobněji být? Vypadá to jak olej. Zajímavé je že nic nedolivam, ani olej mezi výměnou. Pravda asi po dvou letech jsem doléval asi 2 deci "fridexu". Ze zhora není vidět vůbec nic je to někde za motorem. Je to černý lízat se mi to moc nechtělo. Edited April 4, 2019 by Jirka.budejovice Quote
krtek 2 Posted April 4, 2019 Posted April 4, 2019 (edited) prevodovy olej ,spominany kominok v minulom vlakne vezmi ten olej na prst a ovonaj ak bude mat zapach tak je prevodovy cierne je to preto lebo je to pomiesane s prachom od lamely v spojkovej skrini alebo este mozno gufera poloos co je vlastne tiez olej z prevodovky a pokial je to olej z motora (bez zapachu) tak prave to gufero na kluke za zotrvakom ale ta poloosa je najpravdepodobnejsia vidno ju na foto (gufero) mas tam bordel okolo neho Edited April 4, 2019 by krtek 2 Quote
Jirka.budejovice Posted April 4, 2019 Author Posted April 4, 2019 Jde to zvrchu. Ochutnal jsem je to bez chuti. Obyč olej asi. Našel jsem pár divnejch míst dám fotky Quote
Jirka.budejovice Posted April 4, 2019 Author Posted April 4, 2019 (edited) Spodek Tady na té druhé fotce je při přiblížení 1 šroubek úplně od oleje. Edited April 4, 2019 by Jirka.budejovice Quote
Jirka.budejovice Posted April 4, 2019 Author Posted April 4, 2019 (edited) Vršek, tady je divná loužička ale není z víka. Nechápu odkud Edited April 4, 2019 by Jirka.budejovice Quote
krtek 2 Posted April 4, 2019 Posted April 4, 2019 (edited) ta mala kaluz je bud od vstreku alebo este z tej klapky ale skor vstrek netesni(ten to robi bezne ak netesni) a to povodne tam vidim hadicu s holendrom co krmi turbo olejom aj tam to moze presakovat Edited April 4, 2019 by krtek 2 Quote
Jirka.budejovice Posted April 4, 2019 Author Posted April 4, 2019 Ne ne od vstřiku to nebude, je to o prohlubeň vedle. Na fotce to není vidět. Jakou hadičku co krmí turbo olejem myslíš? Quote
krtek 2 Posted April 4, 2019 Posted April 4, 2019 (edited) no hadica ide olej do turba a je napojena na blok motora a potom spiatocka z turba tiez na blok Edited April 4, 2019 by krtek 2 Quote
Jirka.budejovice Posted April 4, 2019 Author Posted April 4, 2019 Pak jedna kuriozita, když jsem auto koupil a sundal dekl pod motorem, tohle na mě vypadlo. Víte co to je? Quote
krtek 2 Posted April 4, 2019 Posted April 4, 2019 (edited) to napravo je je zatka na naftovy filter aspon to tak vypada (ked montujes novy potom sa to dava prec) ,ostatne neviem ale tiez len take prkotiny Edited April 4, 2019 by krtek 2 Jirka.budejovice 1 Quote
Jirka.budejovice Posted April 5, 2019 Author Posted April 5, 2019 (edited) Tak jeden únik je jasný a i běžný. Na prirube za davkovacem vzduchu. Nevím jestli není lepší ať ten olej radši teče ven než do motoru? Jinak není to nic drastického jak jsem psal, olej mezi výměna nedolivam. Jinak nevím jakej blb to tam vymyslel na mm přesně aby nešel vyndat.. Kdybych to vyndal napadlo mě vystřihnout si těsnění z papíru, samozřejmě na těsnění Edited April 5, 2019 by Jirka.budejovice Quote
Jirka.budejovice Posted April 5, 2019 Author Posted April 5, 2019 Sice to není 100% ale uvidím. Nic lepšího nebylo Quote
Recommended Posts