Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poškozené čelní sklo


JimBeem

Recommended Posts

Zdarec,

stala se mi taková nepříjemná věc, že jsem se potkal na silnici s idiotem co řídil kamion a nepřikryl si nákladní prostor. V té rychlosti jak jel se za ním tvořil oblak šotolinového prachu a defakto tím zkropil všechny protijedoucí auta - i to mé.

Na čelním okně mám nespočet vrypů teček (kapota a střecha na tom nebude lépe....). Mám kamerovej záznam, kde je jesně slyšet hluk toho kameného brodelu co mi zkrášluje do tý doby hezký okno + můj komentář s pojmenováním onoho řidiče jako šulína...

Má cenu to řešit přes pojištovnu - SPZ-ku jsem ze záznamu vytáhl, takže by měl být dohledatelný viník? Má s tím někdo nějakou bližší zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dle SPZ si na webu dohledej pojišťovnu a oznam jí to ;) 

 

Bratránek jezdí s kládama a někde se mu urvala kůra, spadlo to na auto za ním, aniž by o tom věděl a pán za 3 dny volal.. dostal adresu vč. telefonu z pojišťovny (což by neměl, ale což) ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já s tím zkušenost mám. Určitě bych to na pojišťovnu viníka zkusil. Se mnou vy* (nechci psát sprostě), ale v tomhle případě budou třeba vstřícní :myslim  Je ale potřeba počítat s tím, že ve většině případů to skončí na: "... Na kameře vidím záznam nárazu. Dokažte ale, že ten kamínek dalo do pohybu vámi uvedené vozidlo" :nevim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by neměl být problém, alespoň mě pojišťovna uhradila nové přední sklo. Dostal jsem kamenem od protijedoucího náklaďáku. Poskytl jsem pojišťovně záznam z kamery, ale ani to nepotřebovali. Záleží na tom jakou máš pojistku. Mě to vzali na mojí zákonnou s připojištěním skel a nepřišel jsem ani o bonusy.

Pokud budeš ale chtít uplatnit i další škody (kapota, střecha...) pak bych neváhal a rovnou to řešil cestou PČR - záznam z kamery máš což jako důkaz zcela postačuje a toho blba aspoň vezmou hákem. Nicméně počítej s tím že to bude chvíli trvat, ale za ty prachy se to vyplatí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň, ale ten tvůj případ je úplně jiná situace. Pokud to má být pokryté z vlastní pojistky připojištění skel, tak ještě aby pojišťovna problémy dělala. K čemu by jinak to připojištění bylo?! :roll
Bohužel ani záznam z kamery jako důkaz nepostačuje :bojim Prostě pokud se pojišťovna toho náklaďáku kousne, tak to bude boj. Ale jak jsem psal. Za pokus to každopádně stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No boj to bude, proto jsem psal, že to bude chvíli trvat. A k tomu kamerovému záznamu, pro pojišťovnu je to skutečně pouze podružná záležitost a je jen na nich, zda ho vezmou v potaz či nikoli a protože mají platit, tak se rozhodně budou bránit zuby nehty. Jiná věc je policie, tam je záznam brán jako relevantní důkaz a protokol od PČR je pro pojišťovnu závazný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tady bych byl hodně opatrný. Jestli ze záznamu je zřetelný co to bylo za společnost nějaká reklama apod. zkusil bych zajít rovnou tam. Pokud neznáš, tak asi rovnou na PČR.

Pojišťovna se totiž s tebou nebude skoro vůbec bavit. Sice to tam nahlásíš, ale oni to řešit nebudou. Pošlou dopis provozovateli a pokud se ten k tomu nijak nevyjádří, tak to celkově odloží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve stredu jsem to byl sepsat na PCR. Udalost byla tesne pred jejich revirem, ale odbit me nemuzou a pokud chci sepiseme to a oni to preposlou na prislusny misto. Video je pobavilo - pojmenovani ridice... A pochvalili si kvalitu zaznamu (Yi dasch cam). Ted musim pockat co se bude dit dal. Jo a prej sem mel volat ihned-zastavit. Asi su me predvolaji k vypovedi, mozna si to budou chtit znovu nafotit. Remcali nad kvalitou fotoaparatu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 2 měsíce později...

Tak jenom hlášení jak do dopadlo:

auto má nové čelní okno, přelakovaný nárazník, masku, kapotu, střechu, levý blatník a A sloupek, všecko na pojištovnu.

Takže díky za rady, určitě řešit přes PČR, když to totiž nenahlásí viník tak bez PČR nebude pojištovna plnit.....

Upraveno uživatelem JimBeem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...