Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rozvody / Motor


David1993

Recommended Posts

Ahoj  

Na začátek mám dotaz na klubové slevy. Je možné získat slevu na materiál/práci u autokelly ?

 

Včera mi naskočila hláška antipolution fault. Auto spadlo do nouzáku a jelo o 20% méně. Při sešlápnutí plynu začalo také lehce škubat.  Zvuk je stále stejný a spotřeba také stejná.  

V autokelly mi dnes bylo řečeno ,že je zřejmě chyba časování a je potřeba udělat nové rozvody. Na Peugeot 308 1.6Vti 88kw mají cenu 18,5 tisíce + 6-7 tisíc práce a olej. 

Neznáte nějaký dobrý Peugeot servis v okolí Hradce Králové  kde bude rozumnější cena ?  Dát 25 tisíc za rozvody a nemít jistotu ,že vše bude v pořádku se mi moc nechce. 

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, napřed si dej někde udělat pořádnou diagnostiku, nejlíp od někoho tady z klubu, kdo to umí a potom uvažuj, co bude potřeba udělat. Na takové pitomosti se nenechej nachytat. Kompletní rozvody včetně ozubených kol, těsnění, nových šroubů atd, se dají sehnat za 7,5 t. Pokud bude třeba vyměnit jenom řetěz ,vodítka a napínák tak maximálně do 3t.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neznáte někoho v Hradci Králové kdo má kvalitní diagnostiku ? Bojím se ,že origo servis mi řekne stejnou cenu dílů + vyšší hodinovka..

Nejhorší je ,že není žádná jistota po opravě. Může být něco s motorem ,ale na druhou stranu po vymazání chyby jelo auto perfektně. Tak nevím no.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta cena je naprosto pekelná. Komplet rozvody pořídíš mnohem levněji v autorizáku.  Brách je nedávno dělal ve FAMKO v Brně, za materiál z e-shopu dal necelých 7 tisíc.

https://www.autodily-pema.cz/autodily/peugeot/308-sw/1.6-16v-88kw/motor/rozvod-motoru/rozvodovy-retez-napinani-vedeni?productId=1397143

Kolik byla práce nevím, ale raketa to nebyla. Určitě ne 7 tisíc.

Při výměně je dobré vyměnit rovnou i ozubená kola, v servisu mně řekli, že je doporučujou měnit taky, jen na výslovnou žádost zákazníka nechají staré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor jede skvěle a nevydává žádné hrozné zvuky. Pouze trochu více žere olej a diagnostika našla chybu s časováním.(když chybu smazal tak auto jelo perfektně do chcípnutí motoru). Dnes skočím na diagnostiku do OlfinCar Peugeot v Hradci a uvidím co zjistí.  Zatím 3 servisy řekly stejnou cenu jako autokelly. Cca 15 až 18 tisíc..   Uvidíme co z toho nakonec bude.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak těch 15 tisíc je reálná cena, pokud se počítá i s výměnou oleje a kompletní výměnou všech rozvodových kol. Materiál včetně oleje a filtru bude zhruba za deset, takže to není přemrštěná cena. Jinak bych tu diagnostiku vynechal, pokud ten motor má už najeto na výměnu rozvodů, tedy přes 100 tisíc. Sice se výměna dělá až při 160 tisících, ale pokud to vykazuje chyby časování, bude to potřeba vyměnit. Opotřebení celku řetězu se dá změřit falešným napínákem, ale jak říkám, pokud to řádně nefunguje vyměnit. Podle roku výroby by s uložením vačky neměl být problém, jedině ještě vyčistit elektroventily řízení rozvodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...