Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vytekla voda do motorového prostoru


Alien.317

Recommended Posts

Ahoj,

nedávno jsem koupil 607 RV 2005 2.7hdi V6. Doteď bez problémů. Dnes ráno ale při cestě do práce se za mnou objevily oblaky páry. Když jsem zastavil, zjistil jsem, že do motorového prostoru vytekla voda z chladícího okruhu. Je to na straně, kde je nádobka na kapalinu, ale ta podle všeho neteče. Zatím jsem neměl čas zjišťovat odkud přesně to je, ale chci se jen informovat, jestli někdo z vás má takovou zkušenost, případně jestli nevíte, odkud by to mohlo být.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak po delší době trochu aktualizace k mojí 607. Po výměně tělesa termostatu bylo zjištěno, že začaly téct i další spoje na chladícím systému, takže proběhla výměna všech možných hadic na celém systému. Teď už je systém plný a snad nikde nic neutíká. Ale dnes jsem mluvil se servisákem a podle všeho je pravděpodobná příčina toho všeho v tom, že se netočí ani jeden z ventilátorů na sahaře. Když jsem to tady tak pročítal, tak to vypadá, že problém asi nebude ve ventilátorech samotných, ale někde na elektrice kolem nich. Tak by mě zajímalo, jestli někdo z Vás ví, jak to na těch autech je udělaný, jak je to s řízením těch ventilátorů, nějaká relátka, kam vedou kabely, případně kdyby bylo el. schéma. O víkendu bych na to chtěl mrknout, tak by bylo fajn mít se od čeho odrazit a kde začít. Předem díky za případné odpovědi. R.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapni klimatizaci, ideálně na co nejnižší teplotu a na max otáčky a měly by najet ventilátory.

Pak jedině dignostiku a otestovat to přez ní.

Ručně je asi moc neotestuješ, myslím, ale nesem si jistý, že ta elektronika je součástí ventilátoru u ten si řídí ECU. Jeden ventilátor má ještě proměnnou rychlost..

K těm tekoucím hadicím. Tlak v chladícím systému je ok?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pro auto jedu zítra do servisu. Tam právě zkoušel přes dia zapnout ty ventilátory, ale ani jeden se nerozeběhnul. Proto mě napadlo, zkusit je připojit nějak ,,natvrdo" na napětí bez řízení a jen zkusit, jestli jsou opravdu KO. Cena za nový je dost vysoko a myslim, že by mě sr...lo, kdybych je kouil a zjistil, že vlastně KO nejsou. Údajně jsou tam někde poblíž sahary relátka, tak by mohl být problém tam, nebo, samozřejmě, kabeláž. Auto mam fakt krátce (najezdil jsem týden), takže ho neznám. O víkendu se chci vrhnout na hledání příčiny těch stojících větráků, proto se tady na to ptám. Klimu samozřejmě zapnout zkusim, ale jestli to neroztočil přes diagnostiku, tak pochybuju, že se pohnou. Díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přes originál diagnostiku PSA Diagbox, PP2000 ...?

Pojistky jsou ok?, každý větrák má svoji jednotku s pojistkou. Elektroniku pro ně ještě napájí pojistka F1 v motorovém prostoru.

Relátka tam asi nebudou, mám dojem, že to je řízeno PWM.

Zkus to přes tu klímu? Pak hledej pojistky. Jestli by nejely oba, tak bych to viděl na tu F1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v servise to je kde?  U někoho ve Šternberku ? Klidně piš do SZ. Jinak já jsem měl stejný problém (nefunkční ventilátory) na 406 a byla to špatná kostra. Bohužel ti neporadím, kde tu kostru hledat, 607 znám jenom zvenku:D(nikdy jsem v tom ani neseděl). Píšu to proto, že jsem zkoušel všechno možné a na tohle jsem přišel náhodou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V servise to mam v Olomouci. Je to kluk, kterej se zabývá čistě jen Peugeot, Citroen servisem. Slyšel jsem na něj jen chválu. Tak uvidim. Ventilátorama se nezabýval, jen zjistil, že se netočí. Auto u něj stálo měsíc, protože čekal, až dorazí to těleso termostatu... Mrknu po té pojistce a ještě teda na tu kostru. Je mi divný, že by se zastavily oba najednou. Ikdyž teda nevim, jak dlouho nefungujou. Ale nikdy jsem nepozoroval špatnou teplotu. Vždycky držela na budíku přesně 90°. 607 je super svezení. To auto mě baví, tak snad se mi tohle podaří vyřešit. Každopádně díky za info. Každej kousek informace je užitečnej. R.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak taky  na to mohl v mezičase kouknout. Já jsem měl teplotu při normální jízdě v poho, ale problém byl v koloně nebo ve špičce (třeba projet Hodolany), to šlo po chvilce celkem rychle nahoru (100 - 110) a když jsem se rozjel, tak to zase spadlo a právě že ventilátory stály oba. A taky to bude dělat problémy s klimou. Tak snad se dílo podaří:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Alien.317 napsal:

Auto u něj stálo měsíc, protože čekal, až dorazí to těleso termostatu.

To je tedy katastrofa, mi od Badisaka přišel snad za 3dny, ale od té doby se asi dodávky dílů PSA změnily.

https://eshop.autorozvody.cz/code/ORIGINÁLNÍ[spc]DÍL|1336Y3|0|-1|1336y3

Když zapneš klímu, ideálně na 13st, abys měl jistotu, rozběhne se levý ventilátor.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem koukal na fotky(jinde na netu) a koukám, že pojistkovka v motoru je na stejném místě jak 406 a já jsem tu kostru měl schovanou za tou pojistkovkou na podběhu - kabel vede od sahary pod levým světlem. Tak to máš jenom takový nástřel.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@AgrafikJo, katastrofa to je. Údajně nějak přesouvali centrální sklad na Slovensko(tim se nechci nikoho dotknout) a je to s těma dodávkama teď nic moc. Tu klimu zkusim, ale on to zkoušel rozjet přes dia a ani se to nehlo, tak počítám, že výsledek bude stejnej. 

@PaKrDíky, to by se mi mohlo hodit. Zkusim tam na to mrknout pod tu pojistkovku a uvidim, kam až se dostanu a jak to tam bude vypadat. Ten kluk z toho servisu(dělá jen peugeot a citroen) má prý zas zkušenost, že v drtivý většině případů odchází ty měniče, co jsou přímo na těch větrákách. Když něco zjistim, tak pak hodim info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač, přece jenom je to jiný model takže to ber jenom jako takovou volnou inspiraci než přesný návod;) ještě se dalo odpojit čidlo na termostatu a po zapnutí klíčku jede sahara na plno. Ale to by ti potvrdil někdo, kdo zná 607, v tomto směru už fakt vařím z vody. 

Do Šternberka nemám teď plánovanou cestu, mohl bych ti pomoct s bádáním:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...