Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Výměna svorníků (šteftů) vstřikovačů

Recommended Posts

Posted (edited)

Ahojte,

mám na Vás prosbu. Je nějaká vychytávka na povolení šteftů - šroubů z hlavy motoru? Je tam 6 torx. Zkusil jsem povolit dva, oběma se utrhla ta torxova hlavička. Tak jsem to neriskoval a přetěsnil vstřiky na původní štefty. Ale jednou mě to čeká,tak ať jsem připraven. Díky.

Doplním motor 1.6 HDi. 

Edited by Péťa
Nepiš dva příspěvky těsně za sebou, použij edit ;)
Posted

to mě napadlo taky, ale je tam přístup jako k penězům a bez odstrojení víka ventilů a sání bych ty matky neměl čím chytit.  Ale jinak to ve finále asi nepůjde, než to odstrojit a kontra matkama to povolit. 

Posted

Toto mám za sebou chtěl jsem pretesnit vstřiky na staré stefty a uthali se my v hlavě. Všechny byly natažený. Zbytek steftu jsem musel navarit cočkem od toho kuzilku až nahoru a privarit matku a pak to šlo povolit. Pozor kulickaod svěření my za motorem provalila plastové potrubí s chl. Kapalinou 

Posted
před 3 hodinami, Jarryn napsal:

Toto mám za sebou chtěl jsem pretesnit vstřiky na staré stefty a uthali se my v hlavě. Všechny byly natažený. Zbytek steftu jsem musel navarit cočkem od toho kuzilku až nahoru a privarit matku a pak to šlo povolit. Pozor kulickaod svěření my za motorem provalila plastové potrubí s chl. Kapalinou 

jasně, pokud se kolem motoru svařuje, musí se celé okolí svařovaného místa obložit, aby se nestalo to, co popisuješ, osobně dávám na co největší plochu MOKRE hadry, ty kuličky od Cočka nebo i elektrody umí propálit i hadice s kapalinou

ještě k tomu svařování--navařte matku na šteft a minutu počkejte, teplo se rozloží i do závitu šteftu a až pak nasaďte klíč a začněte povolovat

Posted (edited)

Matka na šteftu z hora privarena vždycky upadla bez ohledu na dobou . Štefty  jsou nějaký  moc nóbl  material pro svařování,  jak říkám mě pomohlo udělat housenku od toho kuzilku  po zavitu nahoru pak tam šoupnout matici privarit z vrchu a pak i k tě housence a povolilo to. 

Edited by Péťa
Necituj předchozí příspěvek