Klema307 Posted March 25, 2019 Posted March 25, 2019 (edited) Ahojte, mám na Vás prosbu. Je nějaká vychytávka na povolení šteftů - šroubů z hlavy motoru? Je tam 6 torx. Zkusil jsem povolit dva, oběma se utrhla ta torxova hlavička. Tak jsem to neriskoval a přetěsnil vstřiky na původní štefty. Ale jednou mě to čeká,tak ať jsem připraven. Díky. Doplním motor 1.6 HDi. Edited March 25, 2019 by Péťa Nepiš dva příspěvky těsně za sebou, použij edit ;) Quote
ozzy56 Posted March 25, 2019 Posted March 25, 2019 dej na šteft dvě nízké matky proti sobě (kontra), nebo našroubuj matku a heftni svářečkou (v nejhorším) Lukas.407 1 Quote
Klema307 Posted March 25, 2019 Author Posted March 25, 2019 to mě napadlo taky, ale je tam přístup jako k penězům a bez odstrojení víka ventilů a sání bych ty matky neměl čím chytit. Ale jinak to ve finále asi nepůjde, než to odstrojit a kontra matkama to povolit. Quote
Jarryn Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 Toto mám za sebou chtěl jsem pretesnit vstřiky na staré stefty a uthali se my v hlavě. Všechny byly natažený. Zbytek steftu jsem musel navarit cočkem od toho kuzilku až nahoru a privarit matku a pak to šlo povolit. Pozor kulickaod svěření my za motorem provalila plastové potrubí s chl. Kapalinou Quote
pesastor Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 Oni v servis manualech vedi proc pisou ze se MUSI VZDY stefty davat nove. Jenze spousta lidi teprve nevi-li jak dal, hleda manual . 307rg 1 Quote
ozzy56 Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 před 3 hodinami, Jarryn napsal: Toto mám za sebou chtěl jsem pretesnit vstřiky na staré stefty a uthali se my v hlavě. Všechny byly natažený. Zbytek steftu jsem musel navarit cočkem od toho kuzilku až nahoru a privarit matku a pak to šlo povolit. Pozor kulickaod svěření my za motorem provalila plastové potrubí s chl. Kapalinou jasně, pokud se kolem motoru svařuje, musí se celé okolí svařovaného místa obložit, aby se nestalo to, co popisuješ, osobně dávám na co největší plochu MOKRE hadry, ty kuličky od Cočka nebo i elektrody umí propálit i hadice s kapalinou ještě k tomu svařování--navařte matku na šteft a minutu počkejte, teplo se rozloží i do závitu šteftu a až pak nasaďte klíč a začněte povolovat 307rg 1 Quote
Jarryn Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 (edited) Matka na šteftu z hora privarena vždycky upadla bez ohledu na dobou . Štefty jsou nějaký moc nóbl material pro svařování, jak říkám mě pomohlo udělat housenku od toho kuzilku po zavitu nahoru pak tam šoupnout matici privarit z vrchu a pak i k tě housence a povolilo to. Edited March 30, 2019 by Péťa Necituj předchozí příspěvek Quote
ozzy56 Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 ano rozumím, tam má šteft největší průměr, no hlavně že se podařilo Quote
Recommended Posts