Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Modely Peugeot v čele tří segmentů


Béďa

Recommended Posts

Peugeot v ČR navázal na rekordní loňský rok dalšími úspěšnými měsíci, navíc s markantními nárůsty. V únoru Peugeot registroval 1227 vozů, dosáhl podílu na trhu 6,01 % a 4. pozice na trhu. Růstem 45,7 % zdaleka překonal své konkurenty a současně se ujal vedení ve třech tržních segmentech.

 V roce 2018 byla Česká republika jednou z 16 evropských zemí, ve kterých značka Peugeot překonala svůj prodejní rekord. Málokteré zastoupení značky se však může pochlubit tak výraznými nárůsty v prvních dvou měsících letošního roku, jako Peugeot v ČR. Zatímco český automobilový trh už šest měsíců nepřetržitě klesá, Peugeot jakoby tento pokles vůbec nereflektoval a neustále rostl. V únoru dokonce o 45,7 %!

Celkově za první dva měsíce letošního roku Peugeot registroval 1865 osobních a 580 užitkových vozů. S 5,91% podílem na trhu obsazuje 5. příčku v žebříčku automobilek. Růstem o 25,6 % jednoznačně převyšuje veškerou svou konkurenci. Navíc se výrazně prosadil v rámci jednotlivých segmentů.

Každé 4. malé SUV je značky Peugeot

Zájem o Peugeot 2008 ani po šesti letech od uvedení na trh neslábne. Model, který se bez nadsázky dá nazvat fenoménem českého trhu, je s 571 letos registrovanými vozy opět nejprodávanějším malým SUV v ČR, přičemž svůj podíl v segmentu ještě navýšil na 23,5 %. Na rozdíl od mnoha evropských zemí, kde vládne Peugeot 208, v Česku kraluje modelové řadě model 2008. V rámci českého trhu je po dvou uplynulých měsících 12. nejprodávanějším vozem, zatímco v loňském roce mu patřila až 24. příčka.

Boxer ve skvělé formě

Největší užitkový vůz značky Peugeot, model Boxer, byl v roce 2018 čtvrtým rokem po sobě lídrem českého trhu LCV. Dvěma úspěšnými měsíci letošního roku svoji vedoucí pozici ještě upevnil. S 430 registrovanými vozy a s 26,4% podílem jednoznačně dominuje svému segmentu. Současně má hlavní zásluhu na první pozici značky na českém trhu lehkých užitkových vozů, kde Peugeot obsazuje s 580 registrovanými vozy takřka 18 %.

Expert ztrojnásobil prodeje

Počet 110 registrovaných vozů za první dva měsíce roku znamenal pro Peugeot Expert trojciferný nárůst oproti stejnému období loňského roku a vynesl ho na vrchol segmentu středních dodávek.

508 má slibnou budoucnost

Překvapivého výsledku dosáhl i fastback Peugeot 508. Ač nezískal prvenství ve svém segmentu, v kategorii sedanů vyšší střední třídy obsadil s 63 registrovanými vozy bronzovou příčku. Přitom se dá očekávat, že popularita vozu 508 nadále poroste vzhledem k pozitivním signálům z celé Evropy, k nimž patří například už 14 tisíc objednávek, získání pozice lídra segmentu ve Francii či blížící se uvedení verze SW na evropské trhy.

logo-Peugeot_0.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...