Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Auto při rozjezdu cuká


Leo

Recommended Posts

Začalo to před rokem, kdy se občas nešlo pomalu ani rozjet, jak se auto při rozjezdu rozvibrovalo, že jsem musel vymáčknout spojku a opatrně se rozjet nanovo (někdy to bylo lepší a někdy horší). Někde jsem tu našel radu pořádně protočit spojku pod zátěží (že prý se vypálí setrvačník či co) a opravdu to pomohlo cukání se zmírnilo až úplně vymizelo. Tak jsem najel 10000 km bez náznaku problému a na podzim se objevil problém nanovo, občas to při rozjezdu na jedničku zacukalo. Pozorováním jsem zjistil, že to dělá spíše při rozjezdu na nižší otáčky, spíše po nějaké době ježdění (teplý motor) a hlavně to dělá, když delší dobu (pár dnů) jezdím po městě. Když vyjedu někam za město, kde jedu déle konstantní rychlostí,  tak po příjezdu do města je auto naprosto bez problému. Když to cuká hodně, tak zase trochu protáhnu spojku pod zátěží a ono se to na čas uklidní. Mám podezření na dvouhmotový setrvačník, ale raději se zeptám zkušenějších, zda výše popsané příznaky tomu opravdu odpovídají (jinak žádné zvukové doprovody závada nemá).

Při výměně spojky a setrvačníku se prý musí sundat celá náprava a tak se mi do toho moc nechce. Jenže teď musím akutně měnit oba přední tlumiče a tak zvažuji udělat to v jednom (když už to bude sundané). Akorát jako na potvoru se nyní auto rozjíždí naprosto bez problému a ani náznak cuknutí. V servise by tedy udělali pouze to, co bych si "vymyslel", ale bez příznaku závady. Trochu mám strach, aby to potom necukalo dále a já nevyhodil 20000Kč za novou spojku.

Děkuji za Vaše názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Presne to co popisujes, mi delalo na P405. Chtel uz jsem to auto dojezdit a neresil jsem, dokud se mi uplne nerozsypala lamela. Koupil jsem "vyhodne" ve sleve sadu starline. lozisko, pritlacak a lamelu. vymenil a cukani prestalo... po 15 tisicich jsem oddelal ten kvalitni pritlacak ze starline :) Tak jsem tam vratil puvodni Lucas, na kterem bylo nalitano 290k km, a ejhle, cukani se vratilo... Takze v mem pripade to byl pritlacak na spojce. Myslim, ze casem se proste ty pritlacne pruziny unavi.

Chvilema uz mi to cukalo tak, ze jsem to musel turovat na 1ku a nebo to proste jen potahnout kousicek na 1 a hned radit 2... a na te rucce jsem to turoval kazddou chvilku. Pri rozjideni se lidi na prechodu divali co delam a bylo to jako kdyz clovek najede 90kou na kocici hlavy :)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...