Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

wifi modul HP


Driver

Recommended Posts

Neměl by někdo z místních "ajťáků" k dispozici wifi modul z nějakého staršího notebooku HP, potřeboval bych jeden z následujících typů:

- 753077-001 Realtek RT8723BE 802.11bgn 1x1 Wi-Fi + BT4.0 Combo Adapter 

- 733476-001 Atheros AR9565 802.11bgn + Bluetooth 4.0 Wi-Fi Adapter
- 753076-001 Broadcom BCM43142 802.11 bgn 1x1 Wi-Fi + BT4.0 HMC Combo Adapter
 

Řeším problém s wifinou na notebooku HP 250 G3 a výměna modulu už je asi poslední možnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co maš za problem konkretně?

Mam tady Intel centrino advanced  - N 6205 model 62205ANHMW

Ovšem netušim jestli se nějak blíží k těm tvým vypsaným, každopadně řešil jsem problem s latencí při přehrávání zvuku a tohle mi tu zbylo protože Lenovo ma zamknutý karty v biosu, tkzv whitelist a jinou tam prostě nedáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Co maš za problem konkretně?

 

Takový zvláštní problém. Stane se, že wifi hlásí, že je připojená k síti, ale nemá přitom přístup do internetu, protože nedostane IP adresu z DHCP routeru. Nějakým postupem se mi to povede zprovoznit, začne to fungovat, ale po nějaké době opět to samé. Nebo se ještě stane, že po zapnutí notebooku se automaticky nepřihlásí k síti a musím to udělat ručně. Zkoušel jsem připojení na dvou routrech i na hotspotu z telefonu. Hodil jsem do NB jiný disk a na to udělal čistou instalaci, ale se stejným výsledkem. Na NB jsou W10, fungoval bez problémů a najednou začal dělat toto. Našel jsem různě na netu, že lidi mají stejný problém, ale bez řešení. Modul wifi je tam Ralink. Ty co sháním by tam měli pasovat také, Ralink tam už ale nechci dávat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to ještě zkusím. Jinak s ovladači jsem si hrál také, dával jsem tam i ovladače přímo od výrobce čipu wifi modulu, ale nepomohlo. Starší ovladač mě nenapadlo vyzkoušet, mohl se tam v rámci aktualizací stáhnout novější se kterým začali problémy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Driver Zeptám se - ten router, ke kterému se nechce připojovat je co zač ? není to čistě náhodou od UPC Technicolor 7200 nebo jak se ten šmejd jmenuje (tmavě šedá krabice na šířku a bez antén) ? Jestli ano, nehledej chybu v notebooku, ale buď ukecej UPC na výměnu nebo za něj dej jakýkoli rozumný router a přepni toho šmejda do režimu bridge 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, jsem slepej 🙂, to jsem přehlídnul 😞 - ještě dotaz - co je v tom stroji za modul ? Intel, Broadcom Realtek nebo nedej bože Ralink ?

Tak jsem zahrabal ve svých zásobách a našel Broadcom s označením BCM94313HMG2LP1, je to z HP Probook 6555b, tudíž by to mělo ve 250ce fungovat 🙂 - pošli mi PMko s číslem, zavolám a domluvíme se, na Prahu 9 jezdím poměrně často, tak Ti s tím můžu i pomoct 🙂

Edit: akorát je to "jen" Wifi, nemá BT, je to BGN 300Mbit 🙂

Upraveno uživatelem lucnikonik
skleroza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za nabídku. Já jsem v práci vyhrabal z jednoho vraku modul Realtek, je to také jenom wifi. Podle popisu na webu HP tam má pasovat tak ho potom vyzkouším. Ještě jsem si hrál s ovladači a zatím to funguje, ale musím to nechat pořádně otestovat. Kdyby mi potom ten Realtek nefungoval tak bych se ozval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pohodě, mám ji v šuplíku 🙂 jinak pro sichra - pošli mi mail, pošlu Ti jeden reg soubor, který zakáže windowsům automaticky aktualizovat ovladače přes Windows Update, u desítek je to docela problém, protože člověk dá funkční ovladače a druhý den jsou tam opět nefunkční a to bez varování 😞

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...