Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výmena kolies so snímačmi tlaku


gadri

Recommended Posts

Zdravím, ak mám dve sady pneu so snímačmi tlaku, musim dať každé koleso na pôvodné miesto?( Samozrejme pre pneu,ktore majú určený smer rotacie zostane tento zachovaný), - praktický príklad, môžem LP dať na miesto LZ ( smer rotacie zostáva zachovaný)? Ako sa s tým vyrovná riadiaca jednotka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš s tým osobnú skúsenosť ,lebo ja ano a dokonca tento týždeň som riešil obdobný problém. Check kontrol hlásil lavé predné pretože snímač bol nakódovaný na lavé predné ale dofúknuť bolo potrebné zadné koleso kde sa fyzicky snímač po výmene nachádzal. Tolko moja skúsenosť a riešil som to už na viacerých autách.

EDIT:

gadri :  kolesá sa dajú prehodiť ,ale potom by bolo potrebné prepísať v tom poradí aj snímače ,alebo to ignorovať a jednoducho pri nejakom upozornení prejsť všetky kolesá.

Upraveno uživatelem baffy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravdu má @jarokare,  Mám s tím osobní zkušenost. Samozřejmě se musí jízdou pozice načíst . Už jsem to v nějakém vláknu psal, stačí na to někdy i pár set metrů. Zkoušel jsem kola pokusně přeházet i mezi sebou. Na diagnostice je to krásně vidět, jak se to na pozicích přeháže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobní zkušenost mám ze své 508. Namontuješ kola na auto a do 30min jízdy víš na čem jsi. Buď máš správný typ snímačů a vše se to samo spáruje a nebo máš špatný a nespáruje to ani Pepa z depa :aut 

Na mou 508 musím používat starý typ, které byly např. i na 407, i když dle SB se dají použít i nové. Jenže ty prostě nefungují. Starý typ funguje bez problémů a absolutně bezobslužně ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarokare, nie je vysielacia anténka priamo v snímači na ventile?  Ako to potom RJ pozná z akej pozície ide signál ? Netreba RJ  " povedať" ,že " tento signál"  ide.napr. z LP  a  "tento" z LZ ?

Upraveno uživatelem gadri
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vysílač je ve ventilku , ale taky musíš ten signál něčím přijmout , Peugeot to má řešený třema anténama (dvě vepředu a jedna vzadu) a podle toho , z který antény příjde signál  , to pozná pozici kola ...

Sice netuším , jak to pozná zadek s jednou anténou , ale funguje to , asi bych musel najít starý papíry ze školení :D

Upraveno uživatelem jarokare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...