Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Horší příjem radia u 508


Pažout508

Recommended Posts

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá schéma zapojení antény radia u RT6.U staré 508 r.v.2011 (tam nebyl dotykový displej,nevím typ radia RT4? nevím) jsem měl mnohem lepší příjem bez šumu.Teď mám horší příjem stanic, tak bych to chtěl projít.Nevím jestli není někde ve spojích nějaký přechodový odpor nebo jestli je někde vřazen zesik,který nemaká.Má někdo nějakou radu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedotykový systém u 508 je RT6. Dotykový je SMEG. Nemyslím si, že by to měl facelift řešené jinak, takže předpokládám, že FM anténa je také v zadním okně. Sundej obložení kolem zadního skla a tam uvidíš modul a připojení. Případně nahoď VINko a zítra bych mrknul do SB ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ty antény jsem koukal,jsou v obou okénkách a myslím ze jsou v káždém 2ks. Teda aspoň mi to tak přijde.Měla by být na pravé nebo levé straně?Neměl jsem to tedy odkryté. VF38EAHWTFL040167

Upraveno uživatelem Pažout508
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem jen stihl sundat obložení kufru a zkusil jednotku antény.Měl jsem naladěnou stanici která trochu šuměla a odpojil jsem anténu od jednotky.Žádná změna nenastala ,tak jsem vytáhl chráničku z kasle a víka a není vidět že by byly kabely porušené.Je možné ,že by byla jednotka pryč?Setkal se s tím někdo?Ještě něco, na horním obrázku od MJSytic je kablík vedený k oknu na anténu k té zástrčce ,u jednotky mám klem mezi dvěmi piny.Na obrázku to není:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem na to koukal ještě jednou a podle popisu u druhého z obrázků se mluví o další jednotce na straně spolujezdce u zadního sloupku. To by odpovídalo tomu, že je ještě jedna jednotka za obložením u zadního bočního okénka na pravé straně, jak jsi psal. Je pravda, že já tam mám proužek taky. A odpovídalo by to popisu, že tam jsou uváděny jednotky pro AM/FM1 a FM2 :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

“Ahoj a díky za info. Včera jsem byl v servisu a zlistili jsme, že už mám na zadním okénku na straně řidice integrovanou anténu na Dab. Na druhé straně je FM2 a na pátých dveřích je FM1 a AM. “ To je text od Ortik v jiném vlákně řeší digitální příjem. Tak to odpovídá tomu že druhý modul je na straně spolujezdce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

 Tak jsem dnes rozebral tu pravou stranu zadního sloupku. Našel jsem ten zesikFM2,odpojil kabel antény a signál se ztratil. To asi znamená že zesik je v pořádku. Tak nevím, jestli je nějaký problém za rádiem , nebo má SMEG slabší tuner než RT6? Ještě jsem porovnal se zesilovačem ve dveřích kufru. Tam je ale FM1 a AM

044C03D6-F87E-47E9-A5F0-CF915F6C77D2.jpeg

B3CBAC43-A7EE-4E92-A3B7-0B1F1976E6C6.jpeg

CCBE1F78-9220-49DC-8FDD-9C8CCB2507B4.jpeg

232423D2-416B-4FE2-B97D-39CA4816DD25.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Hola, rád bych toto téma oživil, protože mám podobný problém a třeba za tu dvouletou dobu někdo něco objevil :)

Mám taky přijem horší než jsem míval u 307SW - dostal jsem se k zesilovači na sloupku, ale narozdíl od uživatele Pažout508, po vyndání koaxu se příjem vůbec nezměnil. Takže se mi zdá, že zesilovač nefunguje a chytám pouze na natažený koax (oba). Dokonce to, že on ztratil signál po odpojení jednoho zesíku je zvlaštní, protože by to měl chytit ten druhej s anténou na kufru.
Zkoušel jsem odpojit i koaxy na rádiu (oba, DAB nemám) a až když odpojím oba, signál zmizí - pokud je aspoň jeden zapojený, signál mám (i když asi ne zesílený) a stejný - tak i tak i oba. 

Ale co hlavně mi neštimuje je to, že v kabelu od rádia k zesilovači není žádné napětí. Zkoušel jsem i osciloskop a je tam max 0.05V.. není tam nic ani DC, ani AC .. nikde jsem nenašel, jaké napětí tam má být - jak je vlastně ten zesilovač napájen? - ví to někdo? nebo dokáže to někdo změřit? Vadný zesilovač tak zatím vylučuju, když tam nemám napěti :) Zkoušel jsem měřit i přímo na rádiu (a taky nic), měřil jsem i všechny koaxy (nezkratované, nezlomené).

Díky! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...