Jump to content
  • Aktuální cíle darů

206 nejde nastartovat a k čerpadlu neteče proud

Recommended Posts

Posted

Ahoj všem. Mám tu 206 rv. 2003 1.4 benzín a nechce naskočit. Původní myšlenka byla že odešlo čerpadlo a tak jsem to proměřil a zjistil že k němu nejde proud. Tak jsem auto napích a hele závady. P 0135, P0201-0204,P0141,P0351 a P0352. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem.

Posted

Ahoj , zkoukni pojistky F2 a F15 v pojistkovce v motoru , ale pochybuju , že odešly obě najednou , spíš to vypadá , že odešlo relé v pojistkovce , co je napájí . Zkus pojistkovku poklepat , jestli náhodou nesepne nebo ji na zkoušku vyměnit ...

• 2 weeks later...
Posted

Ahoj, mám stejný problém, startér točí, ale nejde tam nafta. Balonek je tvrdý, bubliny nejsou. Měřil jsem ty pojistky a je na nich 8,74V baterie má 12,36 předpokládám, že v tom bude ten problém? Pojistky jsem vyměnil a je to stejné.

Motor 1.4HDi P206. 

Posted

Nafta je trochu jina. Diagnostika je zaklad. Kazdopadne 9V nemuze byt na pojistkach, pokud baterka ma normalne 13V. Napajeci rele, oxidace atp. na silnoproudých větvích hledat chybu, zkratka kde se onech 4-5V ztraci.

Posted

Relé napájení je součástí pojistkovky motoru , jestli máš malý napětí na výstupu (pojistkách) , tak je nejspíš ta pojistkovka v háji , ale to už jsem psal hned v prvním příspěvku ...

• 3 years later...
Posted (edited)

Zdravím, nemáte někdo elektrické schéma na Peugeot 206. Nejde nastartovat, neběží palivové čerpadlo a nesvítí žlutá kontrolka motoru. Jsou tam  komponenty viz.foto. Na pojistkách je firma Delphi.

IMG_20230307_151141.thumb.jpg.7b0d4001ab2f8875e6bf1ab1faef939c.jpgIMG_20230309_113259.thumb.jpg.a09d29e986b5764e455ddcf42cf03336.jpgIMG_20230309_113517.thumb.jpg.29828ccdf852edfc1734ef8ecf4040bf.jpg

IMG_20230309_113534.jpg

Edited by zozan
  • MJSytic changed the title to 206 nejde nastartovat a k čerpadlu neteče proud
Posted (edited)

@jarokareDíky za radu, mrknu na to :) Nevíš, kdo by mohl mít schéma na tento typ 206? Mám dvoje el. schémata, ale jsou tam úplně jiná čísla pojistek než na fotce. Kde je u tohoto typu auta relé pro spínání palivového čerpadla (pod řídící jednotkou není...)? Díky předem za jakoukoli radu.

Edited by zozan
Posted (edited)

Relé je přímo v pojistkovce a schéma by možná bylo , ale bez bližší specifikace to nejde , 206 opravdu nestačí , ideální je VIN

Jedno schema tady mám , ale to jenom odhaduju z těch fotek , co si sem dal 

206 new.pdf

Edited by jarokare
Posted (edited)

@jarokare VIN je VF32CHFXA42957344. To relé je někde pod tím plastovým krytem (myslím tu poslední fotku)? Za rady se s tebou samozřejmě srovnám :) .

Koukal jsem na to schéma, ale já tam mám max. pojistku č. 17. Na tom schématu od tebe jsou čísla pojistek daleko vyšší.

Edited by zozan
Posted

Tak jsem to nakonec opravil. Byl přerušený drát mezi pojistkovou skříňkou ve schématu označenou X28-II a řídící jednotkou ve schématu označenou A35. Byl přerušený drát č. 1229 někde ve svazku. Kabeláž u tohoto typu není pod vzduchovým filtrem, jak psal jarokare, ale vedou u vršku levého blatníku a potom pod předním sklem k řídící jednotce. Kabeláž jsem rozdělal až k přednímu sklu, ale nic jsem tam nenašel, tak jsem nakonec natáhl nový drát a přiletoval ho na uštíplé konce u obou konektorů. Ještě jednou děkuji za schéma, bez něj bych to neopravil.