Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Letní pneu


Mosquito

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

tak jsem to pro letošek uzavřel, pro příští (doufám že aspoň 4) sezóny zkusím Nokian Powerproof (215/50R17 95W TL XT). Vzorek mi přijde podobný jako jsem měl na EfficientGrip Performance. Letní Nokian jsem ještě neměl, tak to bude nová zkušenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Letos mě čeká výměna letních pneumatik. Měl jsem Michelin Energy a v současné době mám Pirelli P7. Rozhoduji se mezi těmito letními pneu. Zatím jsem nakloněn pro značku Contimental 6.
U zimních pneu, je volba jasná , a to Barum Polaris. U letních si tak jistý nejsem.

 V BestDrive má P-C slevu. Ptal jsem se osobně v prodejně v Č. Budějovicích, i když je pravda, že jsem použil kartičku P-C a podle ni ji prodavač hledal. Sdělil mi, že P-C má větší slevu napneumatiky, než na servis (pneuservis).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozdravujem priatelia ja som minulý rok kúpil na 5008 Continentál 225/45 R17. Ten rozmer nieje síce napísaný v TP ale po konzultácií v Peugeot-e mi povedali že sa používa a je schválený výrobcom. Po roku používania v letnej sezóne môžem potvrdiť že auto sedí na ceste ako pribité a jeho stabilita je ešte lepšia. Reakcia pri brzdení sa mi vidí tiež lepšia. Spotreba je rovnaká ak nie lepšia určite nieje horšia. Na mokrej vozovke a za dažďa sú parametre pneumatiky tiež veľmi dobré! Hlučnosť je na pocit rovnaká. Som však zvedavý aký bude ich nájazd lebo zatiaľ žiadna pneu neprekonala Michelin.

Negatíva sú v tvrdšom podvozku čo je cítiť hlavne keď prezujem zo zimných na letné.

Ročný nájazd je u mňa teraz okolo 35.000 km. Bratislava a okolie (Záhorie).

Celkovo som s väčším rozmerom a nižším profilom viac spokojný ako s pôvodnými pneu. Naozaj je to citeľný rozdiel. 

Jazdím už cca. 30 rokov. Mám najazdených už skoro 1.000.000 km. Najviac sa mi osvedčili Michelin vždy som sa k ním vrátil. Najlepšie parametre dojazd spotreba hlučnosť správanie v kritických situáciách.

Posledne ma však veľmi milo prekvapili NOKIAN letné pneu na manželkinom Peugeot-e 4007 (benzín). Skutočne výborné pneu relatívne tiché aj napriek typu pneu na SUV. Dobrá trakcia aj v zákrutách a to samotná 4007 je povestná nakláňaním  v zákrutách. Výborne držia stopu za mokra aj pri väčšom množstve vody na ceste. Proste veľké prekvapenie a spokojnosť s prihliadnutím na cenu.

Tak prajem dobrý výber priatelia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie nemám ho zapísaný v tech. preukaze. a absolvoval som v lete STK a aj keď si všimol technik iný rozmer tak po vysvetlení že je to povolený rozmer výrobcom nerobil stres. To sa na SK v minulom roku veľmi sprísnili kontroly na STK.

Asi som mal šťastie na normálneho človeka. Skúsim zistiť či by bolo možné dopísať ten rozmer do TP ak mi dá Peugeot potvrdenie že je to schválený rozmer. Určite to za to stojí potom čo som ten rozmer jazdil som maximálne spokojný. Nechcel by som sa v letných rozmeroch vracať k tomu čo mám v TP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Máte někdo prosím zkušenosti s Barum Bravuris 5HM 215/50R17 95W(Y)? Překvapilo mě, že v testu se objevili většinou až ve třetí desítce. :myslim Cena za kus cca 1900,- což mi vyhovuje. 

Ještě koukám po Nexenech N Blue HD plus. Taky cena kolem 2000,-.

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Medvěd Sundal jsem před renovací Micheliny Primacy 3 a když jsem zjitil, že guma Primacy 4 stojí cca 3500,- Začal jsem zjišťovat levnější variantu. Zaujali mě právě Barumky, ale testy ve mě vyvolávají pochybnosti. :nevim:myslim 

@pavelu96 Koukal jsem taky na Uniroyal RainSport. Tenhle šikmý vzorek jsem měl na 306ce BF Goodrich a hučely. A pětky vycházejí na nějakých 2600,- A to už se mi zdá dost. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...