Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Letní pneu


Mosquito

Recommended Posts

ludek72: předpis jasně říká - 1,6 mm. 5 let není tak moc. Jezdi a nepřemýšlej.

Mmch, na dálnici nám bouchla půl roku stará Polaris5. Vyrobena v létě, bouchla v březnu, reklamaci pochopitelně neuznali.

 

Barumky jsou OK.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby se  ještě dělaly Regal Racer tak jdu okamžitě do nich , jezdil jsem je v 17" na předchozím autě , barumky jsem měl 3x , je to na mokru s.vině klouzavá . Já na zkušenosti nedávám , vyzkouším si to prostě sám , nikomu gumy nebudu doporučovat a zároveň ani odrazovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já původní Micheliny (54tkm) vyměnil za GY Efficient Grip Performance, který stály o čtvrtinu míň, než Micheliny. Stále jsem měl pocit, že mi mizí před očima, ale tak hrozný to nebylo. Teď šly dolu, je pravda, že Micheliny měly s 54tis opravdu ještě 2mm vzorek, GY jsou úplně na minimu, najeto byla 48t, takže tak strašný to nebylo. Je fakt, že zimní Mišeliny A4, vydržely 50tkm a furt měly ještě skoro 3mm vzorek. Na jaře taky koupím něco nového, zatím nemám rozhodnuto, v hledáčku mám Continentaly (mám na služebním a jsem spokojený), Dunlopy (dobrá zkušenost dříve, ale menší proběh, asi jako GY), když budou mít rozumnou cenu, klidně vezmu Micheliny, uvidíme,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem různé a je to fuk. Každý má jiný názor, kolika lidí se zeptáš.

Původnímu tazateli doporučuji získat vlastní zkušenosti - koupit, používat, zapisovat. Z takových 40 let budeš mít vlastní zkušenosti.

Do firmy kupuju Barum, letní i zimní, je to dobrá kvalita za rozumnou cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě to o gumách je a to hodně. Těžko si pak sám sobě budeš vysvětlovat, že ten kdo nehodu způsobil to neměl v rukách a v hlavě v pořádku, když ty si tomu mohl nějak zabránit nebo minimalizovat škody použitím lepších pneu. Nejde o tebe, jde o ostatní řidiče a tam lepší pneu v případě incidentu dost může pomoci. A incidentů, kdy mě chce někdo zřejmě zabít mám stonásobně více, než počet chyb co udělám já. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove diky za vsechny reakce , omlouvam se nechtel jsem aby tady vznikl flame okolo znacek pneu . Nejcenejsi post je od Pacho69, zajimal me najezd /zkusenost v zavislosti na znacce pneu , ale asi si kazdy nedela pozn. kolik na cem najede... chapu to..

Asi je opravdu vymenim , bo jsem si uvedomil, ze ted budu mit auto 5 let a nemyslim , ze ho budu mit dyl nez 10let , takze nebudu to odkladat , pri prodeji malo sjety pneu zase nikdo moc neohodnoti ...

Diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele když to vezmu s ohledem na poslední auto které je 807 z podpisu tak na  jaře 2015 jsem pořídil Barum bravuris2 jezdím vcelku dost, dost tahám přívěs a celkově si myslím že auto u mě má dost těžkou službu. S těma pneu jsem spokojenej je fakt že nějakou závodní kudlu nejezdím ale zatím se mi nestalo že pokud jsem se dostal do krizovky tak že by to bylo díky pneu. Aktuálně mají proběh cca 41 tis. km a dvě mají cca 3 mm  a dvě cca 2,5 mm zbývajícího vzorku každý rok je prohazuju přední jde na zadní a zadní na přední ale na stejné straně vozu. Příští sezónu musí ještě odjezdit, takže předpokládám že až je budu vyhazovat tak budou mít proběh něco málo do 50 tis. km což si myslím na auto váhy a velikosti 807 je slušný výkon.  Michelinky jsem jezdil na Š120 a pak ještě na Felicii ( v dobách kdy jsem byl svobodný a bydlel u rodičů) Na stodváce měli proběh letní okolo 40 tis. km  a na feldě jsem je zouval asi po 30 tis km. a vzal si je brácha a ten na nich jezdil(taky felicií) ještě dvě sezóny takže si myslím že najezdili minimálně okolo těch 50 tis. km ale jak stodváca tak felicie byli úplně jiný váhový kategorie jak 807 nebo dnešní auta vůbec. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ludek72: Já pokaždé, když mám pneu poslední sezonu, tak je "slyším". Přesto, že jsou to letní jsou hlučné. Určitě to souvisí s tím, že jsou sjeté, ale podle mne i směs doznává změny, takže jsou prostě hlučnější než zimní. Přičemž je sjedu obvykle za 4 sezony (zimní pak za 5, v zimě najedu o čtvrtinu míň a ty Micheliny A4 fakt držely vzorek). U služebního vydrží gumy mezi 2-3 sezonami, tam to tolik slyšet není. Je to subjektivní pocit, samozřejmě, ale usuzuji, že ta guma věkem mění své vlastnosti. A 10 let bych ji používat nechtěl. 

Jinak doplňuji podle Veny,, jezdím z 80% naložený (4 osoby + plný kufr), vlek netahám, auto nijak nešetřím (není to závoďák, ale dvoulitr nabízí svižné svezení a nejezdím na spotřebu). U 5008 vlastně poprvé registruji, že rozdíl ve sjíždění pneu zadní a přední nápravy je opravdu nepatrný, nevím, čemu to přisoudit, prostě jsem zvyklý, že hnaná a řízená náprava bude mít tendenci se sjíždět víc, ale u 5008 to není patrné, každý přezouvání dumám, kterou gumu kam, rozdíly se blbě měří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
V 18. 11. 2019 at 12:15, radim.1008 napsal:

Taky budu muset koupit nové letní v rozměru 215/50 R17 95W. Ještě jsem nekoukal, ale Michelin, co teď byl na autě to nejspíš nebude. 

Michelin to opravdu nebude, cca 3300 za gumu nedám. :roll Zatím vede Barum Bravuris, ale s indexem 95Y https://shop.bestdrive.cz/polozky/barum-bravuris-5hm-215-50-r17-95y-xl-fr

Odběrné místo mám u nás ve městě. Zkusím ještě najít jinde na kolik přijdou i s dopravou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...