Jump to content
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Posted

U benzínové 307 1.6 16V 80 kW, r.v. 2001, se mi z ničeho nic začaly zobrazovat hlášky "Catalytic convertor fault" a "Antipollution fault", k tomu trvale svítí kontrolka motoru, auto evidentně jede jen na 3 válce, celé se třese a nemá ten správný výkon. Vyměnil jsem svíčky a zapalovací lištu, navíc jsem dal aditivum do benzínu, ale nic z toho nepomohlo, je to pořád stejné. Nemá prosím někdo s tímto problémem zkušenost, co by to mohlo být, jak by se to dalo pokud možno levně a jednoduše vyřešit? Děkuji za každou radu.

Posted

Ahoj, bez diagnostiky s tím nepohneš, je potřeba vědět jak funguje zapalování a jestli tam není mechanická závada na rozvodu nebo slabý kompresní tlak některého válce.

Posted

Díky za odpověď, na diagnostice jsem samozřejmě byl, ale na příčinu nepřišla. Kompresní tlaky ve válcích jsou 10-8-10-3. Takže v jednom je extrémně slabý. Dočetl jsem se, že by to mohlo být svíčkami, ty jsem vyměnil. Nic se nezměnilo, tak jsem vyměnil i zapalovací lištu. Výsledek stále stejný. Co dál? Je ještě něco, čím by to mohlo být? Hlavně se to stalo z ničeho nic, za jízdy, u zahřátého motoru, při jízdě do kopce. Kontrolka motoru neví, jestli má svítit nebo blikat, pořád se to za jízdy mění.

Posted

No tak samozřejmě ten válec co má kompresní tlak 3 bary nepálí. Takže podpálený ventil, případně zapečené pístní kroužky. Když naliješ do válce trochu oleje a po novém změření komprese stoupne, je problém ve válci v opačném případě nedovírající nebo podpálený ventil. Má to samozřejmě vliv na katalyzátor.

Posted

Jestli je tam skutecne jen 3, tak ten motor je po smrti, bud na ventilech nebo na krouzcich. Ani tech 8 na dalsim valci neni kdovico, takze bud nechat udelat generalku a nebo sehnat jinej motor

Posted

No, tak to jsi mě nepotěšil, Ferry. U téměř 18 let starého auta se generálka motoru, natož nový motor už asi nevyplatí, stálo by to víc než je samotná hodnota vozu (v bazaru mi za něj nedávno nabízeli 15-20 tisíc, možná jsem to měl vzít). Na druhou stranu je mi líto nechat auto sešrotovat, když s ním jinak nic není a dokonce na něm ani nejsou žádný známky koroze.

Posted

@Karlos99 já si naopak myslím, že 18 let staré auto si dnes může dovolit udržovat jen ten, co si umí všechno kolem auta udělat sám, nebo levně s kamarády--pak se takové auto udržuje za hubičku, protože náhr. dílů jsou plná vrakoviště,  prostě cena práce je dnes jinde než byla kdysi...

nebo dojíždět furt auta starší 15 let?  i to se dá, koupíš za 10 na dva roky a pak další