Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Opierka nohy


Diesel

Recommended Posts

Po prvých šťastných kilometroch s mojim autom som zistil, že miesto pre ľavú nohu je o dosť menšie ako na 306-ke. Takže ju kladiem na tú vyvýšenú časť kde sa hodne znečisťuje koberec a myslím že tiež časom aj dosť derie. Z ponúk dovybavenia interiéru som narazil na sadu hliníkových doplnkov na pedále a tiež opierku ľavej nohy. Stiahol som si návod na montáž v ktorom ma prekvapil jeden fakt. Sú tu použité štyri samorezné skrutky TORX. Tie sa pri montáži prederú cez skelet karosérie? Nemáte s tým niekto skúsenosti? Alebo dá sa to riešiť aj nejako bezbolestne pre moje prvotné obavy o auto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Přesně tak, pod kobercem je plastová podložka, mřížka, více jak cm široká. Reálně to vypadá jako rohož na odkapávání vody z bot. Ten návod je prdu, je potřeba to naměřit přesně, aby si se opravcu šroubem trefil do "plného" plastu, ne do meziprostoru mřížky. Je nejlepší odcvaknout vnitřní oplastování prahu, odhrnout koberec, napasovat opěrku nohy přimo na plastovou podložku, předvrtat a pak jen najít dirky přes koberec.

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj!

Ano to na fotce je přesně ten kus co je pod kobercem. Do něj se přidělává šrouby ta hliníková opěrka. Dá se to naměřit, aby šrouby šli do toho pevného plastu nad a pod mřížkou, vyndavat z auta se to vůbec nemusí.

Montáž nezabere ani 30 minut, když si to budeš dělat sám a největší precizností.

Jinak pro upřesnění, já dával tuto: https://eshop-peugeot.cz/cs/osobni-uprava-interieru/763-opera-pro-nohu-hlinik-peugeot.html?search_query=opera&results=48

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj!

Jak jsem už napsal, vycvaknout vnitřní oplastování prahu, vycvaknout plast kryjící pojistky a OBDII zásuvku, odhrnout koberec, napapasovat hliníkovou opěrku na plastovou, tak aby se šroubovalo do pevného materiálu a zároveň byla pohledově pěkně rovně. Předvrtat maličkým vrtáčkem dirky pro šrouby, pak už jen stačí najít je pod položeným kobercem, což není problém, vlastně stačí najít jednu, ostatní už budou pasovat. Hliníkovou opěrku rovnoměrně utáhnout, bacha je to jen do plastu, tak nestrhnout. Koberec vyhladit do krajů, nacvaknout zpět oplastování a je hotovo.

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj!

Ono bez toho zřejmě nepůjde oddělat ten koberec a pak to nenapasuješ tak, aby si dal šrouby do pevného materiálu, ikdyž by to šlo přiložit rovnou na koberec a pomocí třeba šídla, jehly postupně zjistit, že ve všech dírách v hliníkové podložce si proti pevnému materiálu v té plastové, ale je to celkově více pracné.

Nebo zkusit říct v Peugeot servisu, ať to namontují, mohli by i zadara :)

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Mára.

Som zase pri PC. Díky za poradenstvo, objednávam tú istú ako si poslal link. Montáž ešte uvážim. Keď som išiel z domu pozeral som na tú lištu ale nejaké plastové čudle som tam nevidel. Pri plastových úchytoch mám vždy trocha obavy, pretože keď presne nevieš kde ktorý zácvak je tak sa môže stať že sa odlomí, čo pri takom veľkom diely aj niečo stojí. Pokojnejší som pri akéjkoľvek kovovej časti možno aj zarezlej😉.

Až mi to príde sa rozhodnem. 

D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj!

I to co je v odkaze je hliník a v něm, pod ním, je uložena pryžová podložka s těma špuntama. Prodávají to i samostatně, jen opěrku pod nohu. Největší problém je s pedálem plynu, tam to nepasuje a nejdou vyvrtat díry pro upěvnění, pedál brzdy - ten můj v automatu, je široky, ale ocelová kostra má v sobě už díry na upevnění šlapky připravené.

To oplastování nemá viditelné žádné úchytky, vše je vespodu a nacvakávací, stejně tak jak plastový kryt OBDII zásuvky a pojistek. Poprvé jsem se vysloveně bál za něj vzít, říkal jsem si nejde to, jdu od toho, ale po tom co jsem viděl v servise jak za to vzal, tak vím, že už se bát nemusím :)

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...