Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sháním doporučení na IP WiFi kameru.


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

Sháním doporučení na IP WiFi kameru pro monitorování prostoru před domem a jednu kameru pro monitorování prostoru uvnitř objektu.
Máte někdo zkušenosti či přímo dodáváte a instalujete kamery?
Musí bezpodmínečně komunikovat s iOS, musí posílat notifikace při zjištění pohybu. Nahrávat soubory do telefonu či na cloud.
Není nutné, aby měla slot na datovou kartu.

Z Číny si ji dokážu objednat, ale nemám žádné reference.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kterakoli VETSI firma v okoli Tve Horni Dolni zabyvajici se zabezpecovaci technikou Ti kameru doporuci a namontuje. Ty vetsi firmy maji vyhodne rabaty, takze Te i s montazi vyjde tak jako bys ji kupoval v maloobchode. Navic bezproblemova zaruka. Znova podotykam VETSI firma a ne Lojza garazista! :papa

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

No to jsem právě udělal. Poptal jsem to ve firmě, která mi montovala Jablotron. Poslali odkaz na jejich e-shop což je v podstatě nějaký ekatalog, který má 99% firem s výpočetní technikou, firem nabízejících internetové připojení a pod..
Čili ceny pultové, maloobchodní a montáž s dopravou za 1 200,- bez DPH. To si ji radši koupím třeba z odkazu od minimaxy a namontuju sám za 20 minut. Nářadí na to mám.
Spíš jsem myslel že by někdo řekl jako Schreek - hele tuhle mám, jsem spokojenej, pošlu ti nějaký video. Nebo tak něco.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U těhle kamer obecně platí že kvalita odpovídá ceně, záleží co si od toho slibuješ, jak moc dynamický obraz potřebuješ sledovat, z jaké dálky a do jakých detailů potřebuješ jít. Zkus mi popsat o co Ti jde, rád Ti něco doporučím z jejich aktuální nabídky. 

Já používám systém pěti videokamer pro sledování venkovních prostorů, které v noci nejsou trvale osvětleny. Tzn. mám tam přísvit na cca 15 m, kvalitní optiku s dobrou světlostí. Celý to jede na záznamovou jednotku, kde je cca posledních 14 dní. Kamera samotná Ti pokud vím sama nahrávat nikam nebude, většinou to funguje naopak, že máš nějaký nahrávací server a ten má přístup ke kameře. Kamery standardně posílají obrázky v případě poplachu nebo dle nastavení, ale většinou jde o maily. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

Já ti sem klidně můžu video z jedné z mých 4 kamer dát, ale já nahrávám 24/7 všechny kamery na NAS Synology. Takže to není systém to co ty chceš. Navíc je nemám přes WiFi ale po kabelu. Na sledování v mobilu používám origo čínskou aplikaci, která funguje obstojně, navíc to jde přes jejich cloud, takže se můžu dívat odkudkoli chci a ne jen v rámci své domácí sítě. Jinak to jsou kamery z Ali za 18$ a jedou nonstop asi 3 roky. Pokud by nějaká odešla, v šuplíku leží náhradní. 

:P

 

Upraveno uživatelem minimaxa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamery umí nahrávat záznam i sami o sobě, nepotřebují k tomu software. Některé mají i vlastní API (např. AXIS) takže se do nich dají programovat a nahrávat aplikace (např. streamování na youtube, časosběr, software pro kamery v podzemních parkovištích, který umí vyhodnocovat RZ, atd.). Vše běží v kameře. Pro ukládání se nastaví pouze typ úložiště (sdílený disk, NAS, SD karta, cloud) a kamera ukládá sama takže k tomu nemusí být žádný rekorder, stačí třeba ta NASka. Kamerové systémy už nemusí být registrovány, akorát si dej pozor když budeš instalovat kamery někam ven, aby nezabírali zbytečně veřejné prostranství nebo sousedův pozemek, s tím by si mohl mít problém. Problematický by mohl být už záběr co tu nahodil minimaxa, je tam celkem dost zabraná část veřejné ulice a tím pádem i lidi co tam chodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

Jj, záznam v podstatě použitelný pouze na vyžádání orgánů č.v.t.ř.  Ale tak proto to ukládáme že.  

Zrovna včera soused natočil debila, co mu nacouval do baráku. Ale záznam potřeba nebyl, přiznal se hned na místě :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak každopádně záznam by jsi neměl nikde vystavovat že :D Kdyby to viděl ten pán se psem co je na tom záznamu, že to tady ukazuješ tak teoreticky by tě mohl popotahovat kvůli ochraně osobních údajů. Pokud kamera nejde nainstalovat jinak a v záběru je např. sousedův dům (vchod, okno) tak v nastavení kamery lze "vymaskovat" určitou oblast záběru takže potom se v tom místě v záznamu objeví černý "flek".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji všem za názory. Rozhodl objednal jsem tu kameru z odkazu od minimaxa, není to nijak extra drahé, otestuji a uvidíme. 
V zásadě s tím potřebuji monitorovtat parkoviště, kde nechávám auta zákazníků a podobně. 
Po konzultaci s odborníkama od policie nepotřebuji nijak extra kvalitní záznamy. Kdyby se tam dělo něco nepřístojného, tak tam pošlu policii. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyjádření našeho pojišťováka:

Jste pojištěný? Ano. Tak nenahrávejte, nebo vám nic nezaplatíme, protože jakmile je zjištěn pachatel, tak si to na něm můžete vysoudit.

Takže asi tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic moc ten Váš pojišťovák. Přece pojištění je z principu nastaveno tak že já mám vztah s pojišťovnou a vůbec mě nezajímá zda drbana chytnou či ne.
Je úplně jedno jestli darebáka chytnou za flígr druhej den, nebo za měsíc při jiný vloupačce.
Oni ať si potom vymáhají škodu na kom chtěji.
Jiná věc je že pojišťovna zaplatí nějakou částku poníženou o amortizaci - potom si můžu nárokovat v občansko-právním sporu další doplatky na tom kdo škodu způsobil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by pojistka ztrácela smysl úplně už. Přece se pojistím proto, abych se nemusel v případě škody o nic starat. Ten kdo inkasuje moje peníze nese potom to riziko - to je princip pojištění.
Fakt toho chlapa vyměňte.
U povinýho ručení taky máš v 99% pachatele a nikdo ti neřekne - hele tady stojí, tak si ho dej k soudu.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím Tě, zjisti si jak to máš u své pojistky majetku při krádeži, poškození a vandalismu. Máme za sebou 24 vykradení prodejny a spousty dalších případů. Včetně ozbrojeného přepadení a loupeže.

Ve všech případech čeká pojišťovna na to jak rozhodne policie. Pokud případ odloží jako pachatel neznámý, plní pojišťovna dle svých smluvních závazků. Pokud je pachatel zjištěn tak nikoliv. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...