Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter - mé postřehy z užívání vozu


jiress

Recommended Posts

samozřejmě s cenou hýbat může, může ti ho prodat i pod cenou, nebo za nákupní cenu...,výrobce zajímá cena, kterou má dostat on, za kolik se auto vlastně prodá je mu šumafuk

na kvalitu servisu to nemá vliv, taky budu servisovat jinde, než jsem koupil

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsme zkoušeli různé dealery,  ale výsledek nic moc. Hýbat můžou ale nechtějí.  Prý už tak je marže nízká. A hlavně nemusejí.  Vždy když jsme byli v salonu,  tak zrovna prodávali dalším lidem riftera.  Se to prodává jak rohlíky snad. Zkoušeli jsme i přes carismo. Naprostá traga.  Inzeruji nesmysly. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za info. Máte pravdu, já byl na ton dni Peugeotu a svezl jsem se sice v Rifteru long, jak jinak , samozřejmě v plné palbě, ale totálně jsem mu propadl. Bylo to kolem 14 hod. a už měli 5 lidí co podepsali smlouvu (takže jako rohlíky)😁. Teď akorát čekám až se objeví benzín 130k s automatem. Mám sice nafťáka C5 2,2HDI, ale už toho moc nenajezdím a Rifter se nám hodí i na kempování. Je to jak se říká "malé, velké auto". Už teď se těším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mezi výrobcem a prodejcem figuruje ještě importér , který řídí strategii prodeje vozidel v dané zemi, vystavuje techničáky,... a stanovuje nákupní ceny pro prodejce, ze kterých může udělit vyjímku(např. pro různé skupiny profesí, fleety, zaměstnance spolupracujících společností a pod).  Samotný prodejce má ten prostor na slevy velmi malý  v řádech jednotek tisíců (ale někdy mu jde o to splnit jen počet prodaných aut aby se dostal u importéra do lepší rabatové skupiny,..). U importéra je ten prostor mnohem větší a chce to najít prodejce, který to s importérem "umí" a najde důvod pro snížení ceny. Mnoho společností je např. v programu Opel partner, kde např. Combo byla sleva 22,5% (a to je ještě Combo o dost levnější než sestry) no a když je Opel součástí PSA... 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...

V červnu jsem s XL s benzínem1.2 (Berlingo) absolvoval cestu na jih Chorvatska a zpět (2 dospělí+2 děti + zásoby) . Celkem 2346 km (chybí ni v tom jedna cesta po ČR na hranice) s průměrnou spotřebou 7.3 l/100km. Cesta tam v noci (když jsem začal měřit na hranicích ČR/Rakousko byla mnohem plynulejší(+většinou bez klimatizace) dokonce 7.1 l/100km. Je pravda že v některých dálničních stoupáních již naloženému autu docházel dech a bylo nutno podřadit na pětku.

Tento týden Polsko  2x 550 km, převážně po německých dálnicích a převážně rovinách (střídavě cca 140km/hod dálnice bez omezení, ale velmi často i 100 km/hod), tentokrát 4 dospělí a dvě děti. Průměrná spotřeba opět 7.3 l/100 km.

Z hlediska spotřeby jsem tedy s motorem velmi spokojen. Velká spokojenost i s adaptivním tempomatem a systémem udržování v jízdním pruhu, které jsou pro dlouhé cesty vynikající a umožní je jet téměř bez přestávek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎10‎.‎06‎.‎2019 at 21:11, czsena napsal:

Taky sem oslovil vic dealeru, vetsinou sli 7000 az 13000 dolu, jeden vubec a jeden o 42000 (z 630000). Volba pak byla jasna.

Já objednával 9.7., předtím jsem obeslal asi 10 dealerů a nabídky se lišily i o 40 tis. za stejnou konfiguraci. Nakonec to je Long, 1,2 PureTech 130k s automatem, Allure + gripcontrol, family pack, 3. řada sedadel a dělené sedačky ve 2. řadě, sleva z ceníku 20 %.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Packy Pocitově tem motor stačí v pohodě. Po městě akcelerace vynikající. Prodejce mi dokonce říkal, že mu to přijde i svižnější než s nejsilnějším turbodieselem. Na tu šestku ale 1.2 už na dálnici moc neakceleruje, a při jízdě na tempomat mě pak v dlouhém prudkém stoupání překvapilo že se rychlost snižuje a musím podřadit (adaptivní tempomat se při přeřazení nevypne). Ale za ten rozdíl ceny benzín/130k diesel mu to odpouštím 🙂

@All  - V pátek mi k Berlingu XL 7 míst přišla výzva, ať se dostavím do servisu ke kontrole upěvňovacích prvků sedadel třetí řady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pmsgcz zkoušel jsem flac, wma a mp3. wma a mp3 to vezme v pohodě ale flac to vůbec nenačte.

Jinak mi apka Peugeotu hlásí aktualizaci systému, ale když jsem to blíže "zkoumal", aktualizace má 6,4 GB. Už ji někdo máte ?

Je to docela velký balík, nějak si nedovedu představit co by to muselo všechno opravovat nebo vylepšovat, že to má tolik.

Také je hned na začátku návodu doporučení nechat to servisům, když se tam údajně něco pos....,tak by mohl spadnout celý systém - to je taky hlavní důvod proč s tím čekám na servis po 30t km nebo po roku.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...