Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová 5008 : Hučanie z prednej nápravy pri cúvaní


Aladinos

Recommended Posts

Pekny den prajem. Auto som kupil cisto nove v 04/2018.

Po mesiaci mi zacalo pri zaradeni R a cuvani vydavat taky kovovy hukot z prednej casti auta. Hlavne ked cuvam a stlacim brzdu trochu to cukne.( neviem to lepsie opisat), v zime to trochu prestalo ale zase zacali piskat brzdy.

Bolo aj v servise a nic nezistili.

Nema niekto podobnu skusenost?

prikladam video.

A este odbocim, ked bola namraza na aute deaktivovali sa parkovacie senzory (ze porucha) po dalsom nastartovani nabehli.

Ale hlavne ma zaujima ten hukot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to na brzdy. Takže zkontrolovat obložení a hlavně, jestli jsou pohyblivá vodítka, jestli dobře kloužou. Plovoucí třmen má váleček jen z jedné strany, ale celek se pohybuje na vodítkách, takže tím se středí.

Může to být i nešťastná kombinace materiálu kotouče a desky, v souvislosti s výšeuvedeným. Rozhodně navštiv ověřený servis nebo mechanika a nechej to zkontrolovat. Když se zanedbá to klouzání vodítek, tak se nevrací na střed, jednu desku to sežere brzo a pak zničí kotouč. (mám praktické zkušenosti)

Pískání je kupodivu jen estetická záležitost, na funkci to nemá vliv. Je způsobeno tím, že kotouč už má vyjetou dráhu a tedy hranky a na té šikmině deska píská.

Strč tam prst, hranka kotouče na výměnu je 1,2 mm, zatímco 1,5 mm je už nejvyšší čas na okamžitou výměnu. A ať tě to neuspokojí, jestli je míň, z druhé strany, kam nedosáhneš, může být situace kritická.

Autorizovaný servis je často neschopný, navštiv šikovného mechanika, aspoň na nalezení závady, případně i na opravu.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na autorizák nespoléhej. Nic moc.

Mohl bys to vyzkoušet i na zvedáku, dokonce i na heveru. Zvednout kolo, točit rukou dozadu, případně dát volant do rejdu (krajní polohy), aby se změnily úhly a síly v ložisku a tím nastane jiné tření. Ale kdybys točil volantem, tak ne na zvedáku, to by mohlo spadnout! Když tak podložit práh trámkem, anebo snížit zvedák, otočit volantem a zase zvednout. A postupně obě strany.

Píšu to proto, že jako obvykle, musíš se spolehnout sám na sebe, anebo na bratra, syna, tátu. V autorizáku budou rychle hotoví, hlavně když u toho nesmíš být: závada se neprojevila, vše OK....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vies ono to nasere, lebo je to v zaruke a nech si to riesia oni, aj tak ich to nic nestoji lebo vsetko maju v ramci zaruky preplatene on peugeot. A to nehovorim ze po pol roku som tam prisiel ze chladiaca kvapalina je na minime a vies co mi povedali? Ze tam je odvzdusnovaci ventil a je to normalne ze sa to vypari:)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak dnes som bol na rocnom servise s tym ze to huci. Prejavilo sa im to tak po konzultaci s peugeotom vymenili platnicky uz to zatial nerobi.

No idem domov auto zohriate a stale nekurilo tak som vypol klimu a dal na HI ze ci mi sibe ( inak stale mam zapatu klimu) a len regulujem teplotu a ono stale fukalo studeny vzduch. Ma j***e uz.

A neviem ci sa nerobi vonkajsia prehliadka ale idem umyvat auto a zo senzoru na cuvanie bolo vyskocene silikonove tesnenie. Ty kks to keby ja tak robim kotly ze odidem a ludom prestane ist tepla voda tak neviem.

Tak zajtra tam zase volam.

Ako su ochotni len, len.

5BB7AE1C-26E2-4C33-A1C5-9ED2B296B439.jpeg

Upraveno uživatelem Aladinos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Aladinos Kam jezdis z Nitry k Peugeotu na servis? Ja zjistil ze v sirokem dalekem 100km okoli jsou jedini mili, prijemni a superochotni tady v Novem Meste n./V.  :papa

Edit: navic vidis oknem na mechose a kdyz  vidim tu cenu tak v tom Novem Meste jsou snad i o dost levnejsi!se

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...